Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Black screen

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    27

    Zdravíčko.

    Situace je následující. Poskládal jsem si nový počítač:

    Gigabyte Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (rev. 1.0)
    AMD Phenom II x3 720 BE
    Sapphire ATI Radeon HD 4850 Vapor-X 1GB DDR3
    A-Data Vitesta +Series 4GB (kit 2x 2GB) 1333 MHz
    Samsung SpinPoint F1 3.5" 1TB HD103UJ
    Seasonic SS-500ET-F3 500W OEM
    CM Hyper 212 Plus
    CM Centurion 534 light

    S kámošem jako poradcem jsem vše bez potíží zapojil, a zprovoznil, nainstaloval Win 7 Professional co mám ze školy a naházel pokud možno nejnovější ovladače. Vše v pohodě šlapalo.

    Ale před pár dny se objevil problém - brouzdal jsem po internetu a zničeho nic zhasl monitor, počítač se zasekl (soudě podle žádné reakce na numlock) a větrák grafiky se roztočil naplno (teda nekontroloval jsem jestli to byla opravdu grafika, ale soudě podle hluku na úrovni vysavače...) a nepomůže nic než reset. Po naběhnutí se situace do pár minut opakovala (až na větrák grafiky, který jel stále zticha). Tak tedy další reset a byl klid až do včera, kdy se mi to stalo třikrát po sobě, během 10 minut od naběhnutí systému.

    Projížděl jsem komp pomocí OCCT, základní test na hodinu, bez problémů, teploty (až podezřele) nízké, na procesoru 30°C, grafika 45°C. Taky jsem přes to zkusil vytížit grafiku, taky to prošlo bez problémů. Zkoušel jsem taky Goldmemory, po čtyřech hodinách bez problému. Zítra mám volno, tak zkusím ještě asi ten Prime95 na pár hodin, doteď na to nebyl moc čas kvůli škole.

    Máte někdo aspoň tušení, čím by tohle mohlo být?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zkusil bych následující kroky:

    • Aktualizovat BIOS.
    • Zkusit zapojit PC do jiné zásuvky.
    • Otestovat PC s jinou GK.
    • Otestovat PC s jiným zdrojem.


    Pokud nezabere nic z toho, bude problém patrně v základní desce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Zkusil bych následující kroky:

    • Aktualizovat BIOS.
    • Zkusit zapojit PC do jiné zásuvky.
    • Otestovat PC s jinou GK.
    • Otestovat PC s jiným zdrojem.


    Pokud nezabere nic z toho, bude problém patrně v základní desce.
    .... + otestovat jen s jedním modulem RAM

    A jestli máš na stejný 12V větvi, kterou napájíš HDD, připojený ještě něco jinýho (DVD, PCI napájení VGA atd.), tak to všechno přepoj jinam, aby HDD se systémem byl na jedný větvi samostatně.... třeba to nepomůže, ale za zkoušku nic nedáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    27

    Takže novinky - flashnul jsem bios na nejnovější. od rána jsem procesor trápil pomocí prime95, bez chyby. HDD je napojenej na samostatné větvi od začátku. Teďka to nechám, uvidím jestli to ještě dělá. Pokud ano, tak z toho co jste mi poradili můžu zkusit pustit to jen s jedním modulem RAM, k jiné grafice a zdroji se asi nedostanu.

    S tou zásuvkou si nejsem jistý Jaký by to mělo mít efekt? Přehazovat se mi to zrovna nechce, páč bych zas musel vyskládávat všechny věci z postele () a pohnout s ní abych se k té zásuvce dostal... A navic je tam nová prodlužka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tou zásuvkou jsem narážel na možné problémy s elektrikou (resp. rozvody).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    27

    Tak už sem si skoro myslel, že se to tím BIOSem celé vyřešilo, ale jak se zdá, tak asi ne... Ale je jedna změna - obrazovka nezčernala, ale tmavě zezelenala. Pochybuju však, že by to něco napovědělo.

