Vodník pro Phenom II x4 965BE
Uvažuji o vodním chlazení na Phenom x4 965BE s postupem času i pro dvě ATI HD4890.
Moje volba:
Innovatek G-Flow - Socket AM2
Innovatek Tank-O-Matic rev1.1 - Plexi
Laing DDC 12V Ultra AGB + Alphacool TOP
Watercool Radiator MO-RA 2
Neni to ale náhodou zbytečně moc předimenzované?
Moje volba:
Innovatek G-Flow - Socket AM2
Innovatek Tank-O-Matic rev1.1 - Plexi
Laing DDC 12V Ultra AGB + Alphacool TOP
Watercool Radiator MO-RA 2
Neni to ale náhodou zbytečně moc předimenzované?
Dobrý den,
zapomeňte na ten Innovatek blok. Je docela dost slabý a naprosto předražený. Vemte buď heatkiller rev3 nebo levnější EK Supreme. Výkon bude lepší a dost ušetříte. Ten heatkiller je samozřejmě výkonnější, ale taky dražší...
Innovatek expanzku také moc nedoporučím. Má hliníkové konce. Innovatek sice s hliníkem dělat umí, ale pokud to jen trochu jde, zkuste si vybrat nějakou jinou. V podstatě cokoliv jiného co nemá hliník. Například EK Res nebo Koolance...
Laing Ultra je pro moru 2 v podstatě jediná volba (kromě D5), takže tam problém není. Jen nevím, proč chcete i s expanzkou, když expanzku máte i zvlášť ? Zbytečné peníze navíc si myslím...
Pokud je něco nejasného tak se ptejte :)
zapomeňte na ten Innovatek blok. Je docela dost slabý a naprosto předražený. Vemte buď heatkiller rev3 nebo levnější EK Supreme. Výkon bude lepší a dost ušetříte. Ten heatkiller je samozřejmě výkonnější, ale taky dražší...
Innovatek expanzku také moc nedoporučím. Má hliníkové konce. Innovatek sice s hliníkem dělat umí, ale pokud to jen trochu jde, zkuste si vybrat nějakou jinou. V podstatě cokoliv jiného co nemá hliník. Například EK Res nebo Koolance...
Laing Ultra je pro moru 2 v podstatě jediná volba (kromě D5), takže tam problém není. Jen nevím, proč chcete i s expanzkou, když expanzku máte i zvlášť ? Zbytečné peníze navíc si myslím...
Pokud je něco nejasného tak se ptejte :)
Děkuji moc,
myslíte že by byl moc velký problém první plnění kdybych vzal pumpu
Laing DDC 12V DDC-1 Plus a kní
XSPC Laing DDC Expanzka + TOP.
nebo je lepší ta ultra a expanzku umístnit mimo case?
Case mám Lian Li Super Full Tower TYR X-2000B
K Mo-ra2 PRO by byla opatřena i braketem pro
9x Noctua NF-S12B FLX 1200rpm 120mm na ULNA
9x Noctua NF-S12B FLX 1200rpm 120mm na ULNA
takže má nynější volba by byla:
Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP
Watercool Heatkiller HK S754/939/940/AM2 rev3
Watercool Radiator MO-RA 2 - PRO
WaterCool MO-RA 2 Bracket
Koolance Reservoir + Holders - 240mm
Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP
Watercool Heatkiller HK S754/939/940/AM2 rev3
Watercool Radiator MO-RA 2 - PRO
WaterCool MO-RA 2 Bracket
Koolance Reservoir + Holders - 240mm
[quote=phanes;296715]Děkuji moc,
9x Noctua NF-S12B FLX 1200rpm 120mm na ULNA[/quote]
nebyl by to problém, často to tak používáme a funguje to zcela bez problémů. nemusíte pak mít další expanzku...
pokud budete teď chladit jen procesor, tak bracket ani žádné ventilátory potřebovat nebudete. ten radiátor zvládne uchladit tohle CPU bez problémů pasivně. a pak až budete mít grafiky tak bude bohatě stačit mít tak tři nebo čtyři ventilátory na ULNA.
9x Noctua NF-S12B FLX 1200rpm 120mm na ULNA[/quote]
nebyl by to problém, často to tak používáme a funguje to zcela bez problémů. nemusíte pak mít další expanzku...
pokud budete teď chladit jen procesor, tak bracket ani žádné ventilátory potřebovat nebudete. ten radiátor zvládne uchladit tohle CPU bez problémů pasivně. a pak až budete mít grafiky tak bude bohatě stačit mít tak tři nebo čtyři ventilátory na ULNA.
[quote=Alphacool Support;296747]nebyl by to problém, často to tak používáme a funguje to zcela bez problémů. nemusíte pak mít další expanzku...
pokud budete teď chladit jen procesor, tak bracket ani žádné ventilátory potřebovat nebudete. ten radiátor zvládne uchladit tohle CPU bez problémů pasivně. a pak až budete mít grafiky tak bude bohatě stačit mít tak tři nebo čtyři ventilátory na ULNA.[/quote]
Děkuji. Rozhodl jsem se pro variantu s expanzkou mimo case, pro lepší a jednodužší plnění.
Jaké bych měl použít hadice myslím material. Nepotřebuju žádné UV. Preferuji velkou výdrž a
jednoduchost pro další provoz. PC bude stát permanentě pod stolem a radiátor bude
součástí tohoto stolu.
Už ted mám procesor přetaktovaný na @3.8 a bude se taktovat
ještě víš. Bude zatím postačovat radiátor pouze jako pasiv, pro chlazení jen procesoru i
po přetaktu?
pokud budete teď chladit jen procesor, tak bracket ani žádné ventilátory potřebovat nebudete. ten radiátor zvládne uchladit tohle CPU bez problémů pasivně. a pak až budete mít grafiky tak bude bohatě stačit mít tak tři nebo čtyři ventilátory na ULNA.[/quote]
Děkuji. Rozhodl jsem se pro variantu s expanzkou mimo case, pro lepší a jednodužší plnění.
Jaké bych měl použít hadice myslím material. Nepotřebuju žádné UV. Preferuji velkou výdrž a
jednoduchost pro další provoz. PC bude stát permanentě pod stolem a radiátor bude
součástí tohoto stolu.
Už ted mám procesor přetaktovaný na @3.8 a bude se taktovat
ještě víš. Bude zatím postačovat radiátor pouze jako pasiv, pro chlazení jen procesoru i
po přetaktu?
my jsme presne tohle CPU pasivne a pretaktovane s morou nezkouseli, ale napriklad intel q6600 na 3.96GHz ta mora utahla pasivne bez problemu. ja predpokladam, ze ten phenom (i dle specifikaci) je na tom co se tyka vyzarovani tepla podobne jako ten quad. takze by to melo byt take bez problemu.
jinak co se tyka toho umisteni ve stole - davejte si pozor na to, aby k tomu radiatoru byl volny pristup vzduchu. mame zakazniky, kteri tento (nebo i jiny pasivni) radiator koupi, utesni ho tak, ze se k nemu nedostane vzduch a pak se divi, ze to nechladi. opravdu je potreba, aby to teplo melo kam odchazet.
jinak co se tyka toho umisteni ve stole - davejte si pozor na to, aby k tomu radiatoru byl volny pristup vzduchu. mame zakazniky, kteri tento (nebo i jiny pasivni) radiator koupi, utesni ho tak, ze se k nemu nedostane vzduch a pak se divi, ze to nechladi. opravdu je potreba, aby to teplo melo kam odchazet.