Koupil jsem si před pár dny Samsung T220. Přecházel jsem z 17" CRT Hyundai.
Mám "problémy" jak s obrazem tak s monitorem jako takovým a chtěl bych požádat o pomoc nějaké zdejši zkušenější uživatele. Pokud se najde mezi vámi přímo majitel tohoto samého monitoru, který mi pomůže, budu jen rád.
Monitor mám připojený přes DVI samozřejmě, jedu na nativní rozlišení monitoru 1680*1050*60 Hz (není to teda uplně přesně 60 hz podle toho co mi ukazuje monitor)
1) Předně mám problémy s obrazem, přijde mi nějak moc ostrý, přijdu si že vidím skoro až jednotlivé pixely, to se mi u hyundai (CRT) nestávalo. Předpokládám ale že je tohle nevýhoda LCD panelů obecně (nebo aspon těch TN) a ne chyba mého konkrétního kusu nebo nastavení?
2) Chtěl bych taky nějakým způsobem lépe nastavit barvy, už jsem to zkoušel ale nikdy nedostal stejný výsledek jako u svého CRT (což asi nejde). Mohl by jste mi sem někdo případně hodit "jakýsi" ten ICC profil pro lepší barvy prosím? (nebo dát odkaz kde to stáhnu, popřípadě napsat vaše nastavení)
3) Monitor jsem připojil k pc, spustil a jelo mi to na nastavení předchozího monitoru, menší rozlišení a 75 hz, takže jsem to hned "přes plochu" nastavil na 1680*1050 a 60 hz v ovladačích karty. Posléze nainstaloval ovladače monitoru z přiloženého CD. Je to správný postup, nebo musím ještě někde něco nastavit? (např. v ovladačích monitoru)? Nebyla chyba že jsem si před instalací monitoru ve windows měl dát nižší obnovovací frekvenci? (chvíli to jelo totiž na 75 hz z předchozího monitoru).
4) Monitor mi přijde dost nestabilní, stačí jemný dotak prstem (třeba při vypínání) a hned se mi celá obrazovka třese, mám dojem že jsem ho možná dal špatně na stojan, že mi tam ta "skoba" nebo jak to nazvat nezajela celá. Posílám obrázek kde je jasně vidět že to uplně nedoléhá, problém je že jsem na to tlačil dost a už se to ani nepohlo a mám strach tlačit ještě víc (nemám s tím dobrý zkušenosti). To má skutečně takhle nedoláhat, nebo mám víc přitlačit? (ale jak říkám, tlačil jsem dost), ta železná "skoba", kus "kovu" který do monitoru zajížděl je na přední straně toho stojanu, tedy na místě kde bezproblémů doléhá, jenže zadní část (kde nic není) k tomu nedoléhá... Co s tím? mám strach na to tlačit ještě víc, ale monitor se fakt dost kýve...
Za rady vám moc děkuju(!).