Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 9 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 121

Téma: Hodnocení sestavy

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Když dáš zboží do košíku, tak se koukni dole pod košík a je tam tlačítko "Generovat odkaz". Tím vygeneruješ odkaz na košík, který je platný pro všechny uživatele a ne jen pro tebe

    Takto bych to objednal
    Dík za další radu, sám jsem na to přišel asi v době, kdy jsi mi to psal :-D

    Budu doufat že ty ceny ještě maličko spadnou než to objednám a dostanu se na těch 18k :-P a že to nezk... až to budu montovat muhehehe :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Zkazit nemáš co, všechno do sebe zapadá (má to různé HW klíče), konektory nejdou zapojit jinak než zapojit přídou, takže se nemusíš ničeho bát. Před montáží základní desky a procesoru bych si šáhl na topení, aby jsi nebyl nabit statickou elektřinou
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Krásně řečeno stím topením :-D dík za radu až budu montovat taky :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Citace Původně odesláno od Hellow Zobrazit příspěvek
    Krásně řečeno stím topením :-D dík za radu až budu montovat taky :-D
    Popravdě pokud by jsi chtěl chránit svůj počítač při montáži před ESD (elstat. výbojem), chtělo by to po celou dobu být uzemněn (ESD nárammek atp.) a případně ještě použít speciální ESD rukavice (ale dělá se v nich dost blbě i když jsou tenký).

    Ale v podstatě stačí když si sundáš svetr, než začneš skládat, aby sis hrábnul na topení, jak je zmíněno výše muhehehe :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Takže jen tak pro pořádek, takhle vypadá sestava ve finále:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...GZ01QZE01AGM01

    Ještě bych měl ale pár dotazů.

    Jelikož se chystám to alespoň zkusmo trochu točit, chci udělat jakés takés odvětrávání. Jeden 120mm větrák je v předním panelu skříně, takže dokupuju jen jednu 120mm noctui jako outtake. Nasávací tunel na bočnici mám v plánu oddělat a perforaci zadělat aby nekazila airflow. Ještě jsem ale zvažoval přidat "ovívání" GK na tu spodní perforaci bočnice. Asi to na takový věci není uzpůsobený, ale myslím že připlácnout tam navíc další 120mm větrák nebude zas takovej problém. Samozřejmě předpokládám utěsnit okolí a nechat volnej jen průtah zkrz větrák + nějaký odpružení aby ta bočnice nerezonovala. A tady přichází otázka: Má to vůbec smysl? Mám case zastrčený mezi 2 stoly, takže nějaký šrouby co čučí na boku neřeším, ale nevím jestli to bude k něčemu a jestli to nastavit jako out/in take. Volil bych asi in, ale nechám si poradit.
    Pls doporučte/poraďte/pište vlastní zkušenosti s podobnými "hrátkami".
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Nebyla v původní sestavě místo Freezera Noctua ? Pokud Freezer dosáhne otáček cca okolo 2.000 ot/min, bude dost hlučný. Zauvažoval bych i nad Scythe Ninja 2 rev.B.
    Na co budeš dělat wind tunel na bočnici, když chladič CPU bude teplý vzduch vyfukovat směrem k outtake ventilátoru ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Nebyla v původní sestavě místo Freezera Noctua ? Pokud Freezer dosáhne otáček cca okolo 2.000 ot/min, bude dost hlučný. Zauvažoval bych i nad Scythe Ninja 2 rev.B.
    Na co budeš dělat wind tunel na bočnici, když chladič CPU bude teplý vzduch vyfukovat směrem k outtake ventilátoru ?
    Ee, noctua tam nebyla i když jsem o ni uvažoval. Jinak ten původní windtunnel z bočnice chci dát pryč, ten ofuk bych dal na grafiku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Skurutt Zobrazit příspěvek
    Jinak ten původní windtunnel z bočnice chci dát pryč, ten ofuk bych dal na grafiku.
    Já to špatně pochopil
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zauvažoval bych i nad Scythe Ninja 2 rev.B.
    Tak uvažovat by se dalo, ale přijde mi docela těžkej, nemůže to být problém?
    Navíc už i tak jsem nad morálním limitem, kolik jsem měl v plánu utratit (18k s daní) a hlavně OC si hodlám spíš jen vyzkoušet, nejde mi o to udělat z toho turbo :-D Když tomu zatopím, tak to bude navíc i hučet víc, což znamená další práci s odhlučněním bedny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    jj velmi pekne vyvážená sestava, až moc...líbi se mi
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Skurutt Zobrazit příspěvek
    Tak uvažovat by se dalo, ale přijde mi docela těžkej, nemůže to být problém?
    Navíc už i tak jsem nad morálním limitem, kolik jsem měl v plánu utratit (18k s daní) a hlavně OC si hodlám spíš jen vyzkoušet, nejde mi o to udělat z toho turbo :-D Když tomu zatopím, tak to bude navíc i hučet víc, což znamená další práci s odhlučněním bedny.
    Freezera 7 Pro jsem koupil jako dočasné řešení pro chlazení C2D E6400 v mém druhém PC, ale při OC na 3,2GHz točil i v idle docela dosta v loadu byl jak stíhačka. Ani teploty se mi moc nelíbily (CPU 52°c, jádra k 60-ti) a okamžitě šel ven a místo něj Noctua NH-U12P.
    S těmi "těžkými" chladiči se neboj, protože mají v příslušenství veliký backplate a ten roznese tu váhu po velké ploše PCB desky, takže "vylomení" nehrozí. Pro klid duše ho můžeš ještě na vrcholku heatpipe trubic přivázat ke kejsu nahoře, abys eliminoval jeho "padání" .
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Zdravím, trošku jsem se ještě zabýval jednotlivými komponenty a narazil jsem na nemilou věc. Ty paměti na téhle desce nepojedou v duálu, leda bych je stáhnul na 800MHz.

