problem se startem win
dobry den, lezi mi na stole,teda pod stolem :) brachovo PC,ktere jsem neskladal ja, v nasledujici konfiguraci:
WIN XP 32 prof
asus M2N SLI deluxe
athlon X2 5600
leadtek 8800 GTS 512
HDD SAMSUNG spinpoint F1 320
Adata 2x1GB/2x512MB=3GB
xilence 500W
pc pri startu naskoci na poprve jen nekdy,vetsinou zamrzne pri start obrazovce win jak "behaj ty kosticky",a kontrolka HDD prestane svitit ,pomuze tak 2-3restarty a pak uz bezi,pri hrach a pod. nepada nikdy
zkousel jsem jen v rychlosti test HD TUNE, zvladne quick scan bez vadnych bodu,na normal test zvladne 6% a pak se pc hryzne,zkouseno nekolikrat
test ram zkusim
otazky:
-predbezne,kde hledat chybu hardware - software?(co preventivne vymenit zdroj,i do budoucna by se hodil)
-postup? jako za 1 preinstal WIN, vyloucit software chybu?
WIN XP 32 prof
asus M2N SLI deluxe
athlon X2 5600
leadtek 8800 GTS 512
HDD SAMSUNG spinpoint F1 320
Adata 2x1GB/2x512MB=3GB
xilence 500W
pc pri startu naskoci na poprve jen nekdy,vetsinou zamrzne pri start obrazovce win jak "behaj ty kosticky",a kontrolka HDD prestane svitit ,pomuze tak 2-3restarty a pak uz bezi,pri hrach a pod. nepada nikdy
zkousel jsem jen v rychlosti test HD TUNE, zvladne quick scan bez vadnych bodu,na normal test zvladne 6% a pak se pc hryzne,zkouseno nekolikrat
test ram zkusim
otazky:
-predbezne,kde hledat chybu hardware - software?(co preventivne vymenit zdroj,i do budoucna by se hodil)
-postup? jako za 1 preinstal WIN, vyloucit software chybu?
Ten zdroj určo překontrolovat, problém se startem studeného PC jsem měl dřív na starém PC taky a bylo to hlavně zdrojem (vyteklé kondíky, nekvalitní zdroj), pak by tu moh být i další problém s tím diskem.
Mám doma velmi podobně se chovající se počítač. Nepomohla výměna zdroje, HDD v pořádku, moduly RAM bez chyb. Vše bylo způsobeno základní deskou.
Doporučuji tento postup:
[LIST=1]
Otestuj HDD pomocí utility výrobce - ES Tools Otestuj moduly RAM pomocí GoldMemory (nejprve vyzkoušej boot s jedním modulem RAM ve všech slotech DIMM) Otestuj stabilitu počítače pomocí OCCT či Prime95 Vyzkoušej jiný zdroj
Doporučuji tento postup:
[LIST=1]
samozrejme to udelam, budu na tom delat ve ctvrtek,tak se ptam dopredu
diky, nemam ho zkusit prvni preinstalovat? vim ze tam byl v posledni dobe nakej vir nebo trojan, odstranovano na viry.cz, jinak o tom pc moc nevim,bracha tomu vubec nerozumi a jeho popis problemu hruza, co ten zdroj,nebude i do budoucna lepsi ho vyhodit? chce koupit jeste 1 HDD, tak me napadlo udelat cistou instalaci na novej HDD,abych vyloucil co tam napachal za software chyby,vas nazor? reinstal bych delal tak jako tak
a jak jinak zjistit ten zdroj jestli je vadnej? jinej na zkousku nemam, a ze sveho PC se mi fakt ho nechce vyndavat
diky za rady
diky, nemam ho zkusit prvni preinstalovat? vim ze tam byl v posledni dobe nakej vir nebo trojan, odstranovano na viry.cz, jinak o tom pc moc nevim,bracha tomu vubec nerozumi a jeho popis problemu hruza, co ten zdroj,nebude i do budoucna lepsi ho vyhodit? chce koupit jeste 1 HDD, tak me napadlo udelat cistou instalaci na novej HDD,abych vyloucil co tam napachal za software chyby,vas nazor? reinstal bych delal tak jako tak
a jak jinak zjistit ten zdroj jestli je vadnej? jinej na zkousku nemam, a ze sveho PC se mi fakt ho nechce vyndavat
diky za rady
Pokud to bylo odstraněno na viry.cz, tak by tam viry neměl už mít (pokud nový nenatahal), ale tohle vypadá spíš na HW problém, když to dělá jen na začátku zapnutí PC.....no pokud nechceš mu tam dávat svůj, tak jedině sehnat od někoho jinýho :) jinak zdroj se dá zkontrolovat tak, že se vyndá a odšroubuje kryt a koukne se do něj, jestli nemá vyteklý kondíky, nic jinýho tam podle mě nezkontroluješ, to pak zjistíš jedině tou výměnou. Pokud ten zdroj budeš odmontovávat, tak ho nech aspoň půl hodiny předtim bez napájení
:) psal jsem odstranovano, ne ODSTRANENO,procital jsem si ten topic a bracha je tatar,furt mu neco neslo spustit atd, a konecny verdikt (protoze resili i ty starty) je ze ten pan napsal ze je to bud zdrojem nebo HDD,orientacne
a k tomu zdroji, jasne po vizuelni strance(je v zaruce), takze rozebirat ho nechci, myslel jsem nejaka utilita nebo tak neco na kontrolu
a k tomu zdroji, jasne po vizuelni strance(je v zaruce), takze rozebirat ho nechci, myslel jsem nejaka utilita nebo tak neco na kontrolu
Zdroj vyzkoušíš pouze novým zdrojem. Pokud máš jiný HDD, kde můžeš vyzkoušet čistou instalaci, rozhodně to stojí za pokus.
