Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: nutna vymena zdroja?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    8

    zdravim..chcel by som sa spytat,ci potrebujem vymenit zdroj. Trosku som investoval do compu a moja zostava je momentalne: Intel core 2 quad 9550, 6 giga RAM, GeForce 8600 GT, HDD WD 400 GB, zdroj Fortron 350W. Totiz po nainstalovani Windows 7 64bit mi po case zamrzne comp (niekedy aj hned po starte),ale pritom mam na compe dual boot s XP (32bit) a to ide bez problemov..bude to mrznutie sposobene zdrojom? ak ano,tak aky by ste mi odporucili? Vdaka
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    No nevím, můj prostý selský rozum říká, že to asi neude zdrojem ale v problémech s komponenty a ovladači, případně instalací
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    8

    takze moj zdroj by mal take nieco ako mam v compe uplne v pohode zvladat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od milooosh Zobrazit příspěvek
    takze moj zdroj by mal take nieco ako mam v compe uplne v pohode zvladat?
    zřejmě jo nejhorší zdroj 350W od fortronu dává 250W na 12V(co jsem tak narychlo našel)
    cpu chce teoreticky až 95W ram co modul to 2W disk 10W grafika 50W deska dle chipsetu 25W-75W
    takže to teoreticky vychází, otázkou je jak moc uvnitř za léta služby zestárnul

    jestli je chyba v hardwaru tak pusť orthos/occt a čekej za jak dlouho to zamrzne
    když pc tohle přžije skus ještě kombinaci orthos/occt+furmark
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    8

    dik ja to teda skusim..len taky maly dotaz..este som s tymi orthos/occt nerobil..to ich mam spustit obe naraz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Po jednom, tiež si stráž teploty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    8

    noo..orthos mi bezal asi pol hodiny,potom som to zrusil a nezamrzol,ziadny error..
    occt sa asi po dvoch minutach zastavil,ze je kriticka teplota CPU,ale comp nezamrzol
    furmark: Benchmarking prebehol v pohode,stability test isiel 1600 sekund,kde sa mi ukazovala teplota 75(max),potom som to zrusil..bez problemov

    co z toho vyplyva?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    111

    to, že cpu má příliš velkou teplotu, box na tom máš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    8

    box? ehm..akoze chladic?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od milooosh Zobrazit příspěvek
    box? ehm..akoze chladic?
    Ano, jakože chladič. Vypadá zhruba takhle, jen bude asi o něco vyšší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    8

    no ja viem ako to vyzera,len som trosku nevedel co tym boxom typ myslel..ten moj chladic vyzera takto http://www.alza.sk/coolermasterhyper212-d127035.htm v biose som si nastavil silent mode,cim sa asi znizili jeho otacky,co asi bude mat za nasledok jeho teplotu..za beznej prevadzky ma podla HWMonitor 50 stupnov..je to vela?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    111

    Jo, je to dost. Máš tam vůbec pastu? Dával jsi jen zrnko?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    8

    no zas idiot nie som..pasty by tam malo byt dost..po nasadeni chladica ju vytlacilo po stranach,takze som ju este aj utierat musel
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Pasta sa dáva len na vyrovnanie mikronerovností, takže ak si ju musel "utierať" zjavne si jej tam dal priveľa ... menej býva niekedy viac
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    no a problem je na svete... to si tam nacpal asi celou tubičku ? btw, chybami se človek učí - lepšie nato prijit tu na foru jako pri zhorene bedýnce

    k teme: pastu odober - resp. radšej uplne odstran zo zakladne chladica a procesora - luhom alebo alkoholom a jemne, potom nanes malo (velmi malo ) pasty a tozotri napr. kreditnou kartou po celej ploche procesora - davaj pozor, aby si nezaprskal piny etc. a davaj pozor, ci je chladic poriadne nasadení a dolieha spravne na základnu procesora, no a ak ta trapia teploty - tak vypni ten silent mod ci co

    btw, BOX - chladic dodávaný spolu s procesorom - tj. standard

    asi vše
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Je nutná speciální Blu-ray mechanika pro 3D?
    Od gavli v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 25-01-2012, 13:01
  2. GeForce: nutna rada ohledne GF100
    Od donnybachatek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-08-2010, 14:42
  3. vymena zdroja = narast teplôt
    Od miro146 v sekci Chlazení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-11-2009, 13:16
  4. je nutná nová skříň?
    Od Rajce63 v sekci Skříně
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 06-04-2009, 19:06
  5. Výmena zdroja
    Od Klingacikx v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-07-2007, 16:19