Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: utilita pro spravu site

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    102

    Ahoj, existuje nejaka utilita na spravu site pres router? jde mi o monitoringp renesenych dat pres router a od jakych pocitacu, napriklad abych mel u kazde pripojene IP info kolik odeslal a kolik prijal dat. Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    záleží jaký máš router, ty lepší to mají již zabudované v sobě
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    102

    bohuzel tento to nema je to postarsi sagem ma jen info ohledne pripojenych MAC, nic vic
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    hmmm tak to asi mas smulu. Pokud nechces na kazde stanici nainstalovat nějaký měřák, tak jedině nový router, nebo mašunu jako router a tam třeba Kerio
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tak asi jediná šance je zjistit, jeslti by do něj nešlo nějaký alternativní firmware (openwrt, ddwrt apod., podporovanej hardware je na stránkách těch firmwareů).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    80

    kdyby podporoval SNMP, tak by se to dalo zaridit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele MartyMcFly
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    223

    Zdravím,
    Asi nejlepší support pro spravu serveru ma MikroTik, ktery podporuje export dat do databazi MySQL, PorgeSQL, MSSQL aj., podpora grafování přenesených dat na jakém koliv připojeném interface či řízení provozu QoS, HTB a opět grafování přenosu dat na každé IP. Samozřejmnou podporou je SNMP a vyčítání dat třeba přes Cacti. Existuje pro Tiky i spousta výbornejch scriptů se, kterýma s obyčejného Tika uděláš velmi šlušnou gateway atd.

    Ale, abych se dostal k původnímu. Obyčejné domácí routery tohle neumí a pokud ano tak velmi "omezeně". Třeba router OEM-WA2204A ma podporu omezování rychlostí, relativně dobrý firewall, ale zase nemá podporu SNMP. Vím, že třeba stařičký OvisLink WL1120 měl podporu SNMP protokolu, ale zase fungovala jak zrovna chtěla a čas od času dokázal tenhle fešák udělat slušný broadcast storm v síti.

    Pokud chceš mít opravdu kontrolu nad sítí tak ti pomůže buď lepší router, který má podporu více technologií pro správu nebo nasazení pc routeru, který si nakonfiguruješ sám od základu.

    Howk.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele MartyMcFly
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    223

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Tak asi jediná šance je zjistit, jeslti by do něj nešlo nějaký alternativní firmware (openwrt, ddwrt apod., podporovanej hardware je na stránkách těch firmwareů).
    Zapomněl jsi říct, že pokud tam dá alternativní firmware tak ztrácí záruku. A pokud se flash nepovede tak většinou to v servisu poznaj a reklamaci neuznaj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo, záruku riskuješ, pokud se nepovede flash. Ale většinou sou ty routery dost odolný, že tam jde protlačit původní firmware, když je nějakej problém (vlastní zkušenost :-)). Ale samozřejmě, trochu risk to je.
    Takhle sem flashoval svýho asuse mockrát, a odrovnal jsem ho až neorigo napěťovym adaptérem, poté co odešel origo (kouknu na origo 6V, nastavim na neorigo 6V, router nic, jen divně svítěj diody, tak přeměřim adaptér - ejhle cca 10V - holt byl chudák už moc starej a nefungoval dobře).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele MartyMcFly
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    223

    To Logout: Třeba jak dělám na Tikách tak tam jsem flashoval mockrát a nic jsou to prostě na tohle držáci. I když se to tak vezme je to takovej normální počítač, ale založenej na třeba PowerPC nebo MIPS procesoru tak s tím můžeš dělat skoro cokoliv.

    Zkušenost mi říká, že je docela sranda flashovat ovislinky. To člověk opravdu neví jestli se ten flash povedl nebo ne, ale zase do Ovisů jsou narvat i firmwary z jinech zařízení třeba PL firmwaru.

    Ted třeba s kolegou jsme přes centrální server aktualizovaly stovky Motorola Canopy a to prošlo absolutně bez problémů. Ovšem můj osobní názor je, že je to kus od kusu, protože na jednom můžeš flashovat vesele jak chceš a na druhým kusu to zblbne a máš posrandě.

    Howk.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Program na správu VPN
    Od stix v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-09-2012, 18:02
  2. Wifi utilita
    Od jacobsen v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-04-2010, 14:13
  3. Utilita na měření teplot
    Od Logout v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 23:33
  4. Utilita pro nastavení citlivosti volantu
    Od freezer15 v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-03-2008, 22:01
  5. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-11-2007, 10:43