Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nejde nainstalovat WinXP na notebook s Vistou

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    Dobrý den
    Mám doma pučenej notes asus u3 series nevim jakej to je presne ted ale potrebuju se zeptat jestli nevite nekdo jak tam nasupacit xp? kdyz spustim instalacni cd tak jsem nacte ale jakmile projdu prvni strankou tak to napise ze neni zadnej harddisk v notesu ale pritom tam samozdrejme je. mam obavu ze je to ochrana z visty ... pujde to preinstalovat ? linux jsem skousel zavist ale nedari se nedokaze nacist neco a spatdne to napise to error a nazdar ... porad te prosim

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Přepni v biosu HDD do IDE Compatibile mode (či nějak podobně pojmenovaná položka). Chyba je způsobena pravděpodobně tím, že XP nemají nativně SATA AHCI ovladače.



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    okej dekuju zkusim to tedka bezi na tom netesu jedna vecicka takze to nemuzu zkusit ale hned jak to dojede ;-) a bude moznost to zkusit tak urcite dam vedet az to zkusim ;-) a prosim a pak by to melo jit ?

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No je možné že se tím znefunkční, případně začnou blbnout ty Visty. Pokud jde ale o komplet přeinstall, nevidím v tom problém. Záleží, jestli jsou také pro tento notebook k dispozici pro XP všechny ovladače. To si zjisti na stránkách výrobce.

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    jeste bych zkontroloval jestli jsou k dispozici vsechny ovladce na XP, jelikoz se NTB prodaval od konce roku 2007 tak by meli byt, u nekterych novejsich NTB by to mohl byt problem

    (edit, zase pozde)

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    jo visty ubec nejde at uz jsou z toho pryc a jinak je to notes a bios je tam z roku 2005 takze by meli bejt ovladace je to starsi trochu

    tak to hledam v tom biosu ale nemuzu to najit jak jse to presne menuje a v jaky polozce to bude ? MAIN, ADVANCED, DISPLAY, SECURITY, POWER, BOOT ?

    uz jsem to nasel

    ted to vyzkousim jestli to pude ;-) a kdyby nahodou ne tak uz jsi pripravujte dalsi navrhy

    dekuju ste chytri lidicky facha to uz jsem se pres to dostal tak a z to bude cely hotovy tak pisnu jeste
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 23-09-2009 v 17:12 Důvod: sloučen "penta?" post.. :D No prostě příště použij tlačítko edit!! thx

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    tak vsechno bezi ;-) diky moc



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Fajn, to sme rádi.

    Vyřešeno, takže lock.

Podobná témata

  1. Nejde nainstalovat system W7
    Od modryslon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-10-2012, 15:26
  2. nejde najet notebook ani nainstalovat windows
    Od kalsik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-09-2011, 11:25
  3. nejde nainstalovat myš
    Od korbell v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-05-2010, 22:49
  4. nejde nainstalovat OS
    Od zipp v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 17-11-2009, 21:31
  5. Nejde nainstalovat OS
    Od Sluk@n_cze v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-10-2007, 23:49