Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: BSOD - fuc*ing modrá smrt (zřejmě GPU?)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    27

    Dobrý den,

    mám v poslední době celkem problém. Před pár dny jsem nainstaloval Crysis, jenže při hraní mi PC občas vyhodí modrou smrt. Hry teď téměř hrát nestíhám, tak v jiné 3D aplikaci jsem nezkoušel. Ty BSOD taky nejsou nějak extra pravidelné. Někdy se mi to restartne po 5 minutách, někdy po hodině hraní. Myslím, že je problém někde u grafiky, protože v hlášce BSOD je zmíněný soubor nv4_disp.dll (mám MSI GeForce 9800GT 512MB) + nějaké ty chybky typu 0x0000007E (0xC000005 0x.... ).

    Když se problém začal opakovat, tak jsem stáhnul nejnovější drivery, ale problém trvá. Co je mi divné, že když jsem hru hrál před rokem, nebyl žádný probém. Jinak viry bych tu mít neměl, malware a podobné sračky taky ne. Systém mám reinstalovaný nedávno a záplavou programů se taky snažim moc nezatěžovat.

    Nevím co si mám myslet, potřeboval bych poradit se zkonkretizováním mého problému, kdyby byl někdo tak hodný Vadný ovladač? Vadná karta?... Nebo snad něco jiného?

    BTW: kdyby se v tom někdo chtěl hrabat tak je v příloze

    EDIT: Ještě příznak je vždy takový, že hraju, pak náhle přes střed monitoru velice krátce probliknou takové pruhy (jednobarevné, třeba bílej, někdy zelenej) a během 3s následuje BSOD

    Mockrát díky za pomoc
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem Nikolaj91: 05-10-2009 v 22:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Ta MSI 9800GT je jak dlouho stara?
    Muze ji vytahnout z pocitace a nafotit kondenzatory na ni? Obavam se, ze jsou vadne a odchazeji a problem se bude poamlu ale jiste jen zhorsovat. Abych si to overil, potrebuji mit detailni fotky kondiku na karte...
    Jina snadnejsi cesta bez rozdelavani PC (vim, take to nemam rad...) je ale trosku SadoMaso Podtaktuj svou grafiku na polovinu default taktu a hrej Crysis alespon 2, spis 4hodinky. Pokud nepadne, je to kondiky na grafice... Jo, je to trosku SM, ale usetri ti to rozdelani a foceni
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    27

    Tyto komponenty mám asi 13 měsíců právě jenom

    Jinak tady jsou ty fotky. Doufám, že to bude stačit takhle, vydělávat se mi to fakt nechtělo

    Tady jsou teda ty fotky kondenzátorů...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSCF3649.JPG 
Zobrazení: 203 
Velikost: 1.29 MB 
ID: 13186   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSCF3650.JPG 
Zobrazení: 171 
Velikost: 1.34 MB 
ID: 13187  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Podle kousku plechu zdroje co jsem viděl mi to připadá na ec nebo něco podobného. Můžeš mi napsat značku a watáž zdroje. Viděl bych to na tento problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    27

    Fotron ATX 400W ... ten zdroj nebyl novej jako ostatní komponenty, ale shruba o rok starší...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    94

    Muze to bejt cimkoliv, u me tohle zpusobovaly RAMky, zkus je parkrat projet memtestem. Nez zacnes delat psi kusy s grafikou, zkus tam napred jinou, jestli to nebude delat taky. Pokud by byla spatna jen ta tvoje, zkus jeste novej BIOS na grafiku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Citace Původně odesláno od Nikolaj91 Zobrazit příspěvek
    Fotron ATX 400W ... ten zdroj nebