Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bluetooth Headset BT-03i Genius

Richard B. Riddick (4)|29.9.2009 13:21
Zdravím.
Koupil jsem si sluchátka s mikrofonem a chtěl jsem je mít bezdrátové(bluetooth). Abych mohl koukat na filmy/ poslouchat hudbu z pohodlné vzdálenosti u svého PC a nikoho nerušit. Sluchátka perfektně fungují, když je připojím k mobilnímu telefonu(spojení Mobil - PC také funguje).
Problém nastává v momentě, kdy sluchátka chci připojit k počítač (BT modul k PC jsem si koupil, podporuje stejnou verzi jako sluchátka, v balení u sluchátek žádný nebyl!!!), když kliknu na hlavní panel v oznamovací oblasti na ikonu BT a zvolím přidat BT zařízení, sluchátka najdu. Nemám nejmenší tušení, jak z nich vyloudit sebemenší tón.
a) Ve Windows XP se mi podaří zadat kód pro párování, ale stále nemohu přes ně přehrávat. (když připojím mobil nainstaluje se ovladač pro něj, přenos souborů PC-Mobil běží jak má)
b) Ve windows Vista/7 (Spojení Mobil-PC funkční) sluchátka se rovněž zobrazi, jenomže OS chce nainstalovat ovladač. Ten není dostupný, jak na Windows Update, tak Genius nemá žádný ovladač pro toto zařízení a když Windows vyčerpá tyto možnosti odkáže na jakýsi univerzální ovladač na stránkách Broadcom, který zařízení nemůže najít. Bez nainstalovaného ovladače, nemohu zadat párovací kód a u sluchátek svítí jen žlutý vykřičník.

Počítal jsem, že vše proběhne stylem Plug-n-Play nestalo se. Jsem velmi zklamaný a nemusím říkat jak moc zoufalý.
Každopádně je pravděpodobné, že nevím jen jak je spustit!!!
V průběhu týdne mám v plánu zajít do prodejny a s pokorou si nechat vysvětlit jak to zprovoznit. Doufám že na mě nebudou nic hrát.
Připojim Update, ale jestli někdo ví co dělám špatně, prosím ať poradí... Předem moc děkuji a přeji pěkný den. ;)
Richmond (8084)|29.9.2009 15:24
Zkusil bych pouzit BT v4900, po instalaci vybrat zvukove zarizeni pro prehravani BT, http://softwaredownloadmirror.com/freeware/bluetooth-software-ver.6.0.1.4900.zip-2007-03-29/100198534/
Richard B. Riddick (4)|29.9.2009 21:00
Děkuji, vámi zveřejněný odkaz pomohl, hedset je nainstalován. Zbyvá dořešit jednu věc. Vše je nastaveno a připraveno k použití. Headset je nastaven jako primární zvukové zařízení, ale zvuk nelze přes něj přehrát.
Momentálně mám nainstalován Windows 7 RC1 build 7100 oficiálně vydaný Microsoftem a vsemi patchi z Windows update(ve vistě je situace stejná).
Sluchátka jsou bezproblémově zobrazena mezi ostatními zařízeními.
Celkověvý náhled, je asi takový. Spustím přehrávání hudby ve WMP. Systém ukazuje, že hudba hraje(zelené eqvalizéry), zapnu sluchátka na mód vyhledávání, jenže systém se pořád tváří že sluchátka tam již jsou a vlastně se nic neďeje při vypnutí/zapnutí od první instalace je vše stejné.
Jedna věc která mi stále vrtá hlavou, je že systém nechce abych zadal pin pro spárování.
Richmond (8084)|29.9.2009 22:15
A je "stereo mix" nastaven jako vychozi nahravaci zarizeni? Jestli to neni jenom nekde ztiseny :notsure
Richard B. Riddick (4)|29.9.2009 23:18
Bohužel tento problém to nebude. Kontroloval jsem vše pečlivě. Myslím že mi nemohlo níc utéct.
Všimnul jsem si, že i mikrofon nepříjímá žádný vstup. Jako by opravdu neprobýhala žádná komunikace mezi headsetem a počítačem. Přesto že je vše zobrazeno a nainstalováno korektně.
Zopakuji, že si windows po nainstalování zařízení neřekl o ověřovací kód. Ale bude to možná tím, že windows zobrazí kód, který se má naťukat na připojovaném zařízení (odzkoušeno na mobilním telefonu). A logicky usoudí že na headsetu to není jak naťukat. Potom ale nechápu, proč nevyužije variantu, jaká byla například u windows XP. Kde se do OS zadával kód zařízení.
Tak to vidím následovně, odskouším na Windows XP nainstalovat headset s SW, který jste mi našel v první reakci (opravdu funguje perfektně a bezchybně u všech testovaných zařízení).
Připojím update, zatím děkuji. Jakékoliv další náměty vítám.
Richard B. Riddick (4)|30.9.2009 15:52
Windows XP byla slepá ulička, výsledek stejný jako u "sedmiček".Stále netuším co brání v komunikaci headsetu a PC. Přesto že headset vyhledává zařízení, dokonce je nainstalován(windows dokonce rozpozná že se jedná o BT-03i), tak ke spojení stále nedochází.