Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Smysl druhé 1950Pro do Crossfire??

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele yoschi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    16

    Pred casem jsem koupil Asus EAX1950PRO. Uvazuju o koupi druhe a zapojit ji do Crossfire. Mam desku ktera to podporuje (MSI P965 Platinum). Druhy slot PCIe je 4x. Cetl jsem recenzi techto karet zapojenych v CF a vysledky nevypadaj vubec spatne. Link: http://www.elitebastards.com/cms/ind...=294&Itemid=27
    Poradte ma to smysl?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Jooo tak nad tim taky premyslim Hlavne je si myslim dulezite rict co z toho?
    Hrajes v 1600x1200 a vic?
    Mas na to desku ktera to plne vyuzije?
    Hrajes dost casto a tak narocne hry ze ti ani jedna X1950Pro nestaci?
    Uvedomujes si ze za tu cenu by jsi mohl met jednu X1950XTX?
    Uvedomujes si ze za par tydnu/mesicu budou na trhu DX 10 mainstream karty ktere X1950Pro strci do kapsy a je ti to jedno?
    Je tvoje odpoved na vsechny tyto otazky ano? Tak si ji kup

    Mno ja bych ji koupil az s prichodem DX 10 mainstremu a v pripade ze by byla hodne levna. Tj tak za 2000,- az 3000,- Vic bych za ni nedal
    EDIT: jako 256MB bude casem na hry ve vysokem rozliseni malo a textury budou vetsi a vetsi takze pokud cena opravdu hodne klesne tak o polovinu tak si ji koupim
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 21-01-2007 v 12:58
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele yoschi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od first.indian
    Jooo tak nad tim taky premyslim Hlavne je si myslim dulezite rict co z toho?
    Hrajes v 1600x1200 a vic?
    Mas na to desku ktera to plne vyuzije?
    Hrajes dost casto a tak narocne hry ze ti ani jedna X1950Pro nestaci?
    Uvedomujes si ze za tu cenu by jsi mohl met jednu X1950XTX?
    Uvedomujes si ze za par tydnu/mesicu budou na trhu DX 10 mainstream karty ktere X1950Pro strci do kapsy a je ti to jedno?
    Je tvoje odpoved na vsechny tyto otazky ano? Tak si ji kup

    Mno ja bych ji koupil az s prichodem DX 10 mainstremu a v pripade ze by byla hodne levna. Tj tak za 2000,- az 3000,- Vic bych za ni nedal
    EDIT: jako 256MB bude casem na hry ve vysokem rozliseni malo a textury budou vetsi a vetsi takze pokud cena opravdu hodne klesne tak o polovinu tak si ji koupim

    Dik za rady. Jeste to zvazim. Prekvapily mne vysledky testu a docela mne navnadily.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od yoschi
    Dik za rady. Jeste to zvazim. Prekvapily mne vysledky testu a docela mne navnadily.
    Jo to me taky Ale tak je to jasne. Ve vetsim rozliseni s velkymi texturami 256MB karte proste dojde dech... Kdyby nekdo prodaval Asus X1950Pro CrossFire do max 3000,- tak ji beru Mimochodem co mas za monitor? Ma to u tebe vubec smysl? Ja mam 24" LCD s 1920x1200 takze bych CrossFire nebo vykonnejsi kartu lehce "uzivil"
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 21-01-2007 v 14:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele yoschi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    16

    No Ja bych lepsi kartu nebo CF taky uzivil. Mam 21" CRT monitor IBM 2048x1546.
    A s tou cenou za druhou kartu souhlasim. A co Ty nove ATIny, az vyjdou? Bude mozne je zapojit do CF s 1950Pro? Neco mi rika ze to mozne nebude!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od yoschi
    No Ja bych lepsi kartu nebo CF taky uzivil. Mam 21" CRT monitor IBM 2048x1546.
    A s tou cenou za druhou kartu souhlasim. A co Ty nove ATIny, az vyjdou? Bude mozne je zapojit do CF s 1950Pro? Neco mi rika ze to mozne nebude!
    Jina ganerece karet nikdy nesla dat dohromady a urcite se na tom nic nezmeni Tak si rikam ze asi rychle nekde prodam tak za 4000,- X1950Pro a do DX 10 preziju s nejaky smejdem grafikou pac za 2 mesice cena X1950Pro pujde s cenou tutove dole... No ale otazka o kolik. Kdyby o hodne tak bych si klidne dokoupil treba za necele 3 tisice druhej X1950Pro a mel bych dobry vykon v DX 9 a treba rok bych to prezil este no
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele yoschi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    16

    Ja se spis bojim toho, ze bude stazena uplne. Jestlize chce ATI vydat vsechny jadra nove generace od lowendu az po highend najednou, byla by asi blbost aby na trhu zastaralou kartu 1950Pro drzeli, ne? No, nechame se prekvapit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od yoschi
    Ja se spis bojim toho, ze bude stazena uplne. Jestlize chce ATI vydat vsechny jadra nove generace od lowendu az po highend najednou, byla by asi blbost aby na trhu zastaralou kartu 1950Pro drzeli, ne? No, nechame se prekvapit.
    No uvazujes spravne. X1950Pro se urcite prestane vyrabet. A bude se jen doprodavat... Ono to tak bylo prece vzdy. Nez by snizili cenu tak to radeji prestanou vyrabet Ty 3000,- jsem bral tak spis jako bazarovou cenu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jen pro upřesnění.. First indian píše o přikoupení 1950pro jako o řešení problému velkých textur nových her a 256Mb paměti u jedné karty. Crossfire ani SLI zapojení NESČÍTÁ paměti zapojených karet. Takže to budes sice výkonější, ale stále jen 256Mb pamětí vybavený grafický systém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od speedsnail
    Jen pro upřesnění.. First indian píše o přikoupení 1950pro jako o řešení problému velkých textur nových her a 256Mb paměti u jedné karty. Crossfire ani SLI zapojení NESČÍTÁ paměti zapojených karet. Takže to budes sice výkonější, ale stále jen 256Mb pamětí vybavený grafický systém.
    Hmm... Opravdu se to nescita? Treba tady ten obrazek je nejakej podivnej a jinak nez ze se to scita si to vysvetlit nedokazu: http://www.elitebastards.com/hanners...-in-2048aa.png a text pod nim:
    2048x1536 with HDR rendering and 4x anti-aliasing asks for far more than a single 256MB board can provide, with the frame buffer doubtless being more than filled in this scenario hence the incredibly low performance. Adding in a second board is enough to restore playability and then some thanks to the splitting of much of the data between the 512MB available between the two parts.

