Ahoj potřebuju si koupit nějaké LCD vybral jsem si tyto dva kousky tak pokud bude někdo tak hodný a poradí :-D zde jsou:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vs.
díky za rady
vs.
díky za rady
[quote=xSten19;289910]Ahoj potřebuju si koupit nějaké LCD vybral jsem si tyto dva kousky tak pokud bude někdo tak hodný a poradí :-D zde jsou:
vs.
díky za rady[/quote]
čus já mám ten druhej kupoval jsem ho ještě když byl za 4000 to byla výhodná koupě dneska už bych váhal když podražil a ten druhej zlevnili... rozdíl je jen v tom že ten muj má 23", papírově horší odezvu ( tomu bych nekladl důraz). A taky trochu horší kontrast. Jinak to vyjde asi nastejno...Jinak nevim jak je na tom ten první se spotřebou myslím že bude vyšší než u toho 23".
vs.
díky za rady[/quote]
čus já mám ten druhej kupoval jsem ho ještě když byl za 4000 to byla výhodná koupě dneska už bych váhal když podražil a ten druhej zlevnili... rozdíl je jen v tom že ten muj má 23", papírově horší odezvu ( tomu bych nekladl důraz). A taky trochu horší kontrast. Jinak to vyjde asi nastejno...Jinak nevim jak je na tom ten první se spotřebou myslím že bude vyšší než u toho 23".
Pokud chceš FullHD rozlišení tak rozhodně něco většího než je 22". Písmo na tomto mobitoru by bylo strašně malé(pokud máš hodně dobrý zrak tak by jsi to zvládl). Záleží také na co bude monitor využívám, a čím budeš monitor pohánět. Protože, jestli na tom chceš hrát hry, tak budeš muset mít silnou grafiku. V opačném případě se podívat po klasické 22" s rozlišením 1680x1050. Doplň sem tedy primární využití monitoru a jako máš grafickou kartu. Poté nějaký monitor vybereme. ;) Ono pracovat na 22" s FullHD bude o ničem, protože by tě asi brzy bolely oči kvůli namáhání číst malý text. 23" už je na FullHD solidní, ale stále se najdou někteří, kterým by toto rozlišení vadilo. ;)
[quote=grapherX;289921]Pokud chceš FullHD rozlišení tak rozhodně něco většího než je 22". Písmo na tomto mobitoru by bylo strašně malé(pokud máš hodně dobrý zrak tak by jsi to zvládl). Záleží také na co bude monitor využívám, a čím budeš monitor pohánět. Protože, jestli na tom chceš hrát hry, tak budeš muset mít silnou grafiku. V opačném případě se podívat po klasické 22" s rozlišením 1680x1050. Doplň sem tedy primární využití monitoru a jako máš grafickou kartu. Poté nějaký monitor vybereme. ;) Ono pracovat na 22" s FullHD bude o ničem, protože by tě asi brzy bolely oči kvůli namáhání číst malý text. 23" už je na FullHD solidní, ale stále se najdou někteří, kterým by toto rozlišení vadilo. ;)[/quote]
jj tenhle aspekt jsem zapomněl zohlednit, byl to jeden z důvodů proč sem bral tu 23".§
jj tenhle aspekt jsem zapomněl zohlednit, byl to jeden z důvodů proč sem bral tu 23".§
Ahoj potřebuju monitor k matuře prostě mraky textu sem tam nějaká hra ale to jenom hodně okrajově možná nějkaý film. Zrak mi celkem slouží :-D. Jinak 24" a vejš jsou trošku jiné ceny :-(. Poháněcí agregád je HD4850 512DDR5 takže cajk :-D . Nebo jeslti máte nějakou alternativu ?? nejraději mam LG ale může být i něco jiného klidně s integrovaným repro . Jedinou podmínkou je HDMI nebo min DVI :-).
[quote=xSten19;289947]Ahoj potřebuju monitor k matuře prostě mraky textu sem tam nějaká hra ale to jenom hodně okrajově možná nějkaý film. Zrak mi celkem slouží :-D. Jinak 24" a vejš jsou trošku jiné ceny :-(. Poháněcí agregád je HD4850 512DDR5 takže cajk :-D . Nebo jeslti máte nějakou alternativu ?? nejraději mam LG ale může být i něco jiného klidně s integrovaným repro . Jedinou podmínkou je HDMI nebo min DVI :-).[/quote]
cenový limit ?
cenový limit ?
Pokud by jsi měl integrované repro a HDMI jako plus tak bych klidně volil tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Grafika nebude problém, některé hry asi tahat při plném rozlišení nebude, ale takových her není až tak moc. ;)
Ovšem když budeš dělat hodně s textem, tak bych možná přemýšlel o klasické 22" s 1680x1050. Jenom přece ten text nebude až tak moc jemný, a pro oči možná lepší.
