Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: pripojeni wifi routeru k netu

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    73

    Ahoj přimop na mou otazku jsem nenašel odpověd tak se tedy ptám.Mam doma 2 pc a připojene k netu pomoci kabelu a swiche.Jak mám zprovoznit wifi router ktery pripojím do swiche pač to chci jen na wifi na notas nebo mobil.Když jsem ten router připojil ke swichy do konektoru wan na routeru tak se na něj nemohu přihlásit (sice mi mobil najde sit ale nefunguje).Jsem v tomto uplny začátečník a fakt nevim jak na to.router je Edimax br-6204wg.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, ono nepotřebuješ totiž router, ale access point. Nicméně jestli jde ten edimax přestavit do režimu bridge, jde použít i ten.

    Pak musíš nastavit bezdrátovou síť, přesnější instrukce (pro tvuj router) najdeš v manuálu routeru.

    Jak seš vůbec připojenej přes internet? Kabelouvou televizí? Nebo jinak?
    Přes jakýho poskytovatele?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    73

    Připojení mám od rh net a je: na střeše mám wifi příjmač 5,2 nebo 5,2 Ghz přesně nevím a z toho to jde do swice a pak do pc a to vše kabelem ze střechy.A co to je ten access point ? A jak zjistim jestli to jde tedy do toho bridge popřípade jak nastavit?
    Naposledy upraveno uživatelem alesek07: 04-10-2009 v 17:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    73

    ted jsem nasel že i to co mám je access point :http://www.alza.cz/edimax-br-6204wg-access-d58536.htm
    jak a co mam tedy zapojit a nastavit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Pokud budeš kupovat router, mohl by jsi klidně switch odpojit a připojit pouze router. Každý router má totiž switch integrovaný v sobě a to většinou s 4mi porty LAN, do kterých zapojíš počítače v domácnosti pomocí kabelu.
    Jak velký prostor chceš vykrýt wifi signálem ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    73

    no ja už to mam všechno koupene a router s wifi mam od kamarada.Antena je take dost silna.ja bych chtěl jen vedet jak to zapojit k tomu swichy aby to fungovalo.Stačí mi jen aby z te wifi šel signal a fungovalo to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo, jestli je to wifi, pak je opravdu nejlepší to, co doporučuje kevin, odpojit switch a zapojit místo něj router. Pokud jde tak přepnout do režimu bridge.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    73

    tak ok a hlavní přívod ze střechy příjde do konektoru wan?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Odpoj switch a místo něj zapoj router. Přívod internetu zapoj do portu WAN a jednotlivé počítače zapoj do portů LAN (je jedno do jakých). K nastavení wifi použij návod, který si můžeš stáhnout ZDE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    73

    Tak díky za pomoc a jdu laborovat a snad se to povede
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    8

    Zdravím, taky jsem naprostý amatér co se týče sítí a mám podobný problém. Mám router D-Link DIR825 a potřeboval bych se připojit k netu přes wi-fi. Je to nějak možné? Jde to nějak přes ten Bridge mód nebo tak něco? Prosím poraďte...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od sLim01 Zobrazit příspěvek
    Zdravím, taky jsem naprostý amatér co se týče sítí a mám podobný problém. Mám router D-Link DIR825 a potřeboval bych se připojit k netu přes wi-fi. Je to nějak možné? Jde to nějak přes ten Bridge mód nebo tak něco? Prosím poraďte...
    Ake mas sucasne pripojenie na internet? Aky sietovy hardware uz mas?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    8

    Já už jsem tady jednou psal. Nemám žádné připojení, ale u domu chytám signál z HotSpotu, tak se chci připojit na něj. Hardware mám pouze PC a WiFi router D-Link dir825, kterej jsem asi koupil blbě, protože se s ním asi na tu síť nedá připojit. Ale nevím to jistě, možná musím někde něco jen nastvit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Uz som ti odpovedal v tvojom povodnom vlakne http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=39663.
    Potrebujes zariadenie, ktore je mozne nastavit do klient modu. Vacsina AP toto umoznuje.
    Ak mas nejake konkretne otazky, tak pokracuj v povodnom vlakne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    1. Přívodní internetový kabel zapoj do konektoru Internet na routeru
    2. Počítače, které chceš propojit s routerem kabelem, zapoj do konektorů LAN 1-4
    3. Spusť internetový prohlížeč a do adresního řádku napiš 192.168.0.1
    4. Zadej přihlašovací údaje - User i Password standardně nastaveny na Admin - otevře se webové rozhraní routeru


    Záložky:
    • Internet: si musíš nastavit IP adresy (pokud získáváš IP automaticky, nastav Dynamic IP)
    • Wireless Settings: musíš zaškrtnout položku Enable Wireless; do Wireless Network Name napiš jak chceš, aby se bezdrátová síť jmenovala; 802.11 Mode nastav na Mixed 802.11n, 802.11g and 802.11b, zaškrtni Enable Auto Scan; Transmission Rate nastav na Best (Automatic) a Channel Width na Auto 20/40 MHz. Dále si nastav Security Mode na WPA-Personal; WPA Mode na WPA2 Only; Cipher Type na AES (případně na TKIP and AES). Na položce Pre-Shared Key si nastav přihlašovací jméno do své bezdrátové sítě (čím delší a komplikovanější, tím lepší). To samé si nastav pro bezdrátovou síť s frekvencí 5 GHz. Pokud jednu z frekvencí nebudeš využívat, nemusíš ji zapínat (odškrtni položku Enable Wireless).
    • Všechny změny ulož pomocí tlačítka Save Settings.


    Návod ke stažení
    Webové rozhraní (ukázka)

    EDIT:

    Citace Původně odesláno od sLim01
    Zdravím, taky jsem naprostý amatér co se týče sítí a mám podobný problém. Mám router D-Link DIR825 a potřeboval bych se připojit k netu přes wi-fi. Je to nějak možné? Jde to nějak přes ten Bridge mód nebo tak něco? Prosím poraďte...
    Aha, tak já to špatně pochopil, myslel jsem, že máš již internet doma a nemůžeš rozchodit bezdrátové připojení k tomuto routeru. No, snad se Ti to bude hodit
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 12-10-2009 v 15:41
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 26-04-2012, 17:39
  2. Pripojeni k netu - wifi
    Od DrZelenka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 13-10-2010, 20:37
  3. Připojení síte pomocí wifi routeru
    Od rudlus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 11-06-2010, 15:52
  4. nefunkční připojení k netu
    Od astec v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-07-2009, 22:51
  5. Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 15:13