Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Má smysl tato sestava...

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    4

    Mám v úmyslu pořizovat nové pc hlavně za účelem kreslení v programech CAD, střihu videí a práci ve Photoshopu... vyjímečně i nějaká hra. Mám monitor 26" LG W2600HP-BF. Cenový limit je 22000 Kč. Požadavky... aby sestava tak tři čtyři roky vydržela, co nejmenší hlučnost. Byl bych vděčný za postřehy a rady zda něco změnit a proč. Díky

    Uvažovaná sestava:
    zakl.deska -Asus MB Sc LGA775, Maximus Extreme, Intel, X38, 4DDR3( Dual Channel), EPU, ATX
    graf.karta - Asus VGA nVIDIA EN9800GT/DI/1GD3 Active s Cuda
    procesor - Intel Core 2 Quad Q9400, 2,66GHz ( 1333MHz ) 6MBL2 LGA775 - Box
    paměť - Dimm DDR3 4GB, 1333MHz, CL9, Kingston ValueRAM (KIT 2x2GB )
    disk - WD Caviar Black WD1001FALS 1TB Sata/300 7200 rpm, 32MB cache
    dvd - Asus DRW-22B2S/BLK/G/AS - černá, pata
    chladič - Asus Cooler chladič Triton 70, Sc 775/754/939/AM2
    zdroj - KME zdroj P4-500W ATX PZD-500 15 cm LGA, S-ATA, High Quality
    case - Chieftec, Case MESH Series/Miditower, CG-01B-B, 2x5 1/4 2x3 1/2 Black, Black, Black
    klavesnice - set Logitech Cordless Desktop Wave PRO CZ, USB/PS2, Retail
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Každopádně zdroj pryč a použij třeba tenhle, zbytek si hned omrknu
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...x&SearchType=1

    Bednu bych taky určitě bral jinou.
    Deska za 5000, no tak to je teda ale opravdu zbytečný úlet

    Jen dotaz, tuhle sestavu někdo nabídnul nebo ten zdroj byla tvá volba?
    Tak mi zatím přidá že ta sestava je vůbec na prd , zkusím ti hodit nějaký navrh
    Trváš na intelu nebo může být amd

    Logout už to jede , je to corsair hx520, ale jinak kdyby ten papír dal 520W tak by byl asi nejtišší
    Naposledy upraveno uživatelem dzandra: 30-09-2009 v 22:58 Důvod: Opraven odkaz
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Desku koupit určitě jinou X38 je vyhazování peněz. Ale hlavně bych přemejšlel to postavit na Phenomu X4 955, za stejný peníze víc muziky.

    Koupit takovej zdroj je risk celýho počítače, aspoň Seasonic OEM.

    Stejnětak není-li potřeba CUDA, tak 4770 nabídne za stejný peníze lepší výkon i spotřebu.

    dzandra: To už uměj ject počítače na papír? :-) - odkaz vede sem: Papír Canon GP 301 Photo - 20 ks ... jo, už vede dobře :-) a souhlasim, to je asi ideál (pokud by nechtěl bejt ekolog a připlatit si na Enera 82+ s o fous větší účinností)
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 30-09-2009 v 22:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,247

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...Q201O9W01H3M01

    //jestli to ma byt hodne tiche tak na grafiku acellero, nebo model s tissim chladicem
    + nejaka klavesnice a mys samozrejme

    // grafiku bych urcite necha nVidii, dnes umi uz hodne aplikaci pocitat pomoci CUDA (treba i ten Photoshop)
    nebo pak na ten CAD ... http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007K0BT0BXP9Q
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 30-09-2009 v 23:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Sestava od ješterky vypadá dobře

    Opakuju se ještě jednou, máš nějaký odkaz na web kde je ta sestava nabízena nebo jsi to jen tak střílel na radu někoho?
    Naposledy upraveno uživatelem dzandra: 30-09-2009 v 23:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo - salamander má pravdu, za tydle peníze je asi i5 ještě lepší než phenom. Jinak jeho sestava se mi hodně líbí, ušetřit by se možná dalo na skříni (centurion stojí o litr míň a posloužil by taky dobře, jen prostě neni tak "luxusní" :-)), nebo pár set na zdroji (dát tam corsaira 520), ale to už hledam mouchy.

    (Jo a má tam dražší grafiku nežs měl v původní sestavě, ale ten monitor si ji zaslouží....)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    12

    Mohl by mi někdo skouknout tuhle sestavu
    Díky předem
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...VI01R8Y01SFF01
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Vyhodit kejs, radsi Centuriona. Vyhodit GK (pokud bude pc primarne na CAD - neskodilo by upresnit primo program), vyhodit zdroj a dat Enermax PRO82+ 525w
    edit: Kingstony prohodit za Patrioty/Mushkiny
    edit2: acer neeeeee hlavne je to maly na to rozliseni
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 01-10-2009 v 00:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,247

    Citace Původně odesláno od klejnos Zobrazit příspěvek
    Mohl by mi někdo skouknout tuhle sestavu
    Díky předem
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...VI01R8Y01SFF01
    To LCD od Aceru bych jeste zvazil ... prece jen vyrobky teto znacky nepatri k nejkvalitnejsim, zdroj bych volil jiz zminovany Corsair nebo Enermax a disk spise 640GB nebo 1TB - 750GB ma 3 250GB plotny, bude hlucny a ne tak rychly

    //EDIT, tak pozde
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Sestava pro Jardu Procházku: ZDE

    Jo a jste si jistý že Noctua 1366 pasuje na socket 1156? Mam obavu že mají rozdílnou rozteč..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Jo a jste si jistý že Noctua 1366 pasuje na socket 1156? Mam obavu že mají rozdílnou rozteč..
    Na požádání u firmy Noctua dostane kit pro uchycení i pro tento socket. Ovšem samozřejmě bude to zdržení, než-li vše prokáže.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. ASUS G750jx vs tato sestava
    Od Lukley v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 12-09-2013, 16:51
  2. Bude tato sestava šlapat?
    Od pavelson v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 23-11-2008, 16:14
  3. Tato sestava? Výhody, nevýhody.
    Od kulan87 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-10-2007, 22:16
  4. Je tato sestava dobrá a nekonfliktní?
    Od fanynek v sekci PC - archiv
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 20-10-2006, 09:17