Zde bych volil: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste](kvůli nizké spotřebě, dobrým paramtrům) nebo ověřený několika uživateli [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] popř. pokud by ti nevadila horší polohovatelnost, ale dáváš přednost designu tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ovšem když budeš dělat hodně s textem, tak bych možná přemýšlel o klasické 22" s 1680x1050. Jenom přece ten text nebude až tak moc jemný, a pro oči možná lepší.
Zde bych volil: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste](kvůli nizké spotřebě, dobrým paramtrům) nebo ověřený několika uživateli [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] popř. pokud by ti nevadila horší polohovatelnost, ale dáváš přednost designu tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[quote=grapherX;289950]Pokud by jsi měl integrované repro a HDMI jako plus tak bych klidně volil tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Grafika nebude problém, některé hry asi tahat při plném rozlišení nebude, ale takových her není až tak moc. ;)
Zde bych volil: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste](kvůli nizké spotřebě, dobrým paramtrům) nebo ověřený několika uživateli [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] popř. pokud by ti nevadila horší polohovatelnost, ale dáváš přednost designu tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
btw: myslím že ty repro stejně nebudou žádná sláva, jen lákadlo.
Zde bych volil: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste](kvůli nizké spotřebě, dobrým paramtrům) nebo ověřený několika uživateli [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] popř. pokud by ti nevadila horší polohovatelnost, ale dáváš přednost designu tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
btw: myslím že ty repro stejně nebudou žádná sláva, jen lákadlo.
[quote=Belbas;289951]btw: myslím že ty repro stejně nebudou žádná sláva, jen lákadlo.[/quote]
Na to aby to zahrálo při zapnutí PC, když přijde email, zpráva na ICQ apod. To v pohodě stačí. Je jasné, že samotnému repru to nesahá ani po paty. I když najdou se i takový (sestra :D), která ráda poslouchá na repro zabudovaném v notebooku s celkovým výkonem 2W. To že to hrozně chrčí ji nevadí. ;)
Na to aby to zahrálo při zapnutí PC, když přijde email, zpráva na ICQ apod. To v pohodě stačí. Je jasné, že samotnému repru to nesahá ani po paty. I když najdou se i takový (sestra :D), která ráda poslouchá na repro zabudovaném v notebooku s celkovým výkonem 2W. To že to hrozně chrčí ji nevadí. ;)
[quote=grapherX;289954]Na to aby to zahrálo při zapnutí PC, když přijde email, zpráva na ICQ apod. To v pohodě stačí. Je jasné, že samotnému repru to nesahá ani po paty. I když najdou se i takový (sestra :D), která ráda poslouchá na repro zabudovaném v notebooku s celkovým výkonem 2W. To že to hrozně chrčí ji nevadí. ;)[/quote]
Tak jasný :D ale když přece jen chce sem tam i film lepší budou i za 200 externí...
Tak jasný :D ale když přece jen chce sem tam i film lepší budou i za 200 externí...
Toť otázka jestli koupit zvlᡚ nějaké ropro do 200kč nebo nee :-D cenový limit je cca max 5tisíc. JInak spíš mi jde o kontrast jeslti v tom uvidím nějaký rozdíl nebo jeslti si to prostě píši jak se jim zlíbí. Ten Philips je hezkej na ten jsem už koukal .
Do 5000 se vejdeš s monitorem bez různých "vychytávek" i s nějakejma slušnejma repro (případně sluchátkama)...vzhledem k ceně teda
EDIT: například tento monitor [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a zbytek to už záleží na tobě...pokud bys chtěl sluchátka, tak například tyto jsou doporučované [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale s tim bys přesáhl trochu už limit
EDIT: například tento monitor [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a zbytek to už záleží na tobě...pokud bys chtěl sluchátka, tak například tyto jsou doporučované [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale s tim bys přesáhl trochu už limit
[quote=Jandaskunk;289958]Do 5000 se vejdeš s monitorem bez různých "vychytávek" i s nějakejma slušnejma repro (případně sluchátkama)...vzhledem k ceně teda[/quote]
Prostě potřebuji něco max do 5000 tis s repro nebo bez. Sluchátka nechci. Bednu sem si vybral za litra :-D ta mi bude stačit mam totiš teĎ micro a to je na prd :-D sem tam narval moc silná střeva.
Prostě potřebuji něco max do 5000 tis s repro nebo bez. Sluchátka nechci. Bednu sem si vybral za litra :-D ta mi bude stačit mam totiš teĎ micro a to je na prd :-D sem tam narval moc silná střeva.
