Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Může to být zdrojem?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    6

    Může mi někdo poradit?

    Mám :
    Pentium D 820 / 2,8 MHz
    RAM 2 x 512 MB / 400 MHz
    VGA sapphire X 1300 XT 256 MB (AGP)
    SATA Samsung 120 GB
    MB Asus P2VDC-X (VIA PT 880 Ultra)
    Zdroj Fortron 350W P4 12 cm, řízený ventilátor - typ neznám, ale je dost lehký.

    Když hraju hry (hraju pouze strategie) tak se mi to po určité době buď kousne nebo restartuje. Nevím jestli to není slabým zdrojem, protože VGA jsem dal novou paměti otestoval?
    Dík za případné odpovědi!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Teoreticky může, ty paměti jste otestoval nebo ne? Nejde to z vaší odpovědi vyčíst .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Měl jsem podobný problém a bylo to prachem zaneseným chladičem na GK. Prach jsem odstranil a pak vše běhalo v pohodě.
    Takže bych to viděl na přehřívání GK. Jaké má teploty v zatížení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    6

    GK to nebude je nová týden stará. U těch pamětí jsem to špatně napsal , pochopitelně jsem měl to napsat zvlášť, paměti jsem několikrát otestoval, ty běží bez chyby.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    To že je nová neznamená, že se nemůže přehřívat. Může být špatně upevněný chladič, můžete mít v PC prostě horko atd...

    Co se týče toho zdroje, tím to může být také, ale chce to postupně vyloučit. Zjistěte si ty teploty nebo zkuste v sestavě jiný zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od SmartMole
    To že je nová neznamená, že se nemůže přehřívat. Může být špatně upevněný chladič, můžete mít v PC prostě horko atd...

    Co se týče toho zdroje, tím to může být také, ale chce to postupně vyloučit. Zjistěte si ty teploty nebo zkuste v sestavě jiný zdroj.
    Sázel bych především na grafiku (přehřívání - upevnění chladiče), eventuálně nějaký SW problém, nebo ještě eventuálněji zdroj, ale ten by měl dostačovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    MNo jako prvni krok bych videl necim zmerit teploty gpu pri zatezi a pak bych to resil dal
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Osobně bych to viděl, buď na to přehřívání grafiky nebo na RAM (ale ty jsi už vyloučil, takže tady by být problém neměl). Nebo na ten zdroj, ale ten to spíš nebude, protože kdyby to bylo jím, tak by se PC vždycky jen resetovával - k zasekávání by nedocházelo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    15

    známému to dělalo podobné věci, zkusil jsem jinou grafiku, paměti, zdroj a pak jsem koukal na desku, kde byly nafouknuté kondíky, pracoval s tim v této podobě asi ještě měsíc než deska odešla úplně, byla to deska od MSI a odešla cca po 2 letech, nic moc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Pravda, kondíky na motherboardu by to mohlo taky být... To mě nenapadlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    6

    Teplotu u VGA nevím jak bych změřil a moc nevěřím, že by byla špatná měl jsem tam jinou při které PC dělalo to samé a v jiném compu fungovala. To spíš bych věřil, že je v tahu ta základní deska a nebo integrovaná zvukovka (prvně se mě zboří zvuk a pak obraz). Ten codek je nějakej divnej, už jsem jich instaloval dost a s tímhle jsem se ještě nesetkal. Zkusím asi koupit zvukovou kartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Tak jestli to tou grafikou není, tak pak už to vidím opravdu na tu základku. Na tu zvukovku to nevidím - každopádně možné je vše a tak můžeš ještě zkusit ji v Biosu vypnout. Ale nemyslím, že to pomůže.

    Sám jsem řešil jeden problém se základní deskou s integrovanou grafikou a ta dokonce nechtěla brát náhradní grafiku v PCI slotu . Nevím sice proč, ale nepodařilo se mi ji rozchodit. Jednou sice ano, ale to se náběh PC zastavil s červeným pruhem a bylo to kaput

    Takovýto problém by Ti u zvukovky sice pravděpodobně nehrozil. Chci tím ale říct, že pokud je chyba opravdu někde v základní desce, klidně i v tom kodeku, ač se mi to nezdá, tak se toho jen tak nezbavíš...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    6

    O kodeku jsem myslel, že se může hádat s nějakým SW, ale teď už čím dál víc myslím, že je to MB, asi špatná série. Bohužel to nezjistím, protože tenhle typ desky se tady moc asi nekupuje, pokud si ho vůbec mimo mě někdo koupil. Každému říkám když nemáš na pořádný počítač tak radši nekupuj nic dokud na pořádný nebudeš mít a sám jsem se tím u upgradu svého PC neřídil a šel do shit desky :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    6

    Teď jsem zkusil dát nový BIOS, tak uvidíme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od Misoka
    ...
    pro jistotu se podiv sem: http://www.svethardware.cz/forum/sho...4690#post24690
    tady sem to necetl, mozna ze ti vetsinu z toho uz nekdo radil, ale za projiti to mozna stoji
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. procesor + pamět může být????
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-02-2017, 17:53
  2. Může HDD brzdit hru?
    Od dracihnev v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 31-03-2011, 11:28
  3. DDR1: Může za to Vadná pamět?
    Od omnitek v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-12-2007, 13:39
  4. může mít mozilla 15,5GB?
    Od BlackFrog v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 11-01-2007, 19:30