Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Nadměrné využití RAM

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Problém se začal vyskytovat již na Vistě (64b). Po pár hodinách provozu mám zaplněnu prakticky veškerou dostupnou ram a os začíná hlásit nedostatek paměti s žádostí o ukončení všech spuštěných programů.
    Říkal jsem si že to bude již "velmi použitým" OS, ale po instalaci W7 64b a instalaci "balíčku" (tj mnou používaných) programů se problém opět objevil. PC prostě nelze bez restartu nechat v provozu déle jak 2 dny (resp. lze jej nechat, ale pracovat se na něm nedá - nedostatek ram).

    Graf využití RAM - denní statistika (prudký pád - restart)


    Už si nevím rady

    V taskmanageru bohužel nejsou žádné stopy pro vysvětlení takového využití paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Co teoreticky nějakej virus? Zvážil jsi i tuto možnost?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Na čistě nainstalovaném OS s aktualizovaným antivirem ESS + SnD? Spíš to bude memory leak, ale u které aplikace?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Kozouš Zobrazit příspěvek
    Na čistě nainstalovaném OS s aktualizovaným antivirem ESS + SnD? Spíš to bude memory leak, ale u které aplikace?
    A zkoušel jsi to monitorovat hned po instalaci OS a postupně instalovat programy?
    Já osobně bych měl prvně podezření na antivirus. Ale těžko takhle soudit, když nikdo neví, co všechno tam máš nainstalováno, jaké programy a služby se ti spouští automaticky po startu systému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Jaké programy se Ti pouští po startu počítače ? Pro jistotu sem vlož log z HijackThis.
    Správce úloh - karta Výkon - Sledování prostředků - karta Paměť: podívej se,co vše je nahrané v operační paměti , kolik paměti je využíváno a kolik je rezervováno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    109

    Pouzivas nejaky druh virtual pc?

    Z meho pozorovani ve Vistach (SP1) a Server 2008 (R1) byl celkem velky problem neodladena funkce Windows cache. Ale to by s w7 (resp visty sp2, S2008R2) melo bejt odladeny...
    Naposledy upraveno uživatelem Jeff Brawo: 08-09-2009 v 09:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    No a vidis ve spravci uloh co v ty pameti vsechno mas ? Dej si sledovani prostredku a rozklikni pole pamet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    60

    Tu instalaci Win7 jsi prováděl pouze jako upgrade z Vist, nebo kompletně čistou instalaci? A pokud, tak na zformátovaný disk, oddíl, nebo vedle stávajícího OS?

    Dříve ti to nedělalo? Začalo to z ničeho nic? ... pokud to začalo z ničeho nic, nezkoušel jsi vrátit systém na nějaký vzdálenější bod obnovy? .. mohla to způsobit instalace nějakého programu. Popřípadě zhroucení nějakého programu co již je delší dobu nainstalován a dostal nějaký výhodný update


    Vypadá to, jako by se paměť nedokázala sama uvolnit..

    Nevím, jestli to zní jako blbý nápad, ale já bych možná zkusil vzít nějakou live distribuci, třeba linuxovou, ať se jedná o zcela jiný systém ... a zkusil bych ji nahodit přes mechaniku, tak aby ses vyhnul kompletnímu obsahu disku ...

    Pokud problém bude přetrvávat, můžes s klidným svědomím vyloučit problém v OS či software a nejspíš se bude jednat někdo o problém v HW. Na druhou stranu live OS pojede celý z ramky, tak nevím jestli je to vhodný nápad....

    Každopádně by se v klidném stavu i takto nabootovaný live OS neměl sám připravovat o volnou RAM, jen tak samovolně. Pak bych asi hledal problém opravdu v OS a zase bych se vrátil v paměti, kdy to začalo ... mohlo by se klidně jednat o obslužný software nějakého HW, antivir, či firewall ....

