Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: MB ABIT ST6 dlouze pipa

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    14

    Po vymene pameti (SDRAM v 1. slotu) uz neprobehne POST (PhoenixBios) a jen dlouze, snad donekonecna, pipa (i kdyz je pamet venku).
    Je nejaka nadeje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    zkousel jsi reset BIOSu ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    zkousel jsi reset BIOSu ?
    Zkousel, ale nic se nezmenilo. Nevypada to dobre.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    jal dlouze pípá. stále, nebo dlouhá pípnutí
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jaké paměti a jak tam máš osazeny?
    Odpojil jsi před provedením Clear CMOS zdroj od napájení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    jal dlouze pípá. stále, nebo dlouhá pípnutí
    Pipa dlouze, prerusovane a neustale dokola.
    Omlouvam se za kiks - v manualu pisou ze ma AWARD Bios, ale na Boardu je prelepka PhoenixBios.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od aldrtik Zobrazit příspěvek
    Pipa dlouze, prerusovane a neustale dokola.
    To je opravdu nějaký problém s pamětí.

    Basic Beep Codes for ABIT AWARD BIOS Motherboards

    1. No beep at all - this means your motherboard is dead, either due to a defective or underpowered power supply, poorly seated CPU or RAM, or a dead-on-arrival board
    2. One beep - board is working fine
    3. One long beep then machine shuts down - faulty, improperly installed or missing CPU
    4. 1 short(Beep) System booting is normally
    5. 2 short(Beep) CMOS setting error
    6. 1 long - 1 short(Beep) DRAM ERROR
    7. 1 long - 2 short(Beep) Display card or monitor connected error
    8. 1 long - 3 short(Beep) Keyboard Error
    9. 1 long - 9 short(Beep) ROM Error
    10. Long(Beep) continuous DRAM isn't inserted correctly
    11. Short(Beep) continuous POWER supply has a problem
    12. A two-tone siren, generally caused by overheating or out of specification voltages
    13. Four beeps then machine shuts down. This is because this version of the BIOS will shut down your machine if no fan tachometer signal is detected on the fan header. Make sure you attach a fan to the FAN1 or FAN4 header or clear CMOS to reset to default (no checking).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od aldrtik Zobrazit příspěvek
    Pipa dlouze, prerusovane a neustale dokola.
    Omlouvam se za kiks - v manualu pisou ze ma AWARD Bios, ale na Boardu je prelepka PhoenixBios.
    díky za upřesnění, a teď raději typ desky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Jaké paměti a jak tam máš osazeny?
    Odpojil jsi před provedením Clear CMOS zdroj od napájení?
    Momentalne tam zadne DIMMy nejsou, ale kdyz jsem tam dal ty co tam byly puvodne, nic ze nezmenilo.

    Pri resetu jsem ho odepnul od napajeni a vyloupnul na chvili baterku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    14

    [QUOTE=r34ktor;295519]To je opravdu nějaký problém s pamětí.

    ...
    10. Long(Beep) continuous DRAM isn't inserted correctly
    .../QUOTE]

    10. Long(Beep) continuous DRAM isn't inserted correctly

    Tak jsem ty 2 DIMMy vratil a ... asi jsem se zblaznil... nabehlo to.
    Mam neco s rukama, anebo tam byla spina.
    BIOS je Award, Deska ABIT ST6 RAID.

    Diiiky!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od aldrtik Zobrazit příspěvek
    Pri resetu jsem ho odepnul od napajeni a vyloupnul na chvili baterku.
    Pokud by jsi v budoucnu znovu resetoval CMOS, tak je lepší použít jumper JP1 (přesune se do pozice 2-3; viz manuál v příloze), který se nachází těsně vlevo nad baterií.
    Připojené soubory Připojené soubory
    • Typ souboru: pdf st6.pdf (3.12 MB, 240 zobrazení)
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 23-09-2009 v 18:19 Důvod: Doplněn manuál.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. SOPA/PIPA
    Od karlji v sekci Volná témata
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-01-2012, 14:08
  2. pc stale pipa
    Od fipo13 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 20-02-2011, 19:43
  3. PC se nezapne, pouze pípá
    Od lglh4020 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-12-2010, 19:59
  4. APC UPS problém - pípá a vypíná
    Od haniccka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-03-2008, 12:09
  5. Deska pípá :-D
    Od endivie v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 16-06-2007, 19:54