Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jaký netbook ?!

Dragoni (4)|25.9.2009 11:10
Dobrý den chci si koupit netbook do školy tak do 12tis. max. , ovšem neznám nikoho kdy by netbook měj tak nevím co vše zvládne a nezvládne.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] zatím jsem uvažoval jen o tomto nb, ovšem má pouze 1,3GHz a GMA500
+ doukoupím 2GB ram - 10" display se mi huře čte bohužel

Na netbooku bych chtěl normálně pracovat (Office), možná nějakou starší hru,pouštět filmy v (HD 720p)ale není nutností(divx stačí) a hlavně brouzdat po netu. Hlavní je výdrž baterky display a mobilita.

Na youtube je hodně videií ovšem na některých netbookách se seká i prohlížení netu když máte otevřené alespoň 3 záložky v prohlížeči.

Koupit teď netbook nebo počkat co přinese nvidia ION ?

Od netbooku nečekám zázraky ale mohli by ste mi napsat jak co stíhá a co de a nejde?
Děkuji
Salamander (6177)|25.9.2009 11:12
No, byt tebou, tak pockam na ION, za to nic nedas. Navic pro strih videa bys mohl pouzit program podporujici CUDA (treba Premiere). Kazdopadne na strihani videa to neni, Office v pohode, na IONu starsi hry taky (viz video a CoD 4)
Dragoni (4)|25.9.2009 11:26
Njn jenže první netbook má bejt lenovo, který maj servis až v polsku ... sice maj pěkný notesy ale ibm to není
Dragoni (4)|25.9.2009 11:36
no koukal sem na to video a možná bude lepší počkat si ten měsíc (snad jen měsíc), na ion , ovšem doufám, že nebude mít větší spotřebu ,když tam bude místo gma950 nvidia8400, když se bude při provozu na 6 článkovou baterii pohybovat něco málo přes 5,5 hodiny bude to super
johny__g (6387)|25.9.2009 12:09
A co [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?

Případně něco jako [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale je to ACER, bohužel.
Dragoni (4)|25.9.2009 13:19
Via Nano bych asi nebral už jen kvůli tomu že se dává s grafikou Chrome9 HC3, která je dost slabá alespoň co sem koukal na netu a ten acer je zajímavá volba
Richmond (8084)|25.9.2009 15:22
1. Pockal bych na ION
2. VIA ma sice slabsi grafiku, ale o to dele vydrzi na baterkach (mozna jsem malo narocnej, ale me staci, kdyz to prehraje dvd, video, sem tam nejaky ten quake po netu)
Sam vlastnim 7" UMPC s predeslou generaci VIA (gk UniChrome Pro II) a s klidem muzu rict, ze je to mnohem, mnohem lepsi strojecek nez Atom ;)