    Odkaz je na seznam pamětí, které deska podporuje a tam je o tom zmínka:
    http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...-ud3_v.2.0.pdf

    Co s tím? Mám vybrat jinou desku, nebo to vzít jak to je a paměti stáhnout?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Jestli jsem na vše koukal dobře, tak na PCT fóru se řešil tento problém se základní deskou MA790X-UD3P. V QVL základní desky GA-MA770-UD3 je toto omezení uvedeno pro moduly RAM s frekvencí 800 MHz a to konkrétně pro moduly Kingston KHX6400D2ULK2/1G, KHX7200D2/512, KVR800D2N5/1G a KHX6400D2ULK2/2G a pro moduly RAM s frekvencí 553 MHz a konkrétní modely Kingston KVR533D2N4/512 a KVR533D2N4/512. Tvé moduly RAM nesou označení Kingston KHX8500D2BK2/4G. Takže bych omezení frekvence modulů RAM nebál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    A co tohle?

    Edit: Ty máš tu samou desku a podobný paměti. Na jaký frekvenci Ti jedou?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu1.JPG 
Zobrazení: 108 
Velikost: 85.8 KB 
ID: 12784  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Hele, kluci, když se tak dívám na tu sestavu, nechtělo by to krapet silnější zdroj?
    Přeci jenom to nebude PC na rok a silnější grafiku při případným upgrade a OC toho quadu by to nemuselo zkousnout. Co takhle Corsair Power Supply VX550 550W? 350,-Kč ho už nerozhodí. Ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 9 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Hodnocení sestavy - Herní PC
    Od ruzemi v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-07-2014, 12:27
  2. Sestavy, notebooky a PDA: hodnoceni Asus
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-02-2012, 09:03
  3. Sestavy, notebooky a PDA: hodnocení sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 13-04-2008, 18:53
  4. hodnoceni sestavy
    Od ok1 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-05-2007, 16:46