Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Velký problém s BIOS u NB Asus F3Tc

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    6

    Potřeboval bych nutně pomoc... mám noťas Asus F3Tc a udělal jsem rest cmos biosu = vyndal baterku.. bohužel při zapnutí mi naskočí obrazovka s nápisem asus a zapne se větrák a nic.... a když zadám F2 objeví se tohle http://img194.imageshack.us/img194/605/dsc01898p.jpg prosím help !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    A co to udělá, když se zmáčkne esc, nebo ještě jednou F2?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od adiemus Zobrazit příspěvek
    Potřeboval bych nutně pomoc... mám noťas Asus F3Tc a udělal jsem rest cmos biosu = vyndal baterku.. bohužel při zapnutí mi naskočí obrazovka s nápisem asus a zapne se větrák a nic.... a když zadám F2 objeví se tohle http://img194.imageshack.us/img194/605/dsc01898p.jpg prosím help !!!
    Jaký byl tvůj důvod resetu cmos? Možná by to krapet pomohlo, podívej se jestli se ti při tom vrtání nb nepovysunl hdd a zkus ho dotlačit. nesnažil jsi se náhodou krapet flashovat bios ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    6

    Když zmáčknu F2 nic , a když zmáčknu Esc tak se to v řádku změní na ... Boot selection Popup menu has been selected ... a nic víc neděla..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od adiemus Zobrazit příspěvek
    Když zmáčknu F2 nic , a když zmáčknu Esc tak se to v řádku změní na ... Boot selection Popup menu has been selected ... a nic víc neděla..
    Co takhle odpovědet i na ty moje otázky, důvod clear cmos a pokus o flashování bios.
    Navíc u té řady asus myslím musíš F2 držet a né jen zmáčknout
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    6

    Flash bios byl proveden 2 dni před tím přes soft asusu a dopadl v pořádku,a důvod byl ten že známy mi poradil kůli nějakému nastavení RAM smazat cmos...což byla kravina mi řekli v servisu.....ale jěště jsem se nikde nedočetl že by smazáni cmos něco zkazilo,,(ale ani jak to jse vrátit) .... P.S. držení F2 ukáže tú samou obrazovku co jsem fotil..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Zkontroloval bych korektní zapojení všech konektorů NB. Možná při resetování CMOS došlo k nechtěnému uvolnění některého "spojení".
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    6

    Zkontrolováno .. pořád nic... možná by to chtělo flashnout ale jak když nekomunikuje s porty...? už jsem zoufalej..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Vyjmi HDD, DVD mechaniku a 1 modul RAM (pokud máš 2) a pokus se NB zapnout. Lze bootovat z DVD mechaniky či nikoliv ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    6

    mám tam jenom 1 RAM ,,HDD vyndaný,, DVD to bude těžšíí...aaa pořád to samé...skousil jsem už i boot cd ale disc se roztočí a pak zase přestane a konec...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Jeden dotaz nb asi není v záruce že? Protože to vypadá, že máš opravdu v haji cmos, i když nevidím jediný důvod, proč by se po vyclearování mělo tohle stát.

    Ještě poslední věc, zkus na hodinu vytáhnou baterku a pak zkus ten nb nahodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    6

    Vyřešeno.. Koupil jsem novou baterii (CMOS) (i když stará měla 2,8v ale neva) při vyndaný baterii z noťase jsem ji tam vrazil ,připojil napájení ,připojil USB klíč s biosem a flas utilitou . .spustil comp(naběhl nadpis ASUS) a po 5 vteřinách jsem zamáčkl Fn+B a začalo se něco načítat z usb asi po 20-30 vteřinách jsem to vypnul tlačítkem Power a opět zapnul a hurááá windows nabehl.... akorát že teď mi nechce vzít Bios heslo a určitě ho dávám správně... co už Dík všem za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. ASUS Maximus IV Gene-Z -malý rozměry, velký silou
    Od flanker v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-08-2011, 15:13
  2. DieHard BIOS - ASUS P5Q3 - problém
    Od Chmelda v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-07-2008, 19:24
  3. Asus F3tc (ovladače pro XP)
    Od omnitek v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 03-10-2007, 16:22