Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Záludnosti Nvidia control panelu...

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    110

    Nvidia nyní dodává se svými ovladači program Nvidia control panel.
    Obdobu tohoto panelu má i Ati.

    Díky control panelu lze výkon karty nastavit tak, aby odpovídal použité sestavě.
    Ale pokud neznáte všechny názvy funkcí a co která funkce přesně ovlivní, může se vám stát (jako mě :[ ) že nastavení spíše omezí výkon než aby ho podpořily.
    Příklad mluví za vše... dříve to bylo vypnutí Vsynch co uvolnilo výkon karty (cca 20%).
    V dnešním Nvidia control panelu je to položka - Vypnutí omezení Open GL.
    (Vsynch je tam také a vypnutí opět funguje)

    Díky -vypnutí omezení Open GL- jsem zaznamenal značný nárůst výkonu.

    Příklad mluví za vše.
    Pustil jsem si DEMO_Dark Messiah of M and M který jsem dříve velice těžko rozchodil.
    Nyní při 4xAA,4xAF a prázdné úvodní chodbě mi běhá ryche jako Counter-strike.(a možná ještě rychleji :]... )
    Ovšem jakmile dojde na souboj, FPS rapidně poklesnou, ale pořád je to hratelné. FPS také klesnou při náročné scéně ,kde se mísí více efektů(HDR+stíny...atd) a pohyb více objektů. Ale pořád je to hratelné...

    Sestava.
    Celer 1340ghz,512mbPC-133ram,GF 7300GT/256mb/128bit,poslední force ware 93,71.
    Screenshoty + FRAPS dodám později...

    Tak zkoukněte svůj Control panel. . .
    ...a když by se někdo vytasil s výpisem optimálního nastavení směřujíci k uvolnění výkonu nebylo by to naškodu a určité by to někomu pomohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    84

    ten kontrol panel se dá přepnout do staré původní podoby... pokud si ovladače stahoval přímo na nvidia.com, tak jejich součástí je x profilů (cca 30-40 pro různé hry a benchmarky).
    jestliže jsi ovladače stahoval kupříkladu na guru3d, tak jsou z největší pravděpodoností bez profilů.

    No to nic nemění na tom, že ten nový kontrol panel lze vypnout a používat stále ten starý
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od fanik
    ten kontrol panel se dá přepnout do staré původní podoby... pokud si ovladače stahoval přímo na nvidia.com, tak jejich součástí je x profilů (cca 30-40 pro různé hry a benchmarky).
    jestliže jsi ovladače stahoval kupříkladu na guru3d, tak jsou z největší pravděpodoností bez profilů.

    No to nic nemění na tom, že ten nový kontrol panel lze vypnout a používat stále ten starý
    Ale jen u karet rady 7XXX a nizsi, u 8800 uz si o starym control panelu muzete nechat jenom zdat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    84

    Citace Původně odesláno od tequilla
    Ale jen u karet rady 7XXX a nizsi, u 8800 uz si o starym control panelu muzete nechat jenom zdat.

    no to není tak úplně pravda... nicméně pravdou je že bežně to dostupné není a já tak nějak reagoval na jeho 7300.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    110

    O těch profilech vím, jen v tom nevidím nějaký užitek...
    Nastavil jsem hodnoty podle uvážení a jelikož mám nainstalován zhruba 4 rozdílné hry + benchmarky tak by mě nebavilo pořád přepínat profily...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    84

    Ty profily se přepínají samy! pokud nenastavíš jinak a neznemožníš jim to... u každého profilu je název soubor - npř. farcry.exe, takže v okamžiku kdy ovladače detekují spuštění farcry.exe nastaví daný profil =)))
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele wanabe
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    Donedávna jsem měl doma 7600GT a s nastavením control panelu jsem si nějak nedělal hlavu. Teď mám ale 8800GT a chtěl bych z ní dostat maximum a tak se chci zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s nastavením v control panelu? V jednom z menu se dá nastavovat antialiazing atd atd. Je vůbec potřeba tam něco nastavovat nebo když to nastavím přímo ve hře tak se to nastaví i tam? Nebo je to jen taková utilitka od Nvidie.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Control Web 6.1
    Od esetik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-04-2011, 19:20
  2. nVidia Control Panel
    Od jano555 v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-09-2008, 20:33
  3. ESA control panel
    Od KrendaD v sekci Aktuality
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 20:45
  4. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-12-2007, 01:55