Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: přeinstalování linuxu

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    Chci si koupit notebook Acer, kde je OS Linpus Linux. Bude problém jej přeinstalovat na Windowsy? nebo znáte nejake programy na vylepšní aby to bylo podobné jako windows?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    vybereš akorát v biosu bootování z mechaniky
    pak vložíš cd s windows a při bootování se ti spustí normální instalace a při tý zformátuješ disk a nainstaliješ Win
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od lukyss Zobrazit příspěvek
    Chci si koupit notebook Acer, kde je OS Linpus Linux. Bude problém jej přeinstalovat na Windowsy? nebo znáte nejake programy na vylepšní aby to bylo podobné jako windows?
    1. Zjisti si, jaký přesný typ NTB chceš
    2. Na stránkách Aceru si v sekci download zjisti, zda jspu na tento typ ovladače pro tvůj typ Windows. Ale všechny!!!


    Tím začni a pak se jde dál
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    395

    Citace Původně odesláno od lukyss Zobrazit příspěvek
    nebo znáte nejake programy na vylepšní aby to bylo podobné jako windows?
    Musel bys pouzit jinou distribuci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    nechci zbytečně založit nové tema na windows,tak se chci zeptat jestli je složité přeinstalovat windows na jiný NE linux(myslim tim jestli je přeinstalovani OS podobne jako na notebooku),na stlonim pc chci totiš přejit z visty na XP
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od lukyss Zobrazit příspěvek
    nechci zbytečně založit nové tema na windows,tak se chci zeptat jestli je složité přeinstalovat windows na jiný NE linux(myslim tim jestli je přeinstalovani OS podobne jako na notebooku),na stlonim pc chci totiš přejit z visty na XP

    Citace Původně odesláno od Jiziii Zobrazit příspěvek
    vybereš akorát v biosu bootování z mechaniky
    pak vložíš cd s windows a při bootování se ti spustí normální instalace a při tý zformátuješ disk a nainstaliješ Win
    Jasné?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Ještě bych doplnil. Pokud máš nějaká data, tak zazálohovat
    1. Zjisti si, jaký přesný máš v PC komponety
    2. Na stránkách výrobce si stáhni potřebné ovladače a dej si je na USB, nebo CD (při nové instalaci se může stát, že nemáš ovladače na síťovou kartu a pak si je z internetu nestáhneš)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    tak mam notebok ale neni na nem žadny os,jen je předinstalovany linpus linux a je to jen v příkazovém řádku a chci si instnut ubuntu 8.04 nebo 9.04 obe verze mam vypalene na cd, je to nabootované přes mechaniku, točí se to chvilku a pak se nic neděje. kde je chyba?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    jak nabootovaný?
    spustí se ti live CD ?
    nebo se jen točí mechanika?
    máš to správně vypálený?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    395

    Plus jeste co je to za notebook?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    Citace Původně odesláno od Jiziii Zobrazit příspěvek
    jak nabootovaný?
    spustí se ti live CD ?
    nebo se jen točí mechanika?
    máš to správně vypálený?
    jen mechanika se točí
    je to vypalene na autorun


    (ten notebook je segry já bych ju poslal,víte kam? nwm jestli skušala live cd ale ešte se zeptám)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od lukyss Zobrazit příspěvek
    je to vypalene na autorun
    Jak na autorun? Jako že na tom CD vypálenej nějakej autorun.inf a to stažený .iso? To je samozřejmě blbě, musí se to vypálit přímo z toho iso obrazu (tj. na CD nebude to .iso samotný, ale jeho obsah). Pak je potřeba z něj nabootovat a instalovat. (spustit instalaci z toho původního linuxu možná nepůjde, protože je to jiná distribuce)

    http://wiki.ubuntu.cz/Jak%20vyp%C3%A1lit%20ISO

    To iso, který se stahne při downloadu ubuntu, JE (pokud vím) livecd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Jak na autorun? Jako že na tom CD vypálenej nějakej autorun.inf a to stažený .iso? To je samozřejmě blbě, musí se to vypálit přímo z toho iso obrazu (tj. na CD nebude to .iso samotný, ale jeho obsah). Pak je potřeba z něj nabootovat a instalovat. (spustit instalaci z toho původního linuxu možná nepůjde, protože je to jiná distribuce)

    http://wiki.ubuntu.cz/Jak%20vyp%C3%A1lit%20ISO

    To iso, který se stahne při downloadu ubuntu, JE (pokud vím) livecd.
    me se to stahlo jako iso,rozbalil sem to a vypalil to je vše
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No tak to je špatně - musíš vypálit přímo ten iso obraz. Nic nerozbalovat. V linuxu to jde např. pomocí cdrecord
    http://sharkysoft.com/tutorials/linuxtips/cdcommands/
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Snizeni kapicity hdd po preinstalovani Linuxu Windowsem.
    Od split v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-08-2012, 11:44
  2. Přeinstalování Windows XP Home
    Od billy_86 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-06-2009, 09:40
  3. Přeinstalování Visty
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-01-2009, 15:14
  4. Základní desky: přeinstalování BIOSu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-12-2007, 15:14