Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pro takové to domácí poježděníčko

Draken (1578)|17.9.2009 16:21
hoj... nějakou dobu přemýšlím o volantu kolem 3k max. 4k ... podmínkou je ruční řazení, stabilní pedály,dobrý reid ... nevim kolik jako v klasickym autě ;) ani ne závodnim...)
-aby šel přidělat na stůl kde není možnost přidělat za desku stolu (díky výsuvné ploše pro klávesnici nejde chytit za desku šroubem...)

-hlavně mám dotaz na to řazení... existujou modely volantů kde je možnost řadit klasicky 12345R (tedy šest samostatným zářezů dle šablony
nebo je to jen 1 neutrál a R ... a hlavně mě zajímá zdali plynový pedál funguje podle intezity sešlápnutí
případně 3pedálová verze na vyšlápnutí spojky...

-uvažuju o Logitech MOMO racing,Logitech G25..
Kotty (186)|17.9.2009 19:47
Možná by stálo za to si pročíst můj thread, hned pod tím tvým, který se věnuje takřka tomu samému. Kolem 3k max. 4k se nabízí volba MOMO, ale ostatní mi ho spíše vymlouvali. Především nemá 900° rozsah otáčení.
Jako lepší volba se jeví být [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Byl mi nejčastěji doporučován (a sám ho nejspíš budu kupovat). Ostatně za tu cenu Ti nabídne řadící páku, 900° rozsah otáčení, pokročilý force feedback, velký průměr a v neposlední řadě i dobře vypadá.
G25 je samozřejmě špica (především má lepší pedály, jak oba zmiňované a 6-ti stupňovou řadící páku), ale pod 5k bys ho sháněl jen těžko (možná z druhé ruky?).

Edit: Pokud vím, tak 6-ti stupňovou převodovku nabízí jen G25 a nově také G27 (ještě dražší hračka).
Draken (1578)|19.9.2009 19:05
hmm pravda.. ale zřejmě asi připlatím za 6 stupňovou G25 ... otázka je jaký má reid ... musím zkusit kolik má reid můj auťák... aby to bylo stejný
a pak ten plyn funguje plynule?nebo je to jako držet šipku na klávesnici?
Kotty (186)|20.9.2009 16:29
900°. Volanty s větším reidem se snad ani nevyrábí (proč také, že). Samozřejmě, že se dá vždy zmenšit.