Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Sata disk zapojen jako ATA ?

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    402

    Dobrý den ,mam WD caviar blue 320GB 16mb cache SATAII a mam ho zapojen přes sata...
    jenže v everestu mi to píše, že je to ATA a v windows performance testech je hrozně pozadu oproti ostatní věcím a v HDTune má max přenos dat 107mbps a průměrně 74mbps..což taky naznačuje ,že deska to bere jako ATA disk, co s tím udělat ??v biosu mám sata nastaveno jako native ATA a když tam dam acpi tak mi nenaběhnou windows a raid ani nezkouším....
    nebo není problém v tom, že to mam zapojeno až v 5.SATA slotu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    HDD máš nastaven správně. Při instalaci WinXP by jsi musel nahrát SATA drivery (počáteční hláška o stisku F6), což jsi neudělal. Proto musíš mít HDD v BIOSu nastaven na Native IDE a nelze jej nastavit na AHCI.
    Pro kontrolu rychlosti HDD sem vlož screen z HDTune a podívej se jestli Ti HDD neběží v PIO modu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    402

    já mam windows 7 a tam mi to píše Ultra DMA 6 ,ale jinak je to stený jako na tom obrázku
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    402

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    IMHO disk funguje jak má. Rychlost je odpovídající a přístupová doba také.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Darkhunter Zobrazit příspěvek
    v biosu mám sata nastaveno jako native ATA a když tam dam acpi tak mi nenaběhnou windows a raid ani nezkouším....
    Změna na AHCI je možná i po instalaci OS. Zkus postupy popsané v tomto příspěvku (týkají se sice Visty, ale předpokládám, že u Windows 7 to bude obdobné).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    402

    a zrychlí se pomocí AHCI disk ???
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    sekvencni cteni a seek ani nahodou, malo vyuzitelny burst (data jsou ve nactena ve vyrovnavaci pameti) prenos mozna trochu... imho to nema smysl, pohodli pri instalaci XP je imho lepsi nez par MB pri burstu... alfa a omega vykonu HDD je sekvencni cteni a seek (a nezpraseny firmware samozdrejme...)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HDD SATA v BIOSu jako Slave
    Od fišta v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-03-2010, 19:54
  2. 3,5" HDD SATA: řadic sata + disk sata
    Od geon2 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-01-2010, 15:25
  3. MSI 915G SATA se hlásí jako IDE
    Od grafnev v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-10-2008, 00:17
  4. DDR2: RAM jako pevný disk 8GB :-)
    Od Angel Death v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-08-2007, 14:40
  5. Boxy pro HDD: 2.5" SATA jako externi disk
    Od mikrogen v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-10-2006, 12:29