Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Potíže s grafikou

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    9

    Dobrý večer,mám problém s grafikou,který se projevuje takto.Pokud hraji hru(WoW),po chvilce,se mi začne sekat obraz,posléze se rozmažou textury(jako by od určitého bodu ve středu obrazovky se tvoří paprsky po cele ploše).Končí to zamrznutim,problikne modrá obrazovka a restart.Zkoušel jsem to i na jiné hře a problém je stejný.V bežném provozu nepozoruji žádný problém(web,multimédia,ap.)vše funguje výborně. Zkoušel jsem oficiání ovladače z webu,původní ovladač s CD,vytažení grafiky ze slotu(pročištění),antivir.Chtěl bych se zeptat jestli je tato karta před smrtí,jestli se na toto bude vztahovat reklamace.

    Sestava:OS Windows XP,MB Asus P5K,grafika WinFast PX8800GT(NVIDIA),Cpu Intel Core2 Duo E7200 2,53GHz,RAM 2,00GB,zdroj 500W.

    Mnohokrát děkuji za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    napiš nám značku zdroje.
    a co teploty?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Takto se mohou projevovat vadné paměti. A to jak na grafice, tak překvapivě i operační paměti. Takže zkusit podtaktovat paměti případně jinou grafiku (či zkusit graifku jinde). Zkusit memtest nebo goldmemory na RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    9

    Chvilku mi to trvalo)
    Zdroj- Fortron Blue StormII 500WFSP500-GLN
    Teploty- bez zatížení MB 42´C
    GPU 60´C
    GPU prostředí 44´C
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    pusť furmark a zkontroluj teploty gpu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    9

    Dělam těd Memtest.Měl jsem za to že Coverage je do 100% ale jede to dál,mám nějakých 120% ,tak toufam že to není třeba do 1000%,protože už to jede pul hodky Jinak zatím je tam 0 errors.Paměti mám DDRII A-Data Vitesta EE 2048MB (kit 2x1GB). Ještě mě napadlo zkusit je po jedné a přehodit,ale nevím jestli to není blbost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Memtest/goldmemory je lepší pouštět z bootovatelného CD. Co furmark a teploty při něm? (a uvidíš jestli to zas padne). Jinak pokud bude na vině grafika, tak to na reklamaci samozřejmě je.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    9

    Tak jsem spustil Furmark.To chlupaté kolečko jelo v poho do 50%,pak zamrzlo(sekání,blikání)asi na 5 minut.Potom to skočilo na rovných 99% ,opět to zamrzlo až to teďka.Nešlo to ani vypnout.Restart natvrdo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    9

    Furmark běžel plynule 29sec.Zbytek času(10min.)v zamrznutém stavu.Memtest byl s 0 errors.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od dalin Zobrazit příspěvek
    Tak jsem spustil Furmark.To chlupaté kolečko jelo v poho do 50%,pak zamrzlo(sekání,blikání)asi na 5 minut.Potom to skočilo na rovných 99% ,opět to zamrzlo až to teďka.Nešlo to ani vypnout.Restart natvrdo.
    teploty?

    grafika je zralá na reklamaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    9

    Ještě dotaz,ty teploty při Furmarku zjistím kde?Testování dokončeno nebylo a do Everestu jsem se při testu jaksi nemohl dostat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Použij třeba EVGA PRecision.. má realtime graf s frekvencema i teplotou. (najdeš v sekci download)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    9

    Prográmek jsem stáhnul,je výborný,díky.Furmark neudělám,modrá smrt,restart.Zkoušel jsem jít do WoW,teplota z 60´C na 68´C, pak se to restartovalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    9

    Ještě dotaz,má smysl vyzkoušet to s těma ramkama jak jsem psal,nebo je to určo grafika?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Když paměti nehází chybu dohromady, proč by měly chybovat zvlášť? Nicméně furmark rozhodně nevytěžuje systémovou paměť takže je to na 99% grafika.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR1: Potíže s RAM pamětí.
    Od aklunedz v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-03-2013, 09:14
  2. Potíže s GK
    Od Hok-tar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-02-2013, 11:59
  3. Potíže s PC
    Od ronalik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-10-2010, 15:48
  4. LCD: Potíže s monitorem AOC
    Od mat367 v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-05-2009, 14:14
  5. Potíže s PC
    Od ghans-peter v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 26-12-2007, 15:05