Tajnička s HDD :?.
Zdravím, neviem či som tu už jendu temu zakladal, ak ano tak sa omluvam ale nenašiel som ju. Ide o to že disk mi často mrzne, občas zmizne 1 TB aj z tento počítač. Najprv som si mislel že je to v hdd tak som ho vimenil (320 Hitachi za 320 samsung) problemy pretrvavaly medzitým som si kupil 1TB disk na zalohy etc... Stále to blblo (obidva disky, niekedy aj cdroma zmizla). Tak som sa rozhodol podat na reklamaciu zakladnu dosku MSI K9A2 Platinium a uznali reklamaciu (neviem prečo, či sa potvrdilo blbnutie diskou alebo tam nasli inu zavadu. Tak som ju vymenil za M4A78-E od Asus a asi mesiac som bol ako v raji. Potom ma to zasa prekvapilo! System sa zacal sekat, mrzly disky, terabajtovy zamrza... Prijmem každu radu.
Jo a teraz mi systemovy beží v Ultra DMA mode.
Jo a teraz mi systemovy beží v Ultra DMA mode.
Zamrzaju tak že sa to jednoducho sekne (system) rozsvieti alebo sa totalne zhasne kontrolka prace hdd a musim hard reset alebo to obcas odmrzne a systemak je SAMSUNG HD322HJ 320GB, a 1 TB je HD103UJ/HD103SJ 32 mb cache
No, u Samsungu se mi stane, ze se uspi, pak muze trvat, nez se "probudi", treba 3 vteriny, mozna bude nejaky problem prave s touto funkci :)
jo aj mne sa uspava ale potom sa pekne aj zobudi ale nevedno ci sa mu dakedy nechce vstavat :) tak nieake napady? nastvenie v biose etc?
P.S system je Win 7 a mrzlo to v :XP, Vista, Ubuntu, Debian a aj Win7 :!
Edit: Tak systemak nakoniec nejde v ultra dma ale normlane.
P.S system je Win 7 a mrzlo to v :XP, Vista, Ubuntu, Debian a aj Win7 :!
Edit: Tak systemak nakoniec nejde v ultra dma ale normlane.
Tak to by mohlo bejt kabelem, zkus ho vyměnit.
Taky bych zkusil pomocí goldmemory zkontrolovat paměti (i když tim to asi nebude, ale pro jistotu).
A zkontrolovat teploty, nepřehřejvá se čipset?
Taky bych zkusil pomocí goldmemory zkontrolovat paměti (i když tim to asi nebude, ale pro jistotu).
A zkontrolovat teploty, nepřehřejvá se čipset?
Já k tomu dodám kontrolu parametrů zdroje, prípadne odpojení zbytecných periferii co zerou proud.
Dá se predpokládat ze poklesy napetí v napájení by se projevovali presne tak.
Dá se predpokládat ze poklesy napetí v napájení by se projevovali presne tak.