    A jinde v recenzi zase pisou ze limitace 256MB je pro 2048x1536 velka ale ze v crossfire uz to je v pohode. Tos ted nevim jako kdo ma pravdu
    No schvalne pohledam a zjistim jak to je
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 21-01-2007 v 23:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od speedsnail
    Jen pro upřesnění.. First indian píše o přikoupení 1950pro jako o řešení problému velkých textur nových her a 256Mb paměti u jedné karty. Crossfire ani SLI zapojení NESČÍTÁ paměti zapojených karet. Takže to budes sice výkonější, ale stále jen 256Mb pamětí vybavený grafický systém.
    To je pravda - každé jádro má svých 256MB, což v podstatě neznamená, že by to bylo 512MB celkem. Je to stejný případ jako u GeForce 7950GX2, u které bylo uváděno 1024MB (2x 512MB), ale paměť se nesdílí - každé jádro si jede na své paměti, takže jádro 1 nemůže cucat z paměti 2.

    Kromě toho je jasné, že se zvýší výkon oproti jedné kartě, protože GPU potažmo i paměť zpracovávají jen část obrazu a textur, takže operativnost je daleko vyšší - dejme tomu, že 2 GPU si stihnou spočítat scénu daleko snáze než 1 GPU a navíc máme prakticky 2x rychlejší dávkování z paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Mno... Ale kazde jadro si vyuziva svoji cast takze je vyuzita plna kapicata 512MB ne? Tak to alespon chapu ja
    EDIT: textury se musi rovnomerne rozlozit do pameti podle toho kterou cast sceny pocita kazde jadro... Protoze jinak by nebylo mozne aby byl vysledek v 2048x1536 takovy jaky je: http://www.elitebastards.com/hanners...-in-2048aa.png
    Takze to bude nejen vykonnejsi ale opravdu to vyuzije celou kapacitu 2x256MB (512MB) Coz se na rozliseni vetsi jak 1600x1200 uz docela hodi

    Mimochodem na webu ATI se pise:

    "In a CrossFire system, each GPU has its own dedicated PCI Express link to the North Bridge of the motherboard chipset, and is allocated its own command buffer and non-local storage space in system memory. Allocating separate command buffers allows each GPU to be assigned its own unique set of tasks.
    Another portion of system memory is set aside for sharing of data between the GPUs. Shared data includes synchronization commands, textures, off-screen buffers, and other temporary data generated during ther endering process. This configuration takes advantage of the high speed bi-directional PCI Express links to
    ensure smooth, efficient co-operation between the GPUs."
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 22-01-2007 v 00:00
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No tak jsem taky trosku zabrousil a s tím využitím paměti asi souvisí použitej mód na vykreslování. Tipuju že při SuperTiling (rozdelení na kostky) se možná dá využít paměť obou karet ale například při AFR (sudej-lichej snímek na různých kartách) zjevně bude fungovat jen s 256Mb. Chtělo by to hlubší znalosti a více info.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    84

    =))) z čeho soudíš že "sudej lichej" snímek bude fungovat zjevně jen s 256MB? a je to napsáno ještě navíc tak, jako by ta druhá karta neměla vůbec používat svou pamět, ale ukusovat z paměti té první.

    Karta A i B má fyzicky k dispozici 256MB a použije ji, když bude potřeba. Spíš záleží na konkrétní hře...

    Základní nastavení je SuperTile - kvůli kompatibilitě
    a tak bych to také nechal =)

    //nejvyšší výkon přináší AFR, ale nelze ho použít všude - tedy přesněji řečeno mohou se vyskytnout chyby v obraze (u posledních verzí ovladačů se aktivuje zapnutím AI na Advanced)
    Naposledy upraveno uživatelem fanik: 22-01-2007 v 08:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No pokud karta A počítá lichej snímek o velikosti 2048*1600 (nebo kolik to je jendo) tak se do její paměti ten snímek musí vejít (což se ale nevejde) Stejně tak karta B se sudym. Výsledek.. nedostatek grafické paměti. Kdežto u supertiling počítá jen polovinu snímku takže třeba 1024*1600 a na to už 256mb stačí.. Tohle mi řekl selskej rozum.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výměna Grafické karty Po druhé
    Od Dejv8 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 12-04-2013, 13:41
  2. Kernel mode driver & Nvidia (po druhé)
    Od MWilliam v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-03-2011, 22:54
  3. 3870 X2 druhé jádro nejede
    Od Draken v sekci Grafické karty
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 31-03-2009, 15:52
  4. Procesory: Druhé jádro Intelu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-09-2008, 05:44
  5. výkon 64 bit CPU (po druhé)
    Od Slosi v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 27-02-2007, 18:05