Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Jaký 3,5" 1TB disk?

  1. #1

    bst bst je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    38

    Zvažuji koupi externího disku..rozhodl jsem se pro 3,5´ řešení a úložný prostor 1TB a více...nějaké tipy už mám, ale chci se zeptat odborníků.Cena by se měla pohybovat okolo 2800 kč...díky za rady, tipy, testy apod...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    já koupil Samsunga F2 (1,5TB) za necelých 2200Kč + rámeček za něco kolem 500Kč
    dal to dohromady a vyšlo mě to o dost levnějc než kdybych to koupil kompletovaný
    jediný co sem mosel tak bylo zformátovat ho
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    3

    Ked uz budete radit, zaujilo by malo ci sa ist do 7200 alebo do 5400 otackovych diskov pri extrenych boxoch

    Test 1TB diskov na SWH: http://www.svethardware.cz/recenze-1...ch-disku/27060
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    1

    No já myslím že pokud budete hnát data přes USB nebo FireWire tak podle mě stačí 5400 u eSATA bych si vzal 7200
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    bst bst je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    38

    na té rychlosti mi příliš nesejde, samozdřejmě pokud tam bude malý cenový rozdíl tak šáhnu po rychlejší mašince...může mi dát někdo příklad té kombinace disk+box?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Samsung Spinpoint F2 15,TB + box dle vlastniho vkusu

    7200 disky se hodi kdyz se z nich spousti nejake aplikace nebo system, na skladovani dat jsou uplne zbytecne (nepatrne vic zerou, hlucnejsi, vyssi nebezpeci ze kleknou)

    naopak mit system a casto pouzivane aplikace na 5400 disky by bylo o nervy...

    rychlost sekvencniho cteni u 5400 disku moc nezaostava, mnohem vic se snizene otacky projevi na seeku
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    bst bst je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    38

    takže například tato kombinace by měla být bezproblémová:
    disk:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4000J000000Q0R
    box:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H09609NS6D
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    jo fungovat by to mělo
    mám to samý akorát s jiným boxem
    akorát budeš muset disk zformátovat ale to snad zvládneš
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    bst bst je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    38

    ve formátování nevidím problém, jen se ještě rozhoduji mezi 7200 nebo 5400...do budoucna bych totiž chtěl stavět pc a ten disk bych využil právě tímto způsobem..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    pokud ho budeš používat přes USB nebo FireWire tak 5400 stačí
    pokud hodláš připojovat přes e-sata tak se 7200 hodí
    ale záleží jestli má bejt systemovej nebo ne, pokud ne tak 5400 stačí
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    bst bst je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    38

    nejčastěji asi klasicky přes USB? jako systémový fungovat nebude, pouze jako záložní disk...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, já rozhodně doporučuju eSATA i na čistě úložnej disk. Ono se to projeví i v tom, že zálohování potrvá polovinu doby...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele machja
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    122

    Citace Původně odesláno od Jiziii Zobrazit příspěvek
    já koupil Samsunga F2 (1,5TB) za necelých 2200Kč + rámeček za něco kolem 500Kč
    dal to dohromady a vyšlo mě to o dost levnějc než kdybych to koupil kompletovaný
    jediný co sem mosel tak bylo zformátovat ho
    No to jsi neudělal nejlíp doporučil bych ti box za 700 Kč. Kdyby tě to zajímalo více pošli SZ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Citace Původně odesláno od machja Zobrazit příspěvek
    No to jsi neudělal nejlíp doporučil bych ti box za 700 Kč. Kdyby tě to zajímalo více pošli SZ.
    K mejm požadavkům to stačí chtěl sem co nejvíc za co nejmíň
    e-sata firewire by mi stejně byly k ničemu bře nevedu a redukce by se mi kupovat nechtělo
    a to že se to nákou chvíli kopíruje mi taky nevadí
    zatím sem maximálně spokojenej
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Hmmm, tendle box (mam ho vozkoušenej) stojí taky pětikilo:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42034
    má to usb i esata (takže si člověk vybere a nieni omezenej), kovovej, takže dobře chladí, bez větráku, takže nehlučí, jediná nevýhoda je trochu větší adaptér, než by bylo nutný. Ale pro tydle účely imho jak stvořenej, navíc krásně levnej...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Flash disky: Jak odeslat na Flash disk "obraz"(=velky soubor)
    Od j7n v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-11-2010, 22:52
  2. RAID: Navod: Obnova Intel RAID pola ("Non-Member Disk" error)
    Od sheira v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-06-2010, 20:21
  3. Externí HDD: Jaký ext. disk 2,5" 500Gb
    Od Huvatek v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 30-11-2009, 08:38
  4. Raid BIOS najde SATA disk az na "druhy" restart
    Od polo23 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 95
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 22:54
  5. LCD: Jaký si mám pořídit LCD monitor "19"
    Od Scorpion10 v sekci Monitory
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 13-08-2006, 13:06