    Budu muset zkusit jet jen s jedním modulem RAM a dám vědět
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Budeme drzet palce. Na stejne prodluzce uz podobne zravy pocitac byl? Na to kluci celkem spravne narazej...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    27

    Co se týká těch zásuvek - starej počítač jsem měl v jinačí napojenej v jinačí zásuvce (mám za postelí dvě kousek od sebe) V téhle jsem předtím měl jen televizi a světlo.

    Update: spadlo to i s jednim modulem RAM, zkousim druhej...
    Naposledy upraveno uživatelem Stryko Fido: 20-10-2009 v 13:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    27

    *Sigh* Dneska ráno to zase spadlo... zkusím to přehodit do druhé zásuvky, ve které byl předtím zapojenej můj starej komp
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    zkusil bych přece jenom tu jinou grafiku....

    nicméně, jinázásuvka může pomoct, ale je sázka do loterie. Udělal bych spíše to, že bych si odšrouboval kryt zásuvky, dotáhnul všehny tři šroubky a udělal bych to po celé trase až do rozvaděče.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    27

    nojo, ale jinou grafiku já nemám, a nemám si ji ani od koho půjčit
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Udělal bych spíše to, že bych si odšrouboval kryt zásuvky, dotáhnul všehny tři šroubky a udělal bych to po celé trase až do rozvaděče.
    Bacha, prvne ale vypni elektriku v baraku - jinak to ber jako navod na sebevrazdu. Asi se ti nepovede, ale vyklepanej z toho budes poradne
    Ja jeste doporucuji lihem ocistit koliky na zastrcce, kontoxem osetrit a dorazit nadoraz konektor v PC zazadu v PSU a napruzit ty "svirajici-se" casti zasuvky ve stene, ktere dolehaji ze stran na kolik.

    Nezapomen vypnout ten proud - nezapomen!

    Vypni
    Zajisti
    Odzkousej
    Uzemni a zkratuj
    Oddel zive a nezive

    5 zasad bezpecnosti. Ucil nas to profsor, ktery mel o prst mene. Vzal jsem si tu lekci k srdci, presto ze byl rok 1989 - ono ten prst pryc nevypadal ze zertuje ale ze o tom neco vi
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    Bacha, prvne ale vypni elektriku v baraku - jinak to ber jako navod na sebevrazdu.

    Já ho ale vážně nechtěl zabít myslím...

    S tím čištěním lihem ochraného koliku bych to možná až tak nepřeháňěl, pokud je vidlice v co se strká do zásuvky dobrá, tak při tom zasunutí by mělo dojít k vzájemnému očištění. Napružit svorky v zásuvce ano, pokud by to zjevně potřebovaly, ale to bych osobně spíše už tu zásuvku raději vyměnil za novou.

    Co by ale nebylo na škodu, tak vyzkoušet ten počítač na jiné fázi než v jiné zásuvce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Nechtel zabit? Jen aby! ))

    Presne tak. Ocividne ma tu fazi pretizenou nebo je tam nejake ruseni, ktere nedokaze zdroj odstranit... Cisteni koliku je predbezna opatrnost, na samocisteni moc neverim. Nejspise bude opravdu problem v uvolnenem kabelu v zasuvce, ale jestli do toho sel bez vypnuti a zajisteni pojistek (je bezva si vypnout pojistky a pak je nekdo z rodiny nahodi, aby jela elaktrina...) tak ho mas na svedomi
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    27

    Takže
    1) žiju
    2) celá prohlídka zásuvek jeden velký fail, v první se protáčel šroubek a nešel uvolnit, ve druhé šroubek pro jistotu nechtěl ani povolit , poté sem se na to vykašlal...
    3) má někdo nějaký jiný návrh, co by mohl vést k vyřešení (a můžu uskutečnit)?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. x2 5000+mb black screen
    Od wolf007 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-07-2014, 09:12
  2. Grafické karty: black screen of dead on Notebook
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-08-2013, 16:51
  3. Windows XP: Po startu některých her jen Black Screen
    Od Merlin-alfa v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-03-2009, 16:44
  4. RA3 - místo menu black screen
    Od Janyk1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 23:47
  5. Win blue screen
    Od Tanajmic v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-05-2008, 15:47