Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zamrzání PC při instalaci her

Zick (5)|12.9.2009 12:23
Zdravím všechny,

rád bych využil zdejší poradny k objasnění mého problému.

Nedávno jsem upgradoval svůj pc. Aktuálně mám:
CPU: Core 2 quad 2,4ghz, aktuálně taktované na 2,66 (8x333) (verze B0)
MB: Gigabyte EP-45UD3R
Ram: 4gb paměti Kingston hyperX 5-5-5-18 (2,1v)
---------------- zůstalo:
HDD: WD250KS - 250gb a Hitachi 500gb
VGA: x1950XT
Zdroj: LC 420w - 1 napájecí větev cpu

Mno a mám problém s tím, že mi pc zamrzává při instalaci her. Nejprve to bylo u sims 3, nyní u harry potter - half blood prince
Sims se nakonec podařilo při zakoupení originálu doinstalovat po té, co jsem odstranil původně použité modifikované ovladače na grafiku od OmegaDrivers na klasické Catalysty a instalace proběhla úspěšně.
U HP se ale situace opakuje... Zaseklo se mi to i jednou u ANNO 1404

Nevím čím by to mohlo být. XP mám SP3 + aktuální záplaty
Teploty jsou v pořádku, pc je projeto Prime95 a přes 8 hodin bez problémů, zátěžáky memtest ok..
Zkoušel jsem i jiný zdroj 500w seasonic s 2 napájecími větvemi na cpu a problém přetrvává. Zkoušel jsem i na default či na větší OC a stav nezměněný.. spíš když je to natočené víc, zasekne se to při té instalaci dřív :)

Díky za případné rady či pomoc.
r34ktor (7477)|12.9.2009 13:33
Těžko říci, kde je problém, když se objevuje nahodile. Prověřil bych i pevné disky nástroji od výrobců. Také by na vině mohla být revize CPU, protože deska oficiálně podporuje jen B3 a G0.
Zick (5)|12.9.2009 14:17
pardon, moje chybka, je tam B3... ted jsem aktuálně koukal do everestu...
r34ktor (7477)|12.9.2009 14:42
Dojde k zamrznutí natvrdo (s nutným následným restartem)?

Nějaké chybové hlášky v Prohlížeči událostí?

Nepoužíváš emulační software (Daemon Tools apod.)?

Máš nainstalovány aktuální ovladače (zejména čipsetu)?
Zick (5)|12.9.2009 14:50
Zamrzne na tvrdo, restart musí jít na tvrdo, někdy dokonce vypnout zdroj, protože se nechce pc rozjet.
Prohlížeč událostí - nevím upřímně oč se jedná.
soft je instalovaný přes daemon tool lite. aktuální drivery jsou.
r34ktor (7477)|12.9.2009 15:04
[quote=Zick;291820]Zamrzne na tvrdo, restart musí jít na tvrdo, někdy dokonce vypnout zdroj, protože se nechce pc rozjet.[/quote]
Stabilitu CPU + RAM bych raději ještě ověřil pomocí OCCT, či LinX.

[quote=Zick;291820]Prohlížeč událostí - nevím upřímně oč se jedná.[/quote]
http://support.microsoft.com/kb/308427/cs

[quote=Zick;291820]soft je instalovaný přes daemon tool lite.[/quote]
Tady pomůže jen otestování po odinstalaci Daemon Tools Lite.
fanynek (2048)|12.9.2009 15:16
Pokud bude problém přetrvávat i při instalaci z DVD mechaniky, potom bych se tím začal zabývat po stránce HW.
Jestliže instalace her z disku jdou bez problémů a neplechu dělá jen instalace z image přes Daemon Tools, na vině bude buď "vadná" image, nebo Daemon. Já osobně bych viděl problém v Daemonu. Už dávno jsem ho z PC kvůli různým problémům vyhodil a používám (k mé velké spokojenosti) program Ultra ISO, který je v češtině, nabídne ti vše a i spoustu věcí navíc, jako Daemon a nevíc s ním nejsou problémy.
Zick (5)|12.9.2009 15:25
tak jsem místo DT použil alcohol a opět zamrzlo. V prohlížeči událostí není nic napsané, resp. jsou tam nějaké 4 "události" které proběhly po nastartování pc (bonjour servis, PerfNet, Atismart, securitycenter).

Zkusím tedy ještě ten ultra iso a případně to i smahnout... A případně otestovat jinými softy...
fanynek (2048)|12.9.2009 15:29
Bonjour patří k Pinnaclu, nebo Photoshopu ne? Tu službu zakaž, pokud ti běží. Screen z Process Exploreru by taky bodl. Hned by člověk viděl, co všechno ti běží na pozadí a co se s čím může kopat. A zkus ještě úplně vypnout ochranu (nevím, co máš za bezpečnostní soft-balík) a pak rozjeď ve virtuálu tu instalaci. Alcohol zlobil taky, a potkal ho stejný osud, jako Daemona. :p
Zick (5)|12.9.2009 16:25
Fanynek, UltraIso fungovalo bravůrně a instalace doběhla rychle a bez problémů, opravdu se obávám, že se mi to jebá kvůli tomu deamonu...
fanynek (2048)|12.9.2009 16:59
Možný je všechno. Je to metoda pokus-omyl. Pokud to šlape, je to jen dobře. :thumb
maniiax (75)|17.9.2009 21:01
Jn je pravda ze to muze byt kvuli daemonu . Ja sem s ním měl problem když jsem přechazel na Win7 . ze začatku ho nepodporovaly a haprovalo to mezi tím.

Jo a nedočetl jsem se co máš za grafiku.(pokud to tam nekde je omlouvam se ale přehlidl jsem to)Ja mam NVidiu a někdy se mi stává u her ktere podporují PhysX že mi to v instalaci tež zamrzne.je to z duvodu že v instalaci je zahrnuta instalace PhysX a kdyz mam nainstalenou physX z jine hry nebo z jineho zdroje tak to nechce pokracovat.proto odinstalit stavajici PhysX a pak to už pojede