Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s WiFi

Lechy (7)|30.9.2009 20:57
Mám notebook HP Compaq 2230s s Win Vista Business. Tváří se, že se připojí k síti, ale pouze místní a nedostane se dál na Internet. Nejde mi to doma (kde zatím nevím, jak mám nastaven router - zda neblokuje adresu karty), ale ani ve škole v zabezpečené síti (eduroam). Z veřejných sítí se mi podařilo připojit v AutoContu a do O2 Freenetu. Další asi 4 veřejné sítě také nefungovaly. V podrobnostech síťového připojení mi to zobrazuje popis Intel(R) Wireless WiFi Link 5110, služba DHCP je povolena, u "Automaticky nakonfigurováno" adresa uvedena je, ale IPv4 maska podsítě je 255.255.0.0 a IP adresu, IPv4 Výchozí bránu IPv4Server DNS ani IPv4Server WINS to asi nedostalo (není tam uveden žádný údaj). Nevíte někdo, čím by to mohlo být a zda bych to mohl nějak vyřešit?

U Eduroamu určitě není problém s uživtelským jménem a heslem. A připojení jsem nastavoval ručně společně se školním počítačovým technikem. Jiné notebooky i mobily se připojí. Doma (také zabezpečená síť) jsem heslo napsal také správně, ale síť mi zřídil příbuzný a já zatím nevím, jak se dostat do nastavování routeru a jak síť nastavit.
Fezo (66)|3.10.2009 06:57
IPv4 si nastav ip aj dns na automat.
Doma sa skus pripojit kablom.Daj si lokalne pripojenie,prave tl. stav.Pozri si IP brany.Tu adresu hod do prehliadaca a si v routri.Tukni heslo a popozeraj to tam.Najlepsie je to vyskusat najskor ako volnu siet a az ked to ide,tak ju zabespecit.Stretol som sa s tym,ze mi niektore wifiny nebrali vsetky metody sifrovania.
Fezo