Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: BIOS a jeho oprava

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    13

    Ahoj,

    mam MB:

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67213 jen s tim rozdilem ze nema sideram a je micro,

    v BOISu jsem nastavil frekfenci na int.GK z 500 na 1000, dal jsem save a nechce me nabehnout monitor, takze nemohu ani zmenit hodnoty na puvodni v BIOSu.

    da se s tim ted neco delat nebo den starou desku budu muset vyhodit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Resetovat jumperem BIOS desky jste zkoušel?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    13

    to jsem nezkousel, bouzel nevim jak se to dela...asi tedy budu muset kouknout do manualu kde takovej jumper na zakladovce je...pak ho vyndam a zandam a melo by to byt vyresetovane?

    dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    A předtím odpojit počítač ze zásuvky, jinak může hrozit odpálení desky, a je lepší vyndat i baterii.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Citace Původně odesláno od petrb1 Zobrazit příspěvek
    to jsem nezkousel, bouzel nevim jak se to dela...asi tedy budu muset kouknout do manualu kde takovej jumper na zakladovce je...pak ho vyndam a zandam a melo by to byt vyresetovane?

    dekuji
    Většinou jsou tam tři piny a jumper je na pozici, která nedělá nic. Reset se provádí tím, že jumper přehodíte na tu druhou pozici. Samozřejmě vypnout desku ze sítě. Osvěčená metoda je vyndat na chvíli baterii jak bylo uvedeno výše.

    Nejlepší se mrknout do manuálu desky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    13

    děkuji přesně tak to fungovalo a u to zase jede, to víte...mám novou desku tak jsem ji chtěl trochu nataktovat ... tedy přesně řečeno int. GK kde dle recenzi by melo jit zvednou frekfence z 500 na 1000 u čipsetu 785g, bohužel mám tu desku asus bez side pameti tak se z toho snazim vymacknout do doby nez bude ati 5750 ci 5770 co se da abych si mohl zprijemnit podzim nejakou hrou na 19´´
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PoE adapter a jeho nahrazení
    Od DiaJee v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-03-2013, 21:45
  2. ntb ASUS a jeho grafiky...
    Od Twist3r v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-10-2011, 20:51
  3. PCa jeho spomalení :(
    Od Maiestiq v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-07-2011, 12:59
  4. Vista SP1 a jeho instalce
    Od cml11 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 14:33
  5. IE 7 a jeho večné zamrzání
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-04-2009, 22:01