Zamrzání PC při instalaci her
Zdravím všechny,
rád bych využil zdejší poradny k objasnění mého problému.
Nedávno jsem upgradoval svůj pc. Aktuálně mám:
CPU: Core 2 quad 2,4ghz, aktuálně taktované na 2,66 (8x333) (verze B0)
MB: Gigabyte EP-45UD3R
Ram: 4gb paměti Kingston hyperX 5-5-5-18 (2,1v)
---------------- zůstalo:
HDD: WD250KS - 250gb a Hitachi 500gb
VGA: x1950XT
Zdroj: LC 420w - 1 napájecí větev cpu
Mno a mám problém s tím, že mi pc zamrzává při instalaci her. Nejprve to bylo u sims 3, nyní u harry potter - half blood prince
Sims se nakonec podařilo při zakoupení originálu doinstalovat po té, co jsem odstranil původně použité modifikované ovladače na grafiku od OmegaDrivers na klasické Catalysty a instalace proběhla úspěšně.
U HP se ale situace opakuje... Zaseklo se mi to i jednou u ANNO 1404
Nevím čím by to mohlo být. XP mám SP3 + aktuální záplaty
Teploty jsou v pořádku, pc je projeto Prime95 a přes 8 hodin bez problémů, zátěžáky memtest ok..
Zkoušel jsem i jiný zdroj 500w seasonic s 2 napájecími větvemi na cpu a problém přetrvává. Zkoušel jsem i na default či na větší OC a stav nezměněný.. spíš když je to natočené víc, zasekne se to při té instalaci dřív :)
Díky za případné rady či pomoc.
rád bych využil zdejší poradny k objasnění mého problému.
Nedávno jsem upgradoval svůj pc. Aktuálně mám:
CPU: Core 2 quad 2,4ghz, aktuálně taktované na 2,66 (8x333) (verze B0)
MB: Gigabyte EP-45UD3R
Ram: 4gb paměti Kingston hyperX 5-5-5-18 (2,1v)
---------------- zůstalo:
HDD: WD250KS - 250gb a Hitachi 500gb
VGA: x1950XT
Zdroj: LC 420w - 1 napájecí větev cpu
Mno a mám problém s tím, že mi pc zamrzává při instalaci her. Nejprve to bylo u sims 3, nyní u harry potter - half blood prince
Sims se nakonec podařilo při zakoupení originálu doinstalovat po té, co jsem odstranil původně použité modifikované ovladače na grafiku od OmegaDrivers na klasické Catalysty a instalace proběhla úspěšně.
U HP se ale situace opakuje... Zaseklo se mi to i jednou u ANNO 1404
Nevím čím by to mohlo být. XP mám SP3 + aktuální záplaty
Teploty jsou v pořádku, pc je projeto Prime95 a přes 8 hodin bez problémů, zátěžáky memtest ok..
Zkoušel jsem i jiný zdroj 500w seasonic s 2 napájecími větvemi na cpu a problém přetrvává. Zkoušel jsem i na default či na větší OC a stav nezměněný.. spíš když je to natočené víc, zasekne se to při té instalaci dřív :)
Díky za případné rady či pomoc.
Těžko říci, kde je problém, když se objevuje nahodile. Prověřil bych i pevné disky nástroji od výrobců. Také by na vině mohla být revize CPU, protože deska oficiálně podporuje jen B3 a G0.
Dojde k zamrznutí natvrdo (s nutným následným restartem)?
Nějaké chybové hlášky v Prohlížeči událostí?
Nepoužíváš emulační software (Daemon Tools apod.)?
Máš nainstalovány aktuální ovladače (zejména čipsetu)?
Nějaké chybové hlášky v Prohlížeči událostí?
Nepoužíváš emulační software (Daemon Tools apod.)?
Máš nainstalovány aktuální ovladače (zejména čipsetu)?
Zamrzne na tvrdo, restart musí jít na tvrdo, někdy dokonce vypnout zdroj, protože se nechce pc rozjet.
Prohlížeč událostí - nevím upřímně oč se jedná.
soft je instalovaný přes daemon tool lite. aktuální drivery jsou.
Prohlížeč událostí - nevím upřímně oč se jedná.
soft je instalovaný přes daemon tool lite. aktuální drivery jsou.
