Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Upload souboru pres ICQ

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    30

    Ahoj, potřeboval bych poradit jak nastavit router, kdyz chci posilat soubory pres icq. kdyz totiz mam pocitac primo pripojeny, tak jde odesilani uplne v pohode. ale jakmile pripojim pres router, tak jde desne pomalicku, az se pomalu skoro ztrati.
    Mam pripojeni od UPC.

    Děkuju za radu Mara
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    A posílání souboru funguje? Přenese se nakonec?

    Zkus se podívat do nastavení routeru, jaké máš povolené porty? Pro správnou činnost ICQ bys měl mít povolen port 5190. Případně doporučuji vyzkoušet firewall na zkoušku úplně vypnout - samozřejmě jen na chvíli Viz. http://icq.atlas.cz/help/soubory.aspx#l2.

    Pak bys mohl zkusit ještě naforwardovat nějaké porty v NAT a zajistit tak, aby když přijde packet na tento port byl směrován přímo na Tvůj počitač. Vyzkoušej ješte různě nastavit připojení v ICQ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    30

    Tak ICQ uz mozna chodi. jednou to jde jindy se postupne ztraci rychlost.
    Ale potreboval bych jeste vyresit uploadovani souboru na net - na e-disk nebo nahraj cz... Jde to,ale tak stridave, jako ze chvili to jede na plnou rychlost a pak to zas spadne na nulu. A takhle porad dokola.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    No a přes co posíláš ty soubory? Z jakého prohlížeče? Vyzkoušej jiný...

    To ti dělá taky při připojení přes ten router? Normálně to jede?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    v Prvni rade bych si stahnul manual k tomu routeru a trosku jej ponastavil .. pokud v sobe ma i firewall budes muset povolit porty pro aplikace kter ebudes chtit pouzivat..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    30

    Zkousel jsem jak pres IE tak pres operu a dela to vzdycky. firewall jsem v routeru vypnul co se tyce tech portu, tak jsem treba musel nastavovat porty pro Dc a tak. Ale nejak nevim, jak zjistim jakej port nastavit napr. pro e-disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    30

    jo a pokud jsem pripojenej primo bez routeru, tak vsechno chodi jak hodinky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Citace Původně odesláno od mara.doh
    Zkousel jsem jak pres IE tak pres operu a dela to vzdycky. firewall jsem v routeru vypnul co se tyce tech portu, tak jsem treba musel nastavovat porty pro Dc a tak. Ale nejak nevim, jak zjistim jakej port nastavit napr. pro e-disk.
    co pouzivas za firewall ? Muzes si treba pustit nejaky logovani kde uvidis jaky port je vyzadovan .. nebo si najit info k urcitemu softu kde by melo byt napsany ktere porty potrebuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Tak mě tak napadlo: Zkoušel jsi, příp. máš v routeru nastavené klonování MAC adresy Tvého počítače?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    wex wex je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele wex
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    115

    Jaký máš router? Já mám SMC 7004VBR Barricade a mám s ním v poslední době dost problémy (klesání, rychlosti, někdy se mi nenačte ani webová stránka, ale ICQ se drží...), pomáhalo vytažení routeru z elektriky, ale v poslední době už ani to. Zkoušel jsem nahrát nejnovější firmware a nepomohlo to Asi ho rozdupu a pořídím jiný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    30

    Jo klonování MAC mam jinak by to preci nechodilo vůbec...Router mam ovislink IP-1000R
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Jo, já vím Víš jak to ale chodí, tonoucí se stébla chytá
    Odpovídat lze po přihlášení