Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Chyba pri flashovani firmware routeru

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Zdravim vsechny, zkolabovalo mi napajeni pri flashovani firmwaru do routeru TP-Link WR542G.

    Potreboval bych poradit jak ho ozivit, ma to chipset Atheros AR2317 podporujici RedBoot.

    Nasel jsem recovery postup u zarizeni na stejnem chipsetu, pres telnet se pripojit na redboot po startu routeru, jenze uvedena IP 192.168.20.81 nejspis nesouhlasi s timhle TP-Linkem.

    Mate nekdo podobnou zkusenost? Nebo nemate nekdo postup jak totez udelat pres seriove rozhrani RS2332, tedy hlavne zapojeni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Na mojeho asuse i wella se flashovalo pomocí tftp tušim na 192.168.1.1. Někdy taky je třeba držet tlačítko reset po nějakou dobu při startu.

    Zkoušels přečíst todle?
    http://jdc.parodius.com/wrt54g/serial.html
    může to bejt podobný...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Zkousel jsem s drzenim i bez, 192.168.1.1 jsem taky zkousel je to nativni IP ve funkcnim stavu.

    Odkaz je bohuzel o necem jinem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Odkaz je na to jak udělat serial konzoli na podobnym routeru, ale bohužel nedopsanej. Tady je lepší:
    http://oldwiki.openwrt.org/OpenWrtDo...l_Console.html

    oba odkazy vedou ocuď:
    http://oldwiki.openwrt.org/OpenWrtDo...l_Console.html

    Tendle router má stejnej chipset, tak by moh se flashovat podobne:
    http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php...6_8.0_%26_v8.2

    chce to x pokusů - samotnýmu mě to šlo na xkrát, pokud to flashne, ale furt nejede, tak je dobrý vyzkoušet různý firmwary, opčas se daj sehant i spešl čistící (na jeden je odkaz v článku), občas se rozjedou na třetí až čtvrtej pokus. Ale pokud je router mrtvej, tak je to vždycky trochu o štěstí, trefit se do tý správný posloupnosti činností a správnejch firmwareů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Problem je v tom ze mi neodpovida na ping ani se netvari ze by komunikoval, mam taky NSLU2 od Linksyse a tam to funhuje obdobne ovsem tam mi tu cca 1 sec aspon odpovi na ping.

    Zkusim jine PC ktere rychleji inicializuje net, ale obavam se toho ze ta IP 192.168.1.1 je spatne.

    Ten tftp put zkusim, ve chvili flahovani tam byl tzv transition firmware pro prechod na vyssi major verzi firmware, a i by bylo logicke nenajduli firmware otevru port pro prijem.

    Ovsem kdyz se mi to nepovede pripojim to pres ten seriovej port, jenze co pak, pres serial se saha rovnou a vsude pouzivaji .ram do pameti a pak .rom pro flash, jenze ja mam k dispozici jen .bin a neprosto neznamy rozsah adres kam to flashnout, nemluve o tom ze bude potreba jej nejdriv nejakym zpusobem prenest do operacni pameti routeru a odtud ho flashnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo to asi víš, ale většinou to při tom tftp chtěo mít pevně nastaveou ip a bejt ve stejnym subnetu jako router.

    .bin bych asi flashnul na začátek flash paměti (ale jaký má adresy nevim).

    A možná bych se zkusil zeptat někde třeba na openwrt fóru, jsou tam lidi, který s tim maj hafo zkušeností....
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-07-2013, 10:26
  2. Firmware routeru
    Od toxikdvs v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-08-2012, 18:12
  3. BIOSy: Flashovaní BIOS
    Od Sunshine v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-10-2009, 12:43
  4. Mrtvolka po flashování :-(
    Od scratchy27 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 17-09-2009, 19:17
  5. Obnova dat: Seagate - chyba firmware
    Od look ass v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-08-2009, 15:44