Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: DDR2 místo 800MHz jedou jen na 667MHz

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    Dobrý den,
    mám v PC 2x DIMM DDR2 CL5 512MB 800MHz zapojené v dual channel modu. Do druhého kanálu jsem přidal 2x DIMM DDR2 CL 6 1GB 800MHz. Pokud zapojím vše dohromady, klesne frekvence všech ramm na 667MHz (volba auto ze SPD). Zkoušel jsem nastavit 800MHz v biosu manuálně, ale restartuje se PC. Pokud zapojím obě sady samostatně, vždy jedou na 800MHz. Osobně si myslím, že je to časováním, které je u těch menších 5 a u těch nových - větších 6. Prodavač, ale tvrdil, že pojednou souběžně v pohodě na 800MHz. Děkuji za pomoc.

    tech. rekapitulace:
    deska GIGABYTE GA-965P-DS4
    2x DIMM DDR2 CL 5 512MB 800MHz
    2x DIMM DDR2 CL 6 1GB 800MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Buď jim nastav manuálně časování těch horších kusů dle SPD (asi 6-5-5-18 nebo tak nějak) nebo jim zkus přidat napětí (+0.1-0.2V)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    Ok, jdu na to, ale do zvedání napětí se mi moc nechce, vždyť by to mělo jet hned na těch 800MHz hned originál nebo se pletu ? Nemám je raději vrátit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No je možné že když je dáš dohromady, nastaví si deska špatně CL5 a to ty horší paměti s CL6 už nezvládají. Zkus tedy v biosu nastavit manuálně 800Mhz a také to časování (to zjistíš třeba z CPU_Z nebo podobných diagnostických programů)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Možná by nebylo od věci vložit sem screen s CPU-Z, abychom viděli, je časování modulů RAM nastaveno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    Děkuji mnohokrát za pomoc ! Měli jste pravdu. Nastavil jsem v biosu to časování (bez změny napětí) a zatím to jede! Tak to snad bude držet... Přikládám přílohu z CPU-Z jak je to teď aktuálně. Boužel screen z předchozího nastavení nemám, ale pamatuji si, že tam bylo opravdu to časování těch 5kových pamětí a proto asi i ta nízká frekvence. Takhle je to v pořádku, takže vyřešeno ! Ještě jednou děkuju
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: memory-2133.JPG 
Zobrazení: 257 
Velikost: 34.4 KB 
ID: 13110  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Takhle to opravdu vypadá v pořádku. Tak snad to vydrží, kdyby ne, první bych zkusil zvednou to napětí. +0.1V ty paměti ani nepoznají, o jejich životnost se bát nemusíte
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    EDIT:

    Akorát bych se přeci jen ještě zeptal na 2 věci:

    1. V tom screenu je vidět, že hodnota Bank Cycle Time (tRC) neuvedena. Přikládám screen, kde jsou vypsané hodnoty z SPD čipu jedné i druhé paměti. Dotaz zní: Proč je tedy v kartě Memory prázdo ? Neměl bych nastavit opět v biosu tu "horší" hodnotu tohoto údaje ?

    2. Co je lepší: Paměti na 800MHz s časováním 6-6-6-18, nebo paměti na 667MHz s časováním 5-5-5-16 ?

    Děkuju
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: rammslot1.jpg 
Zobrazení: 169 
Velikost: 40.4 KB 
ID: 13111   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: rammslot2.jpg 
Zobrazení: 146 
Velikost: 40.9 KB 
ID: 13112  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Nechal bych nastavenu frekvenci 800 MHz s časováním 6-6-6-18.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    Dobře děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    a kdybys přidal o těch 0.1V jak psal speed tak pojedou i 800 55515
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    a kdybys přidal o těch 0.1V jak psal speed tak pojedou i 800 55515
    To není jisté, ale zkusit to může.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    adata 800mhz 66618 zvládají i 44412 při 1,9V (míň deska neumí)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    Tak jsem bohužel zpátky a hlásím, že to stabilní moc není. 2 samovolné restarty za poslední 2 dny. Nikdy před tím se to nestalo... Zkusím přidat to napětí. Přikládám fotku nastavení v BIOSU. Jestli tam je někde chyba, prosím napište mi to. Časování jsem dal podle čipu z SPD při 400MHz těch "horších RAM" Děkuji
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_2068[1].JPG 
Zobrazení: 227 
Velikost: 876.1 KB 
ID: 13177  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    EDIT
    Vyřešeno, vyměnil jsem je za paměti s časováním 5CL.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR2: 1GB na 800MHz nebo 2x512MB na 667MHz????
    Od Honziik v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-10-2006, 08:42
  2. DDR2: Pameti DDR2 800MHz jedou jen na 667MHz
    Od tgfh v sekci Operační paměti
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 14-08-2006, 18:40
  3. DDR2: Corsair DDR2 512MB 667Mhz jedou na 157,9Mhz
    Od visa_shw v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-08-2006, 15:14