Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Herni PC do 10K

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    9

    Co rikate na tuhle sestavu ?

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...M201FNH01QV801

    bude to vubec fungovat ?
    Naposledy upraveno uživatelem Digilife: 10-09-2009 v 20:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Já bych to viděl na:

    AMD Athlon II X2 250
    Arctic-Cooling Freezer 7 Pro rev.2
    Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 2.0)
    A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz
    Samsung SpinPoint F1 3.5" 320GB HD322HJ
    Sapphire ATI Radeon HD 4850 512MB DDR3 Battle. 11132-35-22R
    Seasonic SS-400ET-F3 400W OEM
    Cooler Master Centurion 534 Light

    Pokud chceš ušetřit pár stovek, nekupuj chladič a použij boxovaný, který je v balení s procesorem a případně ten freezer kup později až když ti ten box bude vadit nebo až budeš mít nějaké peníze navíc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    RE Digilife: Fungovat to bude, ale ta nekvalitní skříň, nekvalitní zdroj a pochybná deska jenom proto, aby jsi si mohl dovolit nízko taktované 4 jádro bez virtualizace, mi nepřijde jako nejlepší řešení. Taky ta HD4850 1GB nevyužije, takže bych doporučil to co Jiri@tncm. Pokud preferuješ intel, pude na něm složit něco podobného s procesorem E6400.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    to NHKG:k čemu je do herního pc dobrá virtualizace

    jinak jestli tazatel fakt potřebuje 4jádro dalo by se stavět i na atlonu x4 620 cca 2200
    a zbytek
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...JX01FNH01R9701
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Taky sem se neco posnažil poskladat, je to vic jak 10k ale ne o moc...

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...3701Q3N01CJO01
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Pánové, toto je diskuzní forum, tak z toho nedělejte organizovaný chaos Postnul jsem první sestavu, tak by bylo aspoň dobré napsat, co je na ní špatného/dobrého a proč byste (ne)vybrali tyto komponenty. To že tady každý postne sestavu, když půjde okolo, k ničemu nepovede a nikomu nepomůže
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    no mas mozna pravdu ale tazatel by mel napsat co chce delat na tom kompu, ne že hned si poskláda sestavu a mi ju musime ted "jen" ohodnotit, treba se mu bude pozdávat neco jinýho, btw, na tvé sestave by taky nic nemenil az na detaily, chladic si muze dokoupit pozdejc, radsi dat 3 kila do P2 545, (ktery neni BE asi, takze bude BOX) ramky 1066 ale 800 taky nejspu zle) ale hlavne bych vymenil zdroj, nejde ani tak oto, ze by to mohl klido utáhnout ale rezerva do bodoucna je vzdy dobrá...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Návrh sestavy - obdoba Jiriho sestavy, s levnější základní deskou a lepším procesorem

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Taky sem se neco posnažil poskladat, je to vic jak 10k ale ne o moc...

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...3701Q3N01CJO01
    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    no mas mozna pravdu ale tazatel by mel napsat co chce delat na tom kompu, ne že hned si poskláda sestavu a mi ju musime ted "jen" ohodnotit, treba se mu bude pozdávat neco jinýho, btw, na tvé sestave by taky nic nemenil az na detaily, chladic si muze dokoupit pozdejc, radsi dat 3 kila do P2 545, (ktery neni BE asi, takze bude BOX) ramky 1066 ale 800 taky nejspu zle) ale hlavne bych vymenil zdroj, nejde ani tak oto, ze by to mohl klido utáhnout ale rezerva do bodoucna je vzdy dobrá...
    Frekvence 1066 MHz u modulů RAM není zase tolik důležitá, 800 MHz stačí naprosto v pohodě. Vyšší frekvence je hlavně dobrá pro případný OC.
    Ten zdroj co jsi vybral bych nikomu moc nedoporučoval. 8 cm větrák, průměrné zpracování - Seasonics je rozhodně lepší volbou.
    Case snad nebudu ani komentovat. Jedná se o naprosto otřesnou hrůzu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    No k té case, tu vždy dávam(mel by sem to vzdy napsat jako je ncenovou relaci, nikoho nenutim si to kupovat, ja si na vzhled case nepotrpim osobne napr.) když myslíš, tak ten zdroj bude stačit no a k desce...Asrock by sem nekupoval ani do nejlevnejsi sestavy... ale je to jeho volba....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    No k té case, tu vždy dávam(mel by sem to vzdy napsat jako je ncenovou relaci, nikoho nenutim si to kupovat, ja si na vzhled case nepotrpim osobne napr.) když myslíš, tak ten zdroj bude stačit no a k desce...Asrock by sem nekupoval ani do nejlevnejsi sestavy... ale je to jeho volba....
    Jestli Tobě nevadí papírová rezonující skříň, budiž. Ale nemůžeš přeci někomu jinému nabídnou něco takového. A co se týče zákl. desek AsRock, pár jsem jich již měl v ruce a není s nimi žádný problém. Ve fungovalo jak má. Nehledě na to, že se tu jedná o sestavu za 10.000 Kč, kde si moc vyskakovat nemůžeš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    ok, máš preci jen víc zkušeností

    ted by sme si meli počkat na tazatele co rekne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    9

    mno ja se tom moc nevyznam...rodice mi na daji na pc 10K ...tak proste chci nejaky nej PC do 10(jinak budu to asi prevazne pozuivat na Hry).....

    EDIT : co tohle? http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...RS01CJQ01QV801

    jinak chtel bych tam mit ten C2Q a vy mi radite ten athlon x2 .... takze to znamena ze ten atlon x2 je lepsi?
    Naposledy upraveno uživatelem Digilife: 16-09-2009 v 20:58
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    radšej amd platformu ak chceš mať 4-jadrá, tak nový athlon X4....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Digilife Zobrazit příspěvek
    To se Ti moc nepovedlo - velmi nekvalitní case se zdrojem, nevhodný HDD

    IMHO Lepší volbou je navržená sestava. Pokud by jsi mohl dát trochu více peněz, můžeš do sestavy použít procesor AMD Athlon II X4 620 - celková cena bude 10.668 Kč
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Herní PC 14-15K
    Od Screpheep v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 14:54
  2. Myši: Herní myš
    Od Drop v sekci Periferie
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-02-2011, 17:04
  3. Herní PC na CS:S, do 8k Kč.
    Od Fipkus17 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 13-07-2009, 13:58