Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: kolik vam vyuzije max pameti RAMM Windows 7 32bit?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    ja mam 4Gb ram 1066mhz a pri zaplneni na 2.15 GB mi to napise ze uz to nema dostatek pameti pro dalsi operace to mi prijde dost malo nemyslite?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Využije 4GB mínus to, co sežere motherboard a různý karty (ředevším GK), v reálu něco kolem 3GB.

    Podle čeho zkoumáš zaplnění paměti?

    PS: Je to RAM - random access memory (paměť s náhodným přístupem).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Využije 4GB mínus to, co sežere motherboard a různý karty (ředevším GK), v reálu něco kolem 3GB.

    Podle čeho zkoumáš zaplnění paměti?

    PS: Je to RAM - random access memory (paměť s náhodným přístupem).
    zkoumam to podle toho kdyz zapnu spravce uloh a tam si prepnu na zalozku "výkon" a porad dokola zacnu spoustet napriklad malovani a tam jak je ten graf "pamet" tak ve windows 7 se dostanu na tech 2,15Gb a ve windows xp se dostanu na 3,20Gb coz je uz realne ale podle me 2,15gb ve win7 je malo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Dej sem prosím screenshot.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Dej sem prosím screenshot.
    tady to mam a u Xpecek se dostanu az na 3.15gb a v systemu se da jeste pracovat za to v ve win7 se uz neda nic delat a vse se zasekne
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: win7.jpg 
Zobrazení: 1417 
Velikost: 192.9 KB 
ID: 13096  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No vzhledem k tomu, že tam máš ještě 500MB paměti volný, tak v tom problém nebude. Zkus sem dát výpis z programu HijackThis!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    No vzhledem k tomu, že tam máš ještě 500MB paměti volný, tak v tom problém nebude. Zkus sem dát výpis z programu HijackThis!
    snad to je ono
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele MartyMcFly
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    223

    Zdravím,
    Technicky vzato operační systém 32-bit je schopen adresovat 3,6GB operační paměti, ale existuje hack, který je schopen adresovat 4GB paměti v 32-bit systému. Osobně mám pocit, že Windows 7 ukazuje 4GB paměti, ale využívá právě jen 3,6GB.

    Co se týče tvého problému tak si osobně myslím, že tady by mohl být problém ve správci operační paměti, protože výpis z HijackThis! je dost v pořádku. Mimochode systém ti ukazuje, že máš opravdu 4GB paměti?

    Howk.
    Naposledy upraveno uživatelem MartyMcFly: 01-10-2009 v 15:39 Důvod: Doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od MartyMcFly Zobrazit příspěvek
    Zdravím,
    Technicky vzato operační systém 32-bit je schopen adresovat 3,6GB operační paměti, ale existuje hack, který je schopen adresovat 4GB paměti v 32-bit systému. Osobně mám pocit, že Windows 7 ukazuje 4GB paměti, ale využívá právě jen 3,6GB.

    Co se týče tvého problému tak si osobně myslím, že tady by mohl být problém ve správci operační paměti, protože výpis z HijackThis! je dost v pořádku. Mimochode systém ti ukazuje, že máš opravdu 4GB paměti?

    Howk.
    jj Windowsi mi ukazujou ze mam 4Gb pameti ale tenhle problem mam jen ve windows 7 v Xp mi to nespadne pri zatizeni na 2gb
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    AMD Phenom II X3 720 je pokud vím 64-bitovej procesor, takže bych si tam dal 64-bit Win 7 , budeš moct využít celých 4 GB paměti a máš po starostech (akorát 16-bit programy poběží pouze v DOS boxu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Technicky vzato operační systém 32-bit je schopen adresovat 3,6GB operační paměti, ale existuje hack, který je schopen adresovat 4GB paměti v 32-bit systému. Osobně mám pocit, že Windows 7 ukazuje 4GB paměti, ale využívá právě jen 3,6GB.
    Neni pevnej limit, kolik windows využijou, je to 4GB mínus paměti pro komunikaci karet. Hack je - vyměnit jádro z XP za serverový jádro, který tu hranici nemá. A i tak to chce součinnost biosu, protože i když OS využije víc než 4GB paměti, tak bios přemapuje karty do prvních 4GB a stejně o tu paměť přijdeš.
    A nejde o omezení 32bitovýho systému (32bit servery uměj využít víc paměti), ale hranici danou MS kvúli špatně napsanejm driverům a licenční politice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele MartyMcFly
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    223

    To logout:

    Pokud vím tak v 32bit systému je max. velikost operační paměti 2^32, tzn. 4096MB, u 64bitových systémů je limit přes 16 miliónů TB (2^64). Ovšem a teď už to vím, že pomocí PAE, která umožňuje adresovat pamětní prostor pomoc 36bitů místo 32, takže celková možná kapacita paměti naroste na 64GB.

    Tedy tímto bych se chtěl ještě omluvit za dezinformaci, kterou jsem uvedl v mém prvním příspěvku.

    Howk.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    MartyMcFly: směšuješ hw a aplikační adresovej prostor. V 32bitovym systému je jedinej limit 32bitovej ukazatel, což znamená pro aplikaci možnost adresovat max. 2^32bitů souvislej úsek paměti. Nic víc. S tim, kam se tendle adresní prostor mapuje a kolik je fyzický paměti xbitovost OS naprosto nesouvisí.

    A stejně, jako v DOSU šlo využít víc než 64kB RAM, tak neni problém v 32bitovym systému využít víc než 4GB. Akorát to nejde souvisle adresovat. Tzn. jde např okýnkovat (PAE), segmentovat, každá aplikace se může mapovat jinam do fyzický paměti atd....
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Kolik pobere WIN 7 32bit paměti RAM?
    Od vinnetou v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 29-08-2013, 10:52
  2. 3,5" HDD SATA: WD 3TB instalace pro windows XP / 32bit SP 2
    Od Bastacka v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 12-11-2012, 14:48
  3. DDR2: Kolik pameti doporucujete?
    Od xmartim1 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-04-2010, 21:32
  4. DDR2: 4GB DDR2 pod spravou 32bit Windows XP
    Od Subtech v sekci Operační paměti
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 19-03-2009, 13:11
  5. Paměti: Pozice RAMM
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-02-2008, 23:11