Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 38 z 38

Téma: FAQ: PC se samo restartuje, je nestabilni

  1. #31
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    FAQ byl upraven, ale způsob resetování BIOSu jsem tam nepřidal, myslím, že to je už moc nadbytečné. Možná bych to napsal někam jinam, ale nepřidával bych to do FAQu, to bychom tam za chvilku mohli i popisovat jak správně vložit CPU do socktetu, RAMku do slotu... Tedy alespoň můj názor.

    // Příspěvek Petra S. je s názvem "správné resetování paměti CMOS" byl přesunut do databáze řešení problémů
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 01-02-2007 v 23:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od boboco
    FAQ byl upraven, ale způsob resetování BIOSu jsem tam nepřidal, myslím, že to je už moc nadbytečné. Možná bych to napsal někam jinam, ale nepřidával bych to do FAQu, to bychom tam za chvilku mohli i popisovat jak správně vložit CPU do socktetu, RAMku do slotu... Tedy alespoň můj názor.
    dik za edit
    jj taky mi to pripada uz moc... ale link na to co napsal Petr S. bych tam urcite dal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od boboco
    FAQ byl upraven, ale způsob resetování BIOSu jsem tam nepřidal, myslím, že to je už moc nadbytečné. Možná bych to napsal někam jinam, ale nepřidával bych to do FAQu, to bychom tam za chvilku mohli i popisovat jak správně vložit CPU do socktetu, RAMku do slotu... Tedy alespoň můj názor.
    Jasně, ale na tom jak vložit CPU do socketu, RAMku do slotu, není většinou co zkazit Teda když nepoužiješ nadlidskou sílu

    Na tomhle taky nic není, jasně, ale vzhledem k tomu, že FAQ je určen začátečníkům a také ke skutečnosti, že některé desky můžeš odpálit (a hodně lidí o tom ani neví) když je spustíš se zapnutým resetem CMOS... Toť zas můj názor
    Naposledy upraveno uživatelem Petr S.: 31-01-2007 v 20:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak pri editu tam trosku vybehlo par slov mimo poradi ve kterym mely byt...

    "paměťový modul, grafická karta a Jestliže se v počítačích příliš nevyznáte, zde nejspíš Vaše snažení končí a budete muset požádat o pomoc někoho povolanějšího. Pokud se ale snadno nevzdáváte, můžete se pokusit o rozjetí PC v "minimalní konfiguraci" - tedy pouze základní deska, procesor, jedenjeden pevný disk, na kterém je operační systém."

    ta prvni tucna cast patri mezi to dvakrat jeden
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od mech13
    tak pri editu tam trosku vybehlo par slov mimo poradi ve kterym mely byt...
    Zvláštní chybka, nechápu jak k ní došlo -každopádně, snad je to již v pořádku. Už jen aby do nové sekce někdo začal přispívat
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od Petr S.
    Jasně, ale na tom jak vložit CPU do socketu, RAMku do slotu, není většinou co zkazit Teda když nepoužiješ nadlidskou sílu

    Na tomhle taky nic není, jasně, ale vzhledem k tomu, že FAQ je určen začátečníkům a také ke skutečnosti, že některé desky můžeš odpálit (a hodně lidí o tom ani neví) když je spustíš se zapnutým resetem CMOS... Toť zas můj názor
    Aha, tak jsme si možná nerozumněli - možná jsem se špatně vyjádřil, nebo jsme se jen špatně pochopili...

    Rozhodně jsem totiž nemyslel, aby se můj příspěvek přidal přímo do té nové sekce - to by opravdu bylo nadbytečné. Původně jsem myslel, že by se to mohlo přidat jako odpověď k mechovu FAQu - pod jeho úvodní příspěvek.

    Chvilku jsem nad tím totiž přemýšlel a napadlo mě menší vylepšení SmartMolovy koncepce - jako odpovědi k různým FAQům by se do tématů mohly vkládat takovéto upřesňující příspěvky, které by rozváděli různé další související činnosti, které by mohly některým uživatelům činit potíže.

    Napadlo mě to, když jsem si uvědomil, že vždycky když hledám o něčem informaci, tak jsem rád, když je všechno popsáno v jednom tématu a nemusím dál ztrácet čas dalším hledáním souvisejícího...

    Citace Původně odesláno od SmartMole
    ...Prostě kdyby se objevilo nějaké téma, pokud by bylo zajímavé, moderátor či někdo jiný by to shrnul do rozumné podoby jako jeden příspěvěk a ten by se šoupl do té databáze s patřičným odkazem na původní thread...
    Myslím, že když by takové téma vzniklo, mohlo by se buď téma odemknout, aby zde mohli psát další uživatelé související návody, ale vzhledem k tomu, že by zde mohlo vznikat též množství balastu, tak by asi bylo lepší, když by někdo takový příspěvek napsal a zaslal jej jako SZ nějakému moderátorovi, který by jej posoudil, příp. opravil menší chybky a vložil do vhodného tématu.

    V tom případě by ale ještě chtělo dořešit vkládání těchto FAQů a příspěvků do nich a toto uvést např. do pravidel sekce a tu označit jako důležitou, obdobně jako je tomu u ostatních sekcí.

    Co vy na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Ten reset CMOS bych dal do "databáze řešení problémů" od toho jsme ji přeci zřídili. Je snad jedno, že se tu neprobíral nějaký konkrétní příklad. Jinak do FAQu bych to nedával, měl by být jednoduchý a přehledný, aby ho četli i méně zkušení uživatelé.

    Ještě mě napadlo, že by to opravdu chtělo napsat do prvního příspěvku pravidla databáze, aby všichni věděli, že je třeba požádat nějaké moderátora o vložení nového problému. No a prosil bych moderátory, aby v tomto threadu psali opravdu výstižné nadpisy; možná by se hodil i obsah:

    1) pravidla
    2) obsah
    3) reset cmos
    ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od SmartMole
    Ten reset CMOS bych dal do "databáze řešení problémů" od toho jsme ji přeci zřídili. Je snad jedno, že se tu neprobíral nějaký konkrétní příklad. Jinak do FAQu bych to nedával, měl by být jednoduchý a přehledný, aby ho četli i méně zkušení uživatelé.
    ...
    Ano, máš pravdu Nedošlo mi, to. Také je možné že se tento problém bude vyskytovat i v jiných příspěvcích a pak by bylo opravdu nejlepší dát jej do databáze...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. pc se samo restartuje
    Od medvideček v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 22-10-2013, 19:07
  2. PC se samo vypíná
    Od zaitbashu v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-02-2010, 11:01
  3. PC se samo vypne nebo ho nelze zapnout
    Od libmot v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-02-2009, 20:16
  4. PC se samo vypne asi po 30 vterinach
    Od Bacon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-04-2007, 19:48
  5. FAQ: PC se samo restartuje, je nestabilní - co může být příčinou?
    Od mech13 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-01-2007, 12:09