Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Bios ukazuje 3GB a windows 1,5GB

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    Když najedu do biosu tak vydím 3 gb ram ale windows ukáže jen 1,5 gb.
    Základka: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66178
    Paměti jsou PC 667 DDR II (PC5300) 2x512MB a 2x1GB jsou zapojeny v dualu.
    zkoušel jsem je i přehodit, ale nepomohlo to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    cpu-z ukazuje také 3 GB
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jaký používáš OS? Konfigurace HW?

    IMHO půjde o limitaci danou 32-bit OS podpořenou použitým HW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Jaký používáš OS? Konfigurace HW?

    IMHO půjde o limitaci danou 32-bit OS podpořenou použitým HW.
    mám windows xp 32 bit
    Procesor C2D E7400
    jo a SP3
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Hlavní díl si ukusuje GK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    Když tam dám window vista 32 bit půjde to v poho?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    Ale záhada je když tam nechám ty 2x1BG ram tak mi to ukazuje 1,5GB A když tam dám všechny2x1GB a 2x512MB (3GB) tak to samý 1,5GB
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od JanX Zobrazit příspěvek
    Když tam dám window vista 32 bit půjde to v poho?
    Ne, ale částečně by mělo pomoci zapnout v BIOSu funkci Memory Remap (pokud ji deska podporuje).

    Citace Původně odesláno od JanX Zobrazit příspěvek
    Ale záhada je když tam nechám ty 2x1BG ram tak mi to ukazuje 1,5GB A když tam dám všechny2x1GB a 2x512MB (3GB) tak to samý 1,5GB
    To není záhada, ale standardní chování, pokud není k dispozici přemapování paměti. Do omezeného adresního prostoru (4GB) se musí vejít i paměti jednotlivých nainstalovaných karet (zejména grafické). Čili pokud máš např. dvě grafické karty osazené 1GB paměti v CF/SLI, rázem ti zbývá jen 2GB RAM pro OS a aplikace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Aku mas verziu BIOSu? Ak nemas najnovsiu updatuj na najnovsiu ( F10 ), v popise viacerych updatov BIOSu je "Enhanced DRAM compatibilities " . Po druhe ako mas tie pamete zapojene? Rovnake moduly su zapojene do rovnako zafarbenych slotov? Vtedy by mal fungovat dual channel, dual by mal fungovat aj pri prehodenych moduloch ( volaju to Flex Memory Mode) .

    S niecim podobnym som sa stretol pri Notebooku ASUS F3ka, kde bolo k 1GB pridany 2GB RAM modul. V BIOSe to ukazovalo dobre ale vo Windows (XP aj Vista) nie (tam to bolo len 2,5GB). Nepomohlo nic. Prepokladam nekompatibilitu zakladnej dosky a takehoto zapojenia modulov s roznou kapacitou ( popripade aj typu DS, SS)

    Vista 32bit ty asi nepomoze.

    Ak mas moznost skus nechat zapojene len 2x1GB a potom aj 2x1GB+1x512MB aj 2x512MB+1GB, co to spravy. Popripade skus si od niekoho pozicat 2x1G a zapojit ich tvojim 2x1GB, co to urobi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    Citace Původně odesláno od odb Zobrazit příspěvek
    Aku mas verziu BIOSu? Ak nemas najnovsiu updatuj na najnovsiu ( F10 ), v popise viacerych updatov BIOSu je "Enhanced DRAM compatibilities " . Po druhe ako mas tie pamete zapojene? Rovnake moduly su zapojene do rovnako zafarbenych slotov? Vtedy by mal fungovat dual channel, dual by mal fungovat aj pri prehodenych moduloch ( volaju to Flex Memory Mode) .

    S niecim podobnym som sa stretol pri Notebooku ASUS F3ka, kde bolo k 1GB pridany 2GB RAM modul. V BIOSe to ukazovalo dobre ale vo Windows (XP aj Vista) nie (tam to bolo len 2,5GB). Nepomohlo nic. Prepokladam nekompatibilitu zakladnej dosky a takehoto zapojenia modulov s roznou kapacitou ( popripade aj typu DS, SS)

    Vista 32bit ty asi nepomoze.

    Ak mas moznost skus nechat zapojene len 2x1GB a potom aj 2x1GB+1x512MB aj 2x512MB+1GB, co to spravy. Popripade skus si od niekoho pozicat 2x1G a zapojit ich tvojim 2x1GB, co to urobi.
    měl jsem tam jen 2x1gb a furt stejný
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows XP a efi bios????
    Od Darkhunter v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-06-2013, 16:20
  2. Nejde spustit BIOS, PC nenabootue Windows
    Od adidas.r v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-08-2012, 23:34
  3. BIOS ukazuje špatnou velikost RAM
    Od meti v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-12-2011, 22:41
  4. Hardisk ukazuje málo GB
    Od kody0308 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 10-12-2009, 10:20
  5. systém ukazuje víc RAM než skutečně má
    Od Daveyy v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-09-2009, 19:02