Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Kontrola kompability sestavy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    8
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    K čemu bude sestava sloužit? Jaký je cenový limit? A příště napiš komponenty rovnou, nikoho nebude bavit klikat na 1000 odkazů Jinak už teď tam vidím spoustu nevhodných komponent, takže tohle raději vypust z hlavy a zděl nám teda ten limit a určení. Něco vymyslíme.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    8

    Sestava bude jako rodinný pc, na všelijakou práci, ale i nahraní. Cenový limit je 13 000kč.
    Sestava:

    skříň Acutake CARBON
    ZD Gigabyte GA-EP45-UD3LR - Intel P45
    Procesor Intel Pentium Dual-Core E6500 2,93GHz 2MB 1066MHz 775pin BO
    Paměť OCZ DIMM 2048MB DDR II 1200MHz OCZ2RPR12002GK Reaper HPC
    HDD Western Digital Caviar Green WD10EADS - 1TB
    Grafika Sapphire HD 2400 Pro (11151-00-20R) 512MB, PCI
    Chladič Xilence cpu-cooler lga 775 | xpcpu.lga
    Mechanika Samsung SH-S223L, černá, Bulk
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ta grafika je hrozna za ty prachy urcite nebrat na hrani by to chtelo priplatit par stovek a dat tam nejakou HD4850

    zaklad bych slozil na necem takovem http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...Z701QK101QQI01
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 18-09-2009 v 16:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Návrh sestavy - AMD Athlon X4 620, Gigabyte GA-MA770-UD3, 4 GB RAM 1066 MHz, nVidia GTX260.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Disk raději tedy WD6400AAKS (je rychlejší, většinou tišší a navíc i levnější).
    Krom toho mi tedy na domácí PC příjde 4-jádro a 1066Mhz paměti docela overkill. Volil bych Athlon 240 (2.8Ghz 2 jádro bude ve spoustě domácích aplikací rychlejší než ten quad) a nejlevnější 4Gb 800Mhz kit. a raději přikoupil tichý chladič, další disk, TV kartu případně nějaké peníze schoval na lepší monitor. Co vy na to? Btw jaký monitor to bude živit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Krom toho mi tedy na domácí PC příjde 4-jádro a 1066Mhz paměti docela overkill. Volil bych Athlon 240 (2.8Ghz 2 jádro bude ve spoustě domácích aplikací rychlejší než ten quad) a nejlevnější 4Gb 800Mhz kit. a raději přikoupil tichý chladič, další disk, TV kartu případně nějaké peníze schoval na lepší monitor. Co vy na to? Btw jaký monitor to bude živit?
    Nemyslím si, že by volba Athlonu X4 byla zase tolik špatná. Na sestavě se má konat všemožná práce i s hraním. Je pár aplikací, kde je Athlon X2 rychlejší, ale v celkovém zhodnocení je IMHO Athlon X4 rychlejší, v hrách vůbec.

    Recenze:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jasně že je rychlejší (to by byla ostuda kdyby celkově nebyl), ale řikám že já bych ty prachy vrazil jinam
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    8

    Zdravím, děkuji Vám za názory, asi sestavu poskládám podle Vás. Ale ještě bych tam potřeboval větší disk.
    Bude se tam tento hodit? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H1TZ000P85
    A ještě ktomu potřebuji skříň, snad se to do této vleze http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40089000000B6K
    Naposledy upraveno uživatelem killer_cz: 19-09-2009 v 12:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Chceš tento HDD použít jako systémový nebo jako úložiště dat ? Jako systémový disk by byl lepší model Samsung HD103UJ, zatím co jako úložiště dat dobře poslouží HDD tebou navržený.
    KME je velmi nekvalitní case. Je zde velká pravděpodobnost, že Ti skříň bude rezonovat a vibrovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    8

    Ten disk potřebuji na obě věci,takže bude lepší, když zvolím ten co sem psal ne?
    A bude lepší řešení tato skříň http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000AZD ? Pokud ne, mohl by jsi mi navrhnout jaká bude lepší za rozumnou cenu? děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    189

    Skříně od KME, Acutake a podobných výrobců bych radši úplně vynechal. Oni vyrábí na první pohled možná líbivé, ale o to méně kvalitní skříně.
    Pokud chceš na skříni opravdu šetřit, tak bych nešel do ničeho menšího než CoolerMaster Elite řady 33x. Např. Cooler Master Elite 330 černo-stříbrná.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    8

    Ok, děkuji Vám,
    takže celá sestava zde http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...5T01P8501I3001
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od killer_cz Zobrazit příspěvek
    Ten disk potřebuji na obě věci,takže bude lepší, když zvolím ten co sem psal ne?
    A bude lepší řešení tato skříň http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000AZD ? Pokud ne, mohl by jsi mi navrhnout jaká bude lepší za rozumnou cenu? děkuji
    Pokud chceš HDD použít i na systém, je lepší zvolit HDD rychlejší. Tudíž Samsung HD103UJ. Tebou navržený HDD má pouze 5400 ot/min, což má za důsledek menší přenosové rychlosti, které by jsi na odezvě systému poznal. Tento HDD je opravdu vhodný jako úložiště dat, nikoliv jako systémový HDD.
    Jak psal Kotty, pokud chceš na case šetřit kup CM Elite 330. Ale doporučuji CM Centurion 534 Light

    EDIT: Poznámka k sestavě: máš tam pořád ten pomalejší harddisk
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    8

    OK, disk měním na ten co mi poradil kevin00, zbytek nechávam jak je, tu case nechám jak mi radil Kotty. Ok?
    Ještě jednou Vám děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Kontrola kompability sestavy
    Od killer_cz v sekci PC - archiv
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 22:47
  2. kontrola logu
    Od haniccka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 11-03-2008, 21:31
  3. Kontrola sestavy
    Od k750flasher v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-12-2007, 19:40
  4. Kontrola sestavy s Core 2 Duo
    Od Meint v sekci PC - archiv
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-12-2006, 18:53
  5. Kontrola sestavy
    Od Glamb v sekci PC - archiv
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 27-11-2006, 14:35