me porad lezi v hlave ten zdroj, me je fakt :thumbdown,kdybych tam rovnou dal jinej trosku i do budoucna vykonejsi,jakej koupit aby moc nestal ,corsair ? urco bez modularnich kabelu,tak 450W by mela stacit? tady se to psalo,ted to nemuzu za boha najit , ktery ty corsairy jsou dobry podle vnitrnosti? jak to jde po sobe HX nejlepsi a pak?TX,VX,CX?
co VX550 ?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
co VX550 ?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
IMHO Do té sestavy je 550 W zdroj zbytečností. Stačil by Corsair VX450 i s rezervou. Jinak pokud budeš chtít přesto 550 W zdroj, nekupuj VX550tku, vyrábí jej CWT/Sirtek. Zakup Corsair HX520, ten vyrábí Seasonic.
Pokud chceš levný a kvalitní zdroj, tak nějaký Seasonic bude dobrý, IMHO bude stačit tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
EDIT: nebo pokud chceš teda jo rezervu, tak vem ten co nabízí kevin
EDIT: nebo pokud chceš teda jo rezervu, tak vem ten co nabízí kevin
[quote=lexxxa;292842]priklanel bych se k CORSAIR VX 450, vnitrek je od seasonic nebo ne?[/quote]
Ano, Corsair VX450 je od Seasonicsu
Ano, Corsair VX450 je od Seasonicsu
tak je asi na 99%rozhodnuto,a ted jakej HDD, sam mam v pc 2x samsung spin point F1 320, kvuli jen 1 plotne, tichej,nehreje se,nevibruje,bracha ma ten samej, koupit jeste jeden, nebo co je ted nejvic vyhodny na system disc?
diky:)
diky:)
[quote=lexxxa;292536]pc pri startu naskoci na poprve jen nekdy[/quote]
Mrkni dovnitr, jestli pri startu jenom "cukne" s vetrakem - pak by to vypadalo na zdroj, uplne to samy delal LC 550w, po vymene za CoolerMaster 460w (nebo 430w?) se deska rozbehla napoprve a jede dodnes
Mrkni dovnitr, jestli pri startu jenom "cukne" s vetrakem - pak by to vypadalo na zdroj, uplne to samy delal LC 550w, po vymene za CoolerMaster 460w (nebo 430w?) se deska rozbehla napoprve a jede dodnes
dobry vecer,tak jsem preinstal win,pc startuje napoprve, ale pri scanu HDD pomoci HDTUNE je vadny jeden sektor, je to na reklamaci disku?
@kevin
ta origo utilita od samsung na testovani hdd co jste mi doporucoval mi nejak nechce fungovat,asi se nespousti ve win ze?,nebo mate sni nejake zkusenosti ci rady? diky
@kevin
ta origo utilita od samsung na testovani hdd co jste mi doporucoval mi nejak nechce fungovat,asi se nespousti ve win ze?,nebo mate sni nejake zkusenosti ci rady? diky
I jeden vadný sektor je důvod k reklamaci. Utilita ES-Tool je bootovací. Stáhni verzi pro CD-ROM a vypal ji na CD-RW či ulož na flashku a nobootuj.
Měl jsem taky kdysi jeden vadný sektor a vyřešil to formát disku, poté už žádný nebyl....pokud ale nepomohl formát, tak pak je to na reklamaci
Format vetsinou nepomaha, musi se to remapovat. Umi to ruzne programy (MHDD, Seatools). Pokud je tam jen jeden, dva vadne sektory, tak se to da bez obav pouzit. Pokud vicero tak jista reklamace.
Kazdopadne pokud je disk v zaruce a je moznost cekat na vyrizeni, tak bych vzdycky reklamoval. S remapem ma cenu si hrat az kdyz reklamace neni mozna.
Kazdopadne pokud je disk v zaruce a je moznost cekat na vyrizeni, tak bych vzdycky reklamoval. S remapem ma cenu si hrat az kdyz reklamace neni mozna.