Problém s Notebokem a grafikou
Zdravím, koupil jsem si Notebok Acer Aspire Timeline 4810T, je celkem dobrej ale má tam integrovanou grafiku Intel GMA X4500 64MB. Nejde mi na tom žádná hra ani Counter Strike, to jediný by mi stačilo, mám 10-20 fps, nevím jak to mám udělat aby mi to šlo, už jsem o tom diskutoval na nějakých fórech a na nic jsme nepřišli, je tam Intel Graphic Media Accelerator Driver for Mobile. jestli někdo ví jak se to dá zpravit aniž bych musel prodávat notebook a kupovat jinej tak poraďte dík.
1. Grafice by měla jít sdílená paměť nastavit. Doporučuji 128-256Mb, víc jádro nevyužije.
2. Otestuj grafiku např. 3DMarkem05. Pokud dosáhneš cca 1000bodů je to odpovídající výsledek a grafická karta pracuje v pořádku.
3. Notebook má i slabý procesor (aby vydržel na baterii - kvuli tomu sis ho asi vybral). S tím se dá něco udělat jedině přetaktováním, pak zase hrozí přehřívání a snížení životnosti..
2. Otestuj grafiku např. 3DMarkem05. Pokud dosáhneš cca 1000bodů je to odpovídající výsledek a grafická karta pracuje v pořádku.
3. Notebook má i slabý procesor (aby vydržel na baterii - kvuli tomu sis ho asi vybral). S tím se dá něco udělat jedině přetaktováním, pak zase hrozí přehřívání a snížení životnosti..
jakej je OS
jakej je Counterstrike?
1.6 musí fungovat i na tom inteláckým pokusu o grafiku
mrkni stli nemáš zapnutej režim šetření baterie
jakej je Counterstrike?
1.6 musí fungovat i na tom inteláckým pokusu o grafiku
mrkni stli nemáš zapnutej režim šetření baterie
no já se moc v SW nevyznám, kdybych měl něco použít tak mi pls dejte link na download dik moc. co se tyce mojeho pc tak procak je sice slabsi 1.4 ale na cstrike by to stacit melo, vykon baterie mam na rovnovahu, na vysokej vykon sem to nezkousel, je to CS 1.6, když zapnu hru tak tam vidím fps 99-100 ale jen kliknu třeba na server,options to je jedno tak okamžitě tam skočí 10-20 a nahoru to nejde a když se někam napojím tak pořád stejný, občas když sem stoupl někde do rohu tak se to vyšplhalo na chvíli ke 30 ale to je vše.
* Typ procesoru: Intel Core 2 Solo
* Frekvence procesoru [MHz]: 1400
Předinstalovaný OS:
* Předinstalovaný OS: Windows Vista Home Premium
Displej/Grafika:
* Typ displeje: WXGA
* Rozlišení displeje: 1366 x 768
* Grafická karta: Intel GMA X4500MHD
* Úhlopříčka displeje [palce]: 14
Optická mechanika/Pevný disk:
* Optická mechanika: DVD±RW/RAM
* Velikost pevného disku [GB]: 320
* Počet pevných disků: 1
Operační paměť:
* Operační paměť: DDR3
* Velikost operační paměti [MB]: 3000
tak jsem si teda ten 3D Mark 05 stáhl, sem na kolejích a tady valí dobře net, sem těch 300 MB měl stá=hnuto za 40s. tak jsem pustil test, všechno běžělo na 1-5 FPS a celkově jsem měl 944 3D Marks.
* Typ procesoru: Intel Core 2 Solo
* Frekvence procesoru [MHz]: 1400
Předinstalovaný OS:
* Předinstalovaný OS: Windows Vista Home Premium
Displej/Grafika:
* Typ displeje: WXGA
* Rozlišení displeje: 1366 x 768
* Grafická karta: Intel GMA X4500MHD
* Úhlopříčka displeje [palce]: 14
Optická mechanika/Pevný disk:
* Optická mechanika: DVD±RW/RAM
* Velikost pevného disku [GB]: 320
* Počet pevných disků: 1
Operační paměť:
* Operační paměť: DDR3
* Velikost operační paměti [MB]: 3000
tak jsem si teda ten 3D Mark 05 stáhl, sem na kolejích a tady valí dobře net, sem těch 300 MB měl stá=hnuto za 40s. tak jsem pustil test, všechno běžělo na 1-5 FPS a celkově jsem měl 944 3D Marks.
944 odpovídá tomuto typu grafické karty. Tím jsme vyloučili nějaký zásadní problém s nefunkčností. Zkus to ještě na max. výkon (případně při běhu ze zásuvky). Ale na 95% se smiř s tím, že sis vybral notebook zaměřený hlavně na mobilitu a vysokou výdrž na baterie.
p.s. A že ti nejde CS je nakonec možná dobře.. já kvuli tomu málem nedodělal VŠ.
p.s. A že ti nejde CS je nakonec možná dobře.. já kvuli tomu málem nedodělal VŠ.
to jsem zkoušel na vysokej výkon i s napájením ze sítě, tak hold ho budu muset prodat a koupit jinej :((
Ptat ses mel pre dtim nez jsi to koupil .. tady mas nejake srovnani http://www.notebookcheck.net/Intel-Graphics-Media-Accelerator-4500MHD-GMA-X4500MHD.9883.0.html
BTW ale i tak je mi divne ze bys na tom sc 1.6 vubec nerozjel myslim ze problem bude jinde .. navic sem nasel nekolik postrehu kde lidi tvrdi ze presne na teto grafice cs 1.6 hraji..
EDIT - a ujasni si priority pokud ozelis mobilitu je lepsi na hry slozit herni pc .. penize ktere das za mizernej notebook vetsinou bohate staci na slusnou herni stanici ..
BTW ale i tak je mi divne ze bys na tom sc 1.6 vubec nerozjel myslim ze problem bude jinde .. navic sem nasel nekolik postrehu kde lidi tvrdi ze presne na teto grafice cs 1.6 hraji..
EDIT - a ujasni si priority pokud ozelis mobilitu je lepsi na hry slozit herni pc .. penize ktere das za mizernej notebook vetsinou bohate staci na slusnou herni stanici ..
ještě jedna informace, kámoš mi poradil že to může být procesorem, že ho vytěžují visty. tak jestli tam dám XP tak by mě to mělo jít co vy na to?