ASUS 785G - prosím pomoc
Ahoj,
dneska jsem si koupil MB:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a pripojil k tomu x2 240 cpu a do dvi portu LCD, pri zapnuti se roztoci vetraky ale na lcd se neobjevi ani boot a hleda se jakoby signál.
napadlo me zda to neni ti mze by primarne byla grafika nastavena na VGA port, je to mozne?
nebo to vidite na zaruku?
dneska jsem si koupil MB:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a pripojil k tomu x2 240 cpu a do dvi portu LCD, pri zapnuti se roztoci vetraky ale na lcd se neobjevi ani boot a hleda se jakoby signál.
napadlo me zda to neni ti mze by primarne byla grafika nastavena na VGA port, je to mozne?
nebo to vidite na zaruku?
[quote=petrb1;296721]vyreseno :)[/quote]
Vyreseno cim? Ze by pomohlo prepojit na DSUB a pockat, nez nabehne obrazovka s ExpressGate?
Vyreseno cim? Ze by pomohlo prepojit na DSUB a pockat, nez nabehne obrazovka s ExpressGate?
Ahoj , mám naprosto stejný problém , ale s trochu rozdílnou deskou. Pokusil jsem se napsat petrb1 soukromou zprávu bohužel dnes jsem se ještě nedočkal odpovědi tak jsem se rozhodl to řešit tím že napíši sem. Můj problém spočívá v tom že já připojuji LCD přes port VGA ale píše mi to i po zapnutí pc no signal.
Zde je konfigurace celého pc :
ASUS M4A785TD-V EVO
AMD Phenom II X4 945 Quad-Core (95W), 3000MHz, BOX, socket AM3 (Deneb)
4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1600MHz PC12800 CL9-9-9-24, ZEPPELIN
SEAGATE Barracuda LP 1000GB, SATA II NCQ 32MB cache, 5900ot
CORSAIR TX650
Leadtek WinFast DTV1000S
Monitor je typu LCD od firmy HP 1502 vybavený pouze VGA konektorem.
K pc je připojena jedna optická mechanika Asus přes IDE rozhraní.
Celé pc jsem sestavoval podle návodu i když už jsem stavěl 3 pc , ale tohle je moje první zkušenost s integrovanou grafickou kartou a abych se přiznal první problém se kterým si sám nevím rady.
Pokud by někdo věděl jak se vypořádat s tímto problémem budu moc rád. Pokud jsem něco opoměl napsat moc se omlouvám a hned jak budu vědět tak sem
takovéto informace dodám. Předem děkuji Filip Hrubý.
Zde je konfigurace celého pc :
ASUS M4A785TD-V EVO
AMD Phenom II X4 945 Quad-Core (95W), 3000MHz, BOX, socket AM3 (Deneb)
4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1600MHz PC12800 CL9-9-9-24, ZEPPELIN
SEAGATE Barracuda LP 1000GB, SATA II NCQ 32MB cache, 5900ot
CORSAIR TX650
Leadtek WinFast DTV1000S
Monitor je typu LCD od firmy HP 1502 vybavený pouze VGA konektorem.
K pc je připojena jedna optická mechanika Asus přes IDE rozhraní.
Celé pc jsem sestavoval podle návodu i když už jsem stavěl 3 pc , ale tohle je moje první zkušenost s integrovanou grafickou kartou a abych se přiznal první problém se kterým si sám nevím rady.
Pokud by někdo věděl jak se vypořádat s tímto problémem budu moc rád. Pokud jsem něco opoměl napsat moc se omlouvám a hned jak budu vědět tak sem
takovéto informace dodám. Předem děkuji Filip Hrubý.
Tak tohle může být problém čehokoli - deska, cpu, paměť, zdroj, LCD .... Takže začni tím že LCD zkusíš jinde. POkud půjde, tak vše rozeber, zlož někde mimo case na stole, zapoj pouze 1 paměť do slotu (podle manuálu), nedávej tam disk ani žádný přídavný karty a zapni to. Když nenajede zas, zkus to ještě s druhou pamětí, pokud stále nic, musíš někde vyzkoušet jednotlivé komponenty.
Opet klasika - tohle delaji ATIny v kombinaci s levnymi lcd pripojenym pres DSUB (obzvlaste pak panely Samsung, BenQ atd.), tahle deska samozrejme neni vyjimkou, testovano s levnym BenQ 910 - obraz nedetekovan, na Eizu a lepsim Samsungu uz obraz najede v pohode. Blby je, ze nelze jednoznacne rict co je na repklamaci, jestli deska nebo monitor (oboji normalne funguje, ale kombinace ne)
U toho BenQ ne, ackoliv treba u nekterych LG ano - ihned po zapojeni se rozsviti obraz, ledka zareaguje a obraz se vypne az po chvilce (5-10s)
[quote=Richmond;330094]U toho BenQ ne, ackoliv treba u nekterych LG ano - ihned po zapojeni se rozsviti obraz, ledka zareaguje a obraz se vypne az po chvilce (5-10s)[/quote]
Je zajímavé, že tyto problémy jsem viděl většinou s LCD monitory, ale se starými CRT většinou ne.
Je zajímavé, že tyto problémy jsem viděl většinou s LCD monitory, ale se starými CRT většinou ne.
[quote=VLAN;330117]Je zajímavé, že tyto problémy jsem viděl většinou s LCD monitory, ale se starými CRT většinou ne.[/quote]
Jj, protoze CRT se zapne ihned po nasazeni redukce (tzn. signal jde porad ikdyz neni pripojen k pc) a nevypina se. Mam podezreni na nejaky bug s 9. pinem u ATIn nebo u LEVNEJCH lcd s dsubem
Jj, protoze CRT se zapne ihned po nasazeni redukce (tzn. signal jde porad ikdyz neni pripojen k pc) a nevypina se. Mam podezreni na nejaky bug s 9. pinem u ATIn nebo u LEVNEJCH lcd s dsubem
Ahoj , omlouvám se že jsem déle neodepisoval k onomu pc jsem se dostal až dnes a věc jsem vyřešil na místě díky radě johny__g. Celé pc jsem znovu poskládal a nakonec to nebyl problém desky ale pěměti , jedna z dvojice je vadná a proto celé pc nenaskočilo. Díky za rady , ale přesto bych se chtěl zeptat je normální když myš zapojené skrze redukci do USB nefunguje? Tato deska má bohužel jen jeden PS2 port do kterého jde klávesnice a myš má kamarád bohužel také jen do PS2 tak jsem zakoupil redukci ale bohužel myš nejde nejsem si jistý čím by to mohlo být ( když myš zapojim do PS2 do desky také nefunguje ) Operační systém je Windows 7 Home Premium 64.