Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nenastartuje PC

Rezina (72)|2.10.2009 13:38
Ahoj, potřebuju poradit - no spíš abych nevypadala jak blázen. Dnes mi přišla zpět reklamace, posílala jsem do Alfy zákl. desku, zdroj a paměti, protože se pc sekal. Vyměnili mi špatnou základovku... dnes to dorazilo zpět - vše mělo být ok. Po zapojení ale pc vůbec nenastartoval.. kdo mi poradí - co nejrychleji, protože jinak bych to musela do 3 dnů poslat zpět. díky
pas!k (3765)|2.10.2009 13:56
Je potreba zkontrolovat zapojeni zda je vse spravne nastrkane do desky .. hlavne zda jsou dobre zapojene draty z bedny .. zda neni problem ve spinaci na case lze zjistit jednoduse sepnutim prislusnych pinu pro PWR-SW sroubovakem (Ktere to jsou zjistis v manualu).

BTW po tom startu to neudela vubec nic?
maliscze (5)|2.10.2009 14:33
[quote=pas!k;298619]Je potreba zkontrolovat zapojeni zda je vse spravne nastrkane do desky .. hlavne zda jsou dobre zapojene draty z bedny .. zda neni problem ve spinaci na case lze zjistit jednoduse sepnutim prislusnych pinu pro PWR-SW sroubovakem (Ktere to jsou zjistis v manualu).

BTW po tom startu to neudela vubec nic?[/quote]

jestli se ani nezapne tak je to na 100% zapojením tlačítek na case
Fezo (66)|3.10.2009 06:51
Presne tak.Zapoj si len zdroj,dosku,pamat a grafiku a skus to nastartovat.Ak sa to ani nehne,moze byt vadny zdroj.Ten mozes skusit zopnut samostane skratnutim cierneho a zeleneho drotiku zhruba v strede konektoru.Ak sa doska zapne,ale na monitore stale nic,skus restartnut Cmosku.Ak nic,tak si zapoj speaker do dosky a skus vytiahnut pamat.Zapni to.Doska by mala zacat pipat kod,ze nema pamat.Ak nic,doska je pravdepodobne zla.Inak mozes mat problem bud v pamati alebo VGA.Good Luck
Fezo
trodas (1753)|3.10.2009 22:43
Nebylo by to poprve, kdyby prisla spatna deska na reklamaci...

Co resetovat bios, to tu jeste nikdo neradil? Je dobre vlozeny CPU a chladic na nem take sedi? Pak je to jedine vadna deska... zavolej jim tu novinku at vi...
Rezina (72)|13.10.2009 14:10
Ahoj, jj takže opět už druhá vadná zákl. deska od ALFA COMPUTERS. Teda sem si myslela, že tahle společnost bude seriózní ale asi bohužel. První desku jsem reklamovala, protože se sekala, a druhou poslaly úplně rozbitou - ha a ještě to svedli na dopravce. Takže nemam ani desku, ani peníze a můžu jen čekat jak si to vyřídí ještě s PPLkama a jestli se vůbec něčeho dočkám že?
trodas (1753)|13.10.2009 14:19
Jedina cesta je urgovat a trvat na bud svych penezich, nebo funkcnim zbozi.
xxviktor (406)|14.10.2009 03:53
Každopádně Alfa je seriozní, jsou věci, za které prodejce nemůže.
trodas (1753)|14.10.2009 12:46
Nechci se hadat, ale poslat na reklamaci uzivateli desku, kterou nezkusim a nasledne nejede me moc seriozni nepripadne. Ale mozna ze kazdy vidime serioznost nejak jinak?

Je fakt, ze Alfa za nefunkcni desku nemuze.

Je ale take fakt, ze Alfa ji mela otestovat.
xxviktor (406)|14.10.2009 13:04
Také se nechci hádat, protože zrovna desky se opravují, je docela dobře možné, že deska byla opravena blbě (nějaky studeňák) a v Alfě mohla běžet bez problémů (na nějaké Stress testy a testy stability nemá nikdo prostředky, to už bys chtěl opravdu moc, v servisu firmy GB stačí, když nabootuje do Windows, čas jsou peníze). Ale už jsme asi OT.