Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Výbuch zdroje

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    14

    Ahoj, mám takový problém ohledně zdroje v mém PC, a potřeboval bych od vás pár rad, jak se s tím vypořádat.

    Když jsem chtěl včera normalne jako kazdy den vypnout PC (normalnim zpusobem ve WinXP) tak to najednou nešlo. Musel jsem PC vypnout až delším stiskem tlačítka Power na skříni. Ráno PC zapnu, ze zdroje rána jako z děla, začalo se z něj kouřit (všude smrad) a vyhodilo to pojistky po celym bytě. Zdroj jsem měl cca 3 roky, byl to takovej ten "NoName" 450W, koupený společně s Casem, kde mi jel na sestavě:
    deska: Asus A8N32-Sli deluxe,skt.939,nVidia nForce4
    procesor: AMD Athlon 64 3700+ (2200 Mhz)
    pamět: 2x DIMM DDR 512MB 400Mhz
    grafika: MSI Nvidia GeForce 7600GT, 256MB
    HDD: 160GB Maxtor

    Nemohl tenhle "zkrat" narušit ostatní komponenty PC ? Jak se to dá zjistit (?), jestli jsou ostatní věci (jako např.deska) v pořádku? Jde mi o to, že si chci pořídit do tohoto PC novej zdroj tak max do 800,-kč, zapojit ho a aby vse jelo jako predtim bez dalsich problémů. Nemáte s tím někdo zkušenost?

    Jaký zdroj byste mi popř.doporučili k této sestavě v poměru cena/výkon?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,249

    No, co Ti zdroj poskodil, zjistis jenom zapojenim novaho zdroje ( 350W, treba Seasonic)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Vzal bych 400 W Seasonic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    ( 350W, treba Seasonic)
    přesně teď je dokonce jen za 600 a dle popisu odstranil seasonic největší nevýhodu předchozí revize 350ky chibějící pcie napájení a málo konektorů

    osobně mám testnuto předchozí revizi tohodle zdroje s e5200/2gb ram/hd3850/disk/dvd
    a úplně OK (to celkem jasný když tenhle pc žral max 190W od zdroje nějakých 152W)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Jak radí ostatní vem seasonic, jinak k tomu poškození komponent. Vhzledem k tomu, že mi v práci spousty sestav dodávájí s ec a podobnýma zdrojema, par takových explozí jsem už zažil. Většinou to odnesl hdd a vlastnš úplně všechno. Přál bych ti, aby jsi nepřišel o nic, ale nevidím to zrovna pozitivně
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Přesně tak, raději kup takový zdroj, ke kterému můžeš případně dokoupit i novou sestavu. Prostě zvaž, jaký PC bys případně kupoval kdyby byl tento PC odpálený a tomu přispůsob výběr zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    14

    jj díky za rady. Jakmile přijedu z kolejí, tak zkusím odzkoušet disk na jiném PC a podle toho jestli pujde v pohode, tak se rozhodnu co a jak. Předpokládám, že pakliže pujde disk, tak deska by mohla být taky nepoškozená a udělám jenom výměnu zdroje za nějaký seasonic 400-450W.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    o držím ti palce , aby tam nebyly větší ztráty :-) To by zřejmě bylo nepříjemné.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 01-10-2009 v 21:39 Důvod: pravopis
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    14

    Tak jsem odzkoušel disk na jiném PC a běží v pohodě, takže předpokládám, že výměnou zdroje poběží vše řádně jak má.

    Díval jsem se po některých zdrojích a kápl jsem na tyhle dva v ceně kolem tisícovky:

    http://www.alza.cz/napajeci-zdroj-se...0et-d73730.htm

    http://www.alza.cz/fortron-ax450-60apn-450w-d126405.htm

    který z nich byste mi doporučili ?

    Dále jsem vygooglil tento Fortron ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66063 ) u kterého je v popisku napsána zkratka "OEM". Může mi někdo v krátkosti říct co to znamená? Bylo by to popř. kompatibilní s mojí sestavou ? (viz.můj 1.příspěvek)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,249

    Citace Původně odesláno od Kutuzov Zobrazit příspěvek
    ...
    Radsi ber ten Seasonic, Fortron se posledni dobou hodne pohorsil

    OEM by melo znamenat, ze je bez jakehokoli prislusenstvi, jenom holy zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    I ten Seasonic je OEM (tam píšou bulk, což je něco podobnýho - v překladu hromadně, takže taky holý zdroj bez příslušenství, hlavně bez napájecího kabelu), ale jinak je určitě kvalitnější než ten Fortron
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Kvalitnější je, ale OEM u seasonicu neznamená jen že je oproti full verze bez napájecích kabelů, i kvalita osazení je horší. Ale furt lepší než fortron (i co se týče hluku).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Kvalitnější je, ale OEM u seasonicu neznamená jen že je oproti full verze bez napájecích kabelů, i kvalita osazení je horší. Ale furt lepší než fortron (i co se týče hluku).
    Jo, sry nějak jsem pozapomněl...ale i tak to neznamená že by kvalita byla nějak špatná, to ne (aby to náhodou neodradilo kupujícího ), mezi těma vcelku levnýma si myslím, že je to špička
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    3

    no mě před tejdnem tež vybuchnul zdroj na pc amd athlon x2 5200+(3055mhz) 3gb dd2 762mhz gpu ati hd 3650 ddr3 900/2000 mhz 1 mechanika a 5větraku značka byla co jineho než eurocase 400w,dvě ohlušující rany zaprskaní jisker a byl včede,pujčil jsem si od znameho starej fotron 350w a zatim to funguje jelikož úpo výbuchu se nic nespalilo naštěstí a chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo neporadil co mám koupit co je kvalitní za zdroj do 1000
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,249

    Citace Původně odesláno od puma87 Zobrazit příspěvek
    a chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo neporadil co mám koupit co je kvalitní za zdroj do 1000
    treba http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NKP5G
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zdroje: piskani zdroje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-12-2011, 15:31
  2. Zdroje: více zákl. desek z jednoho zdroje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-06-2010, 13:22
  3. Vybuch Zdroje - mam shanet novy?
    Od chmod777 v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 06-03-2008, 10:53
  4. Zdroje: vykon zdroje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 05-03-2008, 18:45
  5. Zdroje: Vyber zdroje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-11-2007, 21:46