[quote=Zick;291820]Zamrzne na tvrdo, restart musí jít na tvrdo, někdy dokonce vypnout zdroj, protože se nechce pc rozjet.[/quote]
Stabilitu CPU + RAM bych raději ještě ověřil pomocí OCCT, či LinX.
[quote=Zick;291820]Prohlížeč událostí - nevím upřímně oč se jedná.[/quote]
http://support.microsoft.com/kb/308427/cs
[quote=Zick;291820]soft je instalovaný přes daemon tool lite.[/quote]
Tady pomůže jen otestování po odinstalaci Daemon Tools Lite.
Stabilitu CPU + RAM bych raději ještě ověřil pomocí OCCT, či LinX.
[quote=Zick;291820]Prohlížeč událostí - nevím upřímně oč se jedná.[/quote]
http://support.microsoft.com/kb/308427/cs
[quote=Zick;291820]soft je instalovaný přes daemon tool lite.[/quote]
Tady pomůže jen otestování po odinstalaci Daemon Tools Lite.
Pokud bude problém přetrvávat i při instalaci z DVD mechaniky, potom bych se tím začal zabývat po stránce HW.
Jestliže instalace her z disku jdou bez problémů a neplechu dělá jen instalace z image přes Daemon Tools, na vině bude buď "vadná" image, nebo Daemon. Já osobně bych viděl problém v Daemonu. Už dávno jsem ho z PC kvůli různým problémům vyhodil a používám (k mé velké spokojenosti) program Ultra ISO, který je v češtině, nabídne ti vše a i spoustu věcí navíc, jako Daemon a nevíc s ním nejsou problémy.
Jestliže instalace her z disku jdou bez problémů a neplechu dělá jen instalace z image přes Daemon Tools, na vině bude buď "vadná" image, nebo Daemon. Já osobně bych viděl problém v Daemonu. Už dávno jsem ho z PC kvůli různým problémům vyhodil a používám (k mé velké spokojenosti) program Ultra ISO, který je v češtině, nabídne ti vše a i spoustu věcí navíc, jako Daemon a nevíc s ním nejsou problémy.
tak jsem místo DT použil alcohol a opět zamrzlo. V prohlížeči událostí není nic napsané, resp. jsou tam nějaké 4 "události" které proběhly po nastartování pc (bonjour servis, PerfNet, Atismart, securitycenter).
Zkusím tedy ještě ten ultra iso a případně to i smahnout... A případně otestovat jinými softy...
Zkusím tedy ještě ten ultra iso a případně to i smahnout... A případně otestovat jinými softy...
Bonjour patří k Pinnaclu, nebo Photoshopu ne? Tu službu zakaž, pokud ti běží. Screen z Process Exploreru by taky bodl. Hned by člověk viděl, co všechno ti běží na pozadí a co se s čím může kopat. A zkus ještě úplně vypnout ochranu (nevím, co máš za bezpečnostní soft-balík) a pak rozjeď ve virtuálu tu instalaci. Alcohol zlobil taky, a potkal ho stejný osud, jako Daemona. :p
Fanynek, UltraIso fungovalo bravůrně a instalace doběhla rychle a bez problémů, opravdu se obávám, že se mi to jebá kvůli tomu deamonu...
Jn je pravda ze to muze byt kvuli daemonu . Ja sem s ním měl problem když jsem přechazel na Win7 . ze začatku ho nepodporovaly a haprovalo to mezi tím.
Jo a nedočetl jsem se co máš za grafiku.(pokud to tam nekde je omlouvam se ale přehlidl jsem to)Ja mam NVidiu a někdy se mi stává u her ktere podporují PhysX že mi to v instalaci tež zamrzne.je to z duvodu že v instalaci je zahrnuta instalace PhysX a kdyz mam nainstalenou physX z jine hry nebo z jineho zdroje tak to nechce pokracovat.proto odinstalit stavajici PhysX a pak to už pojede
Jo a nedočetl jsem se co máš za grafiku.(pokud to tam nekde je omlouvam se ale přehlidl jsem to)Ja mam NVidiu a někdy se mi stává u her ktere podporují PhysX že mi to v instalaci tež zamrzne.je to z duvodu že v instalaci je zahrnuta instalace PhysX a kdyz mam nainstalenou physX z jine hry nebo z jineho zdroje tak to nechce pokracovat.proto odinstalit stavajici PhysX a pak to už pojede