Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Pomoc - je ASUS P5Q WS vhodná pro taktování?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    30

    ahojte ve spolek, chtěl bych se optat, je vhodná deska "ASUS P5Q WS" vhodná pro domácí OC? Docela se mi líbí. Je i za příznivou cenu 3 464,- Kš s DPH. Tedy, příznivou pro mne :-)
    Máte s ní někdo zkušenosti? Prosím o radu, děkuji za jakékoliv informace...
    Naposledy upraveno uživatelem radus.radek: 05-10-2009 v 01:05 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    30

    Nevím, jak se sem vkládají odkazy a tak doufám, že neporuším nějaké pravidlo:
    http://www.mader.cz/product/asus-p5q...xpcie-x16-raid
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    30
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    na to tvjoje "domácí OC" dle mě nepotřebuješ desku s pokročilím laděním a takovouhle cenou,tu službu ti udělá i http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M09809EM4K a za ty zbylý prachy bych vzal TB disk,místa není nikdy dost
    Naposledy upraveno uživatelem lavjoy: 05-10-2009 v 06:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    30

    Nu a co taková ASUS P5Q DELUXE? OC je zde přímo podporováno. Četl jsem recenzi tady SV a docela si ji vychvalují... Jinak koukal jsem na tu GA EP45-UD3LR a co mi na ní trochu chybí, je chlazení můstků pomocí heatpipe a vícenásobné kaskadové napětí. Ono v dobře vetratelné skřníni je to asi jedno. Jenže u mě doma se nedá vypnout topení (tím myslím v bytě) a tak mám problém doma uchladit v zimě cokoli. (dokonce do 200L akvárka přidávám studenou vodu, abych tam měl alespoň 27 stupňů a ryby nechcíply :-) ). Sice jsem se dočetl, že ona zmiňovaná deska P5Q DELUXE je zatím mezi P5Q největší topítko, ale zas má zmiňované heatpipe na můstkách a 16ti fázové napájení kvůli stabilním napěťovým tokům při OC v zátěži.

    Popravdě řečeno deska není zrovna komponenta, kde bych chtěl šetřit nějakou tu korunu.
    http://www.svethardware.cz/recenze-a...e-v-akci/24041
    Naposledy upraveno uživatelem radus.radek: 05-10-2009 v 09:59 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    A jaký procesor do ní vlastně máš, a jak moc to s tím OC myslíš vážně? Dávat dnes 3,5k za s775 desku se mi moc nezdá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    30

    Doma mám desku osazenou E5200 2,5 GHz. (Uvažoval jsem o E7400, ale má to vůbec cenu?) a s OC to myslím tak, abych dosáhl alespoň 3,6GHz - 3,8GHz stabilně. Chlazení CPU použiju AC Freezer 7 pro.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Citace Původně odesláno od radus.radek Zobrazit příspěvek
    Doma mám desku osazenou E5200 2,5 GHz. (Uvažoval jsem o E7400, ale má to vůbec cenu?)
    Nemá!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    30

    Takže výměna CPU je tedy vyřešena. Zůstanu u své E5200...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    K cemu potrebujes OC? Pokud chces investovat tak bych se spis podival do staje AMD ctyrjadra jsou nyni za pusu a i za predpokladu ze zustanes u desky s ddr2 abys nemusel kupovat i pameti budes vykonem nekde uplne jinde nez u e5200 nebo e7400
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    A pro tenhle CPU ti bude stačit i ta GB deska.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Citace Původně odesláno od radus.radek Zobrazit příspěvek
    .... ale zas má zmiňované heatpipe na můstkách a 16ti fázové napájení kvůli stabilním napěťovým tokům při OC v zátěži.

    http://www.svethardware.cz/recenze-a...e-v-akci/24041
    Stabilní napěťové toky??? !!! Aha, to je něco jako Faradayova klec, ehm... chtěl jsem říct voliéra pro psy nebo tak nějak, anebo ne? Nedělejte z tohoto fóra bulvár!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    30

    AMD je bezesporu platforma, která má co nabídnout, ovšem já mám zkušenosti u AMD dosti špatné. Za rok jsem vyměnil 3 CPU, které mi samovolně odešly. Měl jsem hold smůlu. Známej, co si koupil stejnej CPU od AMD jako já, tak mu drží dodnes a to už jsou 2 roky :-) či-li nevím proč, ale jakmile mám AMD, tak mi odejde :-).
    Nu a proč OC? Jednoduché : Baví mě to... Kdybych si chtěl koupit nadupanou mašinu, tak nebudu prohledávat fóra apod. a koupím rovnou nějakou hi-end sestavu. Jenže kde by byla radost v pokoření firemních nastavení? Co by člověk dělal při zimních večerech? Prostě a jednoduše, patřím mezi OCkaře :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Citace Původně odesláno od radus.radek Zobrazit příspěvek
    Za rok jsem vyměnil 3 CPU, které mi samovolně odešly.
    To uz je dost podivna smula Neni to nahodou tak ze jako OC nadsenec si jim trosku pomohl do kremikoveho nebe? Co se tyce valky AMD vs INTEL kasli na blaboly fanatiku kteri jsou jak v radach intelu tak v radach amd .. a orientuj se dle pomeru cena/vykon .. kdyz se podivas kolik ted stoji takove e7400 nebo e8x00 tak si podobne dvoujadro od intelu muze nyni koupit pouze magor..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Proboha co to tu řešíš za nesmysly?!? Jasně jsme ti řekli že jak procesor tak desku do s.775 nemá smysl měnit. MSI P35 a E5200 jsou k sobě akorát a vyhodit 3500,- za desku do mrtvé platformy na které z E5200 vytáhneš o 100Mhz víc než na té MSI jsou snad nejhůře investované peníze co se tu kdy řešily.. To samé v bleděmodrém platí o E7400. Buď si kup komplet novou platformu pokud ti výkon CPU nestačí a nebo..

    Kup si pořádnej zdroj (né 500W Fortron kterej nám vnucuješ i když radíme Corsair nebo Seasonic). A pak si E5200 nataktuj, jsi přece ten OCčkář :-o .. cca 3,2-3,5Ghz pro ně nebývá problém, pokud máš slušné chlazení.
    Kup si lepší grafiku (9600GT už je značně za horizontem)
    Kup si monitor (slušnej 22-23" seženeš do 5tis)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední