Modrá smrt - nový notebook
Ahoj, dotáhl jsem domů nový notebook HP 550 bez systému, je tam free dos..Zkoušim instalovat XP. Při najíždění instalace, kdy to zjišťuje HW mi to hodí modrou smrt..nějaké nápady, jak to řešit? Předem moc díky za pomoc.
Takhle to vypadá:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Takhle to vypadá:
Klasika, v XP chybí ovladač na SATA řadič. Buď přepnout do IDE, jak radil Astec (asi nejjednodušší řešení), anebo nutno naintegrovat do instalačky F6 driver pomocí n-Lite.
Ahoj. Mám naprosto stejný problém jako cypher. Když jsem si kupovala tento noťas, bylo mi i v prodejně řečeno, že si asi budu muset v biosu přepnout konfiguraci. Jenže já mám v práci s biosem jen velmi málo znalostí a tak bych prosila o pomoc, jestli by šlo naprosto konkrétně napsat, KDE přesně a CO přesně přepnout. Děkuji. A prosím, jestli by to šlo dneska, už mi leží kompík doma 3 dny...
Disable the native-SATA in the BIOS
If the BIOS provides an option to disable the native-SATA configuration in the BIOS, do the following steps.
1.Turn off the computer.
2. Press the power button and press f8 to open the BIOS Setup.
3. Use the cursor to navigate the Configuration options to locate the Native-SATA setting.
4. *If there is a SATA setting, select the Disable option, and then press F10 to save the change and restart the computer.
*If there is no SATA setting, use one of the other options in this document to change the settings.
Pro neznalé angličtiny:
- vypnout počítač.
- stisknout tlačítko power a stiskněte funkční klávesu F8.
- najeďte do Configuration a najděte Native-SATA nastavení. Zvolte Disable a F10 uložte nastavení. Poté restartujte počítač.
Praktickou zkušenost nemám, takže ani nevím jestli to bude u Vašeho notebooku fungovat. Je to návod z HP stránek, tak mě prosím nekamenujte. :D
Disable the native-SATA in the BIOS
If the BIOS provides an option to disable the native-SATA configuration in the BIOS, do the following steps.
1.Turn off the computer.
2. Press the power button and press f8 to open the BIOS Setup.
3. Use the cursor to navigate the Configuration options to locate the Native-SATA setting.
4. *If there is a SATA setting, select the Disable option, and then press F10 to save the change and restart the computer.
*If there is no SATA setting, use one of the other options in this document to change the settings.
Pro neznalé angličtiny:
- vypnout počítač.
- stisknout tlačítko power a stiskněte funkční klávesu F8.
- najeďte do Configuration a najděte Native-SATA nastavení. Zvolte Disable a F10 uložte nastavení. Poté restartujte počítač.
Praktickou zkušenost nemám, takže ani nevím jestli to bude u Vašeho notebooku fungovat. Je to návod z HP stránek, tak mě prosím nekamenujte. :D