    Rady ale nechám profíkům, jen mne napadlo, jak bych postupoval já ono ve své podstatě u PC je těžké radit, když nejsou na první pohled patrné konkrétní příčiny, ze kterých se dá hned definovat konkrétní problém... v takovém případě se dá jen zkoušet a zjišťovat a eliminovat různé možnosti :/
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    60

    Ještě mě napadlo, zkusil bych systém projet ... ale opravdu si nevzpomenu na jméno toho prográmku, na odhalení potencionálně nebezpečných na pozadí běžících procesů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    3

    Já mám podobný problém, ale téměř jistě to přičítám programu Internet Download Manager (IDM).
    Při stahování většího oběmu dat se mi pomalu ale jistě paměť zaplňuje, cca do 15GB mám z počátečního 1GB 3,5GB a tehdy už systém začne hlásit nedostatek. Ve Správci úloh samozdřejmě nic vidět neni. Nemáš třeba tento (IDM) program...
    Systém používám Win 7 64bit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Citace Původně odesláno od Dash Zobrazit příspěvek
    Ještě mě napadlo, zkusil bych systém projet ... ale opravdu si nevzpomenu na jméno toho prográmku, na odhalení potencionálně nebezpečných na pozadí běžících procesů.
    Jmenuje se Hijackthis.
    Projel jsem kompletně hijackem, antivirem, SnD a nic mi to nenašlo.

    Níže screeny těsně před pádem - najednou naskočil black screen a pomohl jedině restart...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ram01.jpg 
Zobrazení: 286 
Velikost: 225.8 KB 
ID: 12767   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ram02.jpg 
Zobrazení: 208 
Velikost: 187.2 KB 
ID: 12768  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Pokud se ti tohle děje pouze na Win 7 a před tím ti to na stávajícím HW nědělalo, bude to problém SW a já osobně bych v tomto případě Win 7 nepoužil jako hlavní OS.
    Nainstaloval bych např. Vistu na primární partišnu a Win 7 bych měl jako druhý (pokusný) na druhém disku, nebo partišně, kdy postupnou instalací programů bys odhalil ten program, nebo proces, který ti dělá problém s tou pamětí.
    Takhle to dělám, než je všechno úplně vychytaný a můžu s klidným svědomím rozjet něco nového pro běžné použití.
    P.S. Víš 100%-ně, že máš HW v cajku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    2 fanynek Jak jsem psal na začátku topicu - problém se začal vyskytovat už na Vistě...

    HW bude pravděpodobně v pořádku, jelikož množství testů stability (linx, memtest, 3dmark, etc...) proběhlo bez problému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Kozouš Zobrazit příspěvek
    2 fanynek Jak jsem psal na začátku topicu - problém se začal vyskytovat už na Vistě...
    Jaj, až ted jsem si toho všiml.
    Pokud to není vidět v taskmanageru ani v Process Exploreu http://www.filehippo.com/download_process_explorer/ , tak pak fakt bych zkusil reinstal a po každé instalaci nějakého dalšího softu, o kterým nejsi 100%-ně přesvědčený, že to nedělá, monitorovat.
    Mezi nama, zkusil jsi už jiný betpečnostní soft? Já osobně bych odinstaloval to co máš a zkusil cokoli jiného....jen na zkoušku. Vím, že tyhle AV a security balíky se umí občas pořádně zacyklit.

    A taky bych si zašel na fórum viry.cz a přednesl tam tvůj problém ve smyslu podezření na virus s tím, že tam ti rádci rozeberou log z HJT a další a můžou určit příčinu, i když nejde o virus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Proveď příkaz sfc /scannow.
    Pokud sem vložíš log z HijackThis kouknu se Ti na něj.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Využití 3d pro 2 osoby
    Od jeninicicek v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-01-2013, 14:39
  2. Nadměrné vytížení CPU
    Od Bufuova v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-11-2010, 00:22
  3. nadměrné zatížení CPU
    Od povalec v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 12-10-2009, 18:23
  4. Nadměrné využití paměti hrou.
    Od Cerix v sekci Operační paměti
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 06-09-2009, 14:07
  5. Využití jader
    Od Commanderwar v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-03-2008, 12:01