Tak v tom případě bych koupil jeden z těch monitoru co nabízel grapher nebo ten 23" LG a k tomu něco takového [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Edit: pokud jen monitor do 5000 tak něco takového [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je to sice mírně nad ale myslím že budou dobré.
Edit: pokud jen monitor do 5000 tak něco takového [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je to sice mírně nad ale myslím že budou dobré.
I kdyby jsi na tom philipsu nevyužil to repro, tak stejně dle mého bude lepší po všech stránkách oproti konkurenčním monitorům (co jsem předtím vypisoval), někde jsem viděl i osobně monitor philips a obraz měl pěkný, jasný, barevný poddání se mi také líbilo.To%t ovšem pouze můj názor. A má HDMI, což se taky hodí. ;)
K tomu si koupit repro např. ty co psal belbas. Měl jsem menší sestřičky a hráli (pro mé ucho) na dobré úrovní. Ovšem mi na nich celkem dost vadil šum z trafa uvnitř repro. Co jsem četl tak na to trpí všechny tyto bedny od Geniusu.
Pokud by jsi chtěl 2.1 sestavu tak zase z osobních zkušeností doporučuji Creative T3100. Pro mé ucho hrají hodně pěkně. Nedají se samozřejmě srovnávat s nějakými HIFI, ale zvuk mají pěkný čístý.
Edit: to Belbas: neříkám že by ty monitory byli špatné, ale proč za to připlácet, když to bude to stejné jako levnější modely. ;)
K tomu si koupit repro např. ty co psal belbas. Měl jsem menší sestřičky a hráli (pro mé ucho) na dobré úrovní. Ovšem mi na nich celkem dost vadil šum z trafa uvnitř repro. Co jsem četl tak na to trpí všechny tyto bedny od Geniusu.
Pokud by jsi chtěl 2.1 sestavu tak zase z osobních zkušeností doporučuji Creative T3100. Pro mé ucho hrají hodně pěkně. Nedají se samozřejmě srovnávat s nějakými HIFI, ale zvuk mají pěkný čístý.
Edit: to Belbas: neříkám že by ty monitory byli špatné, ale proč za to připlácet, když to bude to stejné jako levnější modely. ;)
Belbas postřebuji se dostat do 5000 tisíc :-D i s repro 5200 bez repro je už moc limit je 5000 prostě :-( jinak by jsem to nejraději vzal z czc ale alfa má dobré ceny :-). Začal se mi líbyt ten philips :-D myslím že kontras 30000:1 nebo 50000:1 asi nepoznam. Repro mi stačí i chrčáky :-d na hudbu mam domácí kino od LG za ranec peněz a hrajou opravdu dobře :-)
[quote=xSten19;289970]Belbas postřebuji se dostat do 5000 tisíc :-D i s repro 5200 bez repro je už moc limit je 5000 prostě :-( jinak by jsem to nejraději vzal z czc ale alfa má dobré ceny :-). Začal se mi líbyt ten philips :-D myslím že kontras 30000:1 nebo 50000:1 asi nepoznam. Repro mi stačí i chrčáky :-d na hudbu mam domácí kino od LG za ranec peněz a hrajou opravdu dobře :-)[/quote]
ok :) ber philips
ok :) ber philips
Ten Philips má z mého hlediska jedinou výtku a to se týká všech philips o kterých jsem četl, že mají slabý podstavec a slabý kloub. Takže při bouchnutí do stolu se bude "houpat" ale to dělají skoro všechny levnější monitory. ;)
[quote=grapherX;289973]Ten Philips má z mého hlediska jedinou výtku a to se týká všech philips o kterých jsem četl, že mají slabý podstavec a slabý kloub. Takže při bouchnutí do stolu se bude "houpat" ale to dělají skoro všechny levnější monitory. ;)[/quote]
když nespadne tak mi to je jedno :-D
když nespadne tak mi to je jedno :-D
[quote=grapherX;289977]Tak zase až tak měkké plasty nebudou. A rovnováhu určitě výrobce taky řešil. ;)[/quote]
Tak díky za rady jdu do toho Philipse. jinak tobě a Belbasovi děkuji máte odemě alespoň reputační bod :-D
Tak díky za rady jdu do toho Philipse. jinak tobě a Belbasovi děkuji máte odemě alespoň reputační bod :-D
[quote=kamil2268;290085]Pak poreferuj, taky mě celkem zajímá...[/quote]
Příjde v úterý nebo ve středu tak pak napíšu.
Příjde v úterý nebo ve středu tak pak napíšu.
Tak konečně dorazil domu :-D. První dojem supr. Ale na popis si ještě chvilku budeš msuet počkat mám ho asi 1 hodinku zaplý. Ale repro hrají celkem dobře. Obraz je taky dobrý. Takže zatím doporučuji.