Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: PC na chatu do 4500,-

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    13

    Chci se zeptat zda vybrané kompenenty jsou relativně kvalitní a půjdou společně dobře dohromady (jde hlavne o koukani filmu v HD, pozdeji i hrani na 24´´LCD, ale do ceny nepocitam dokoupeni GK)
    (potrebuji jen MB+CPU+RAM+GK):

    Gigabyte GA-EG41MF-US2H - Intel G41
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65838
    (OC bych chtěl u e5200 max. o 1GHz-tak zda by to pak bylo možné s touto deskou)

    Intel Pentium Dual-Core E5200 2,5GHz 2MB 800MHz 775pin BOX
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57764
    (lepsi cpu bych nechtel, az budu za dva/tri roky delat opet upgrade tak stejne budu muset koupit MB+CPU+RAM nove a libi se mi ze cela sestava by stala do 4500,-)

    A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition AD2800E002G
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49801

    + v budoucnu grafika (mozna jina, uvidi se jaka bude rada 5xxx)

    Sapphire HD 4850 Vapor-X 512MB, PCI-E
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63772
    (vím že int.grafika není vůbec na hraní, ale bude zatím stačit na video720p pripadne i na 1080p a na takové stare pecky jako starcraft 2 nebo diablo II?; pozdeji bych si do teto sestavy prave chtel koupit zminenou grafiku, tak by posledni dotaz smeroval k tomu zda vykon GK(cele sestavy) bude podobny když bude ve vyse zminene zakladni desce, nebo bude vetsi kdybych si koupil zakladni desku cipsetem p45 bez int.GK okolo 2500,-?)

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    když už amd, tak chipset 785g je tam lepší integrovaná grafika
    a paměti na 1066MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Nevím, ci by se zmestil do 4500,- ale máš pravdu, tu jde ale o penízky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Návrh sestavy - sestava je o 165 Kč dražší, ale s chipsetem 785G a graf. karta se Sideportem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Návrh sestavy - sestava je o 165 Kč dražší, ale s chipsetem 785G a graf. karta se Sideportem.

    díky za tip, jen bych se chtěl zeptat zda do té desky půjdou i DDR II paměti když je deska na DDR III?

    vyplatí se připlatit za ddr III a jakou frekfenci?

    Ještě jsem kouklal na athlon x4 620, za cenu cca 2000 to není o tolik a asi bude o dost jinde než e5200 či navržený athlon x2 pokud´pak jde o výkon a hraní, že? (ikdyž nemá L3)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od petrb1 Zobrazit příspěvek
    díky za tip, jen bych se chtěl zeptat zda do té desky půjdou i DDR II paměti když je deska na DDR III?

    vyplatí se připlatit za ddr III a jakou frekfenci?

    Ještě jsem kouklal na athlon x4 620, za cenu cca 2000 to není o tolik a asi bude o dost jinde než e5200 či navržený athlon x2 pokud´pak jde o výkon a hraní, že? (ikdyž nemá L3)
    ne
    ne (leda kvůli budoucímu upgradu na am3 only cpu) - caktuálně se mi jeví jako nejvýhodnější ddr3 ramka Zeppelin 2GB 1600MHz cl8 samo koupit ve 2ks
    jo v hrách se občas x4 projeví navíc někdy jde odemknout l3 cache
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Tak zase moje chyba, omlouvám se, si nemohu pořád zvyknout na "výměnu" modulů RAM

    Upravená sestava
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Tak zase moje chyba, omlouvám se, si nemohu pořád zvyknout na "výměnu" modulů RAM

    Upravená sestava
    sideport a ddr2 má třeba

    Biostar TA785GE 128M 6.x
    Gigabyte GA-MA785GPM-UD2H

    ale zatím ani jedna není v čr dostupná
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    13

    dekuji za rady, ale jeste premyslim zda koupit GK rovnou a moznost usetrit treba 500,- za desku kde nebude int.GK(pokud to jde a vyplati se to), bude velky rozdil mezi sestavou:

    1/ x2 245 + 2*2GB DDR2 800 MHz + nejaka deska (pokud mozno levnejsi kdyz bude bez GK nez 785g) + 4850 Vapor 512MB (koupil bych si levnejsi 4850, ale libi se mi na ni ten tichej chladic, tedy dle recenzi by mel byt)

    nebo

    2/ x4 620 + 2GB DDR3 1600Mhz + MB (stejna jako u sestavy 1) + 4850 Vapor 512MB

    v sestavě 2 utratím více za procesor, ale ušetrím za pamět (ta by se dala pripadne pozdeji dokoupit az budou , tedy zda budou nekd levnejsi)

    děkuji za nazory
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    jo v hrách se občas x4 projeví navíc někdy jde odemknout l3 cache
    Někde jsi to četl / viděl? Co jsem zahlédl tak X4 je čip bez L3 Cache.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Někde jsi to četl / viděl? Co jsem zahlédl tak X4 je čip bez L3 Cache.
    http://www.svethardware.cz/odemykate...ii-x4620/27669
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Někde jsi to četl / viděl? Co jsem zahlédl tak X4 je čip bez L3 Cache.
    flanker o tom psal v novinkách
    a přes google se dá najít třeba
    http://alienbabeltech.com/main/wp-co...oniix46201.png
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Ale to těžko poznáš při koupi. Propus (X4 620/630) nemá L3 vůbec. Aspoň podle fotek čipu. Je o kus menší.
    Ale jak píšou zde http://www.firingsquad.com/hardware/...ance/page2.asp
    Záleži jestli trefíš Propus nebo Deneb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    13

    A vzali by sjte raději sestavu 1 nebo 2? Děkuji a případně proč
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD s TV do 4500 bez DPH
    Od binke v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-01-2013, 21:32
  2. LCD: LCD do 4500
    Od w.i.n.k.i v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-10-2011, 15:55
  3. satelit pro důchodce na chatu
    Od matyyy v sekci Video a TV
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-07-2008, 21:05
  4. Zalozeni chatu SH
    Od Architect v sekci Volná témata
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 17-09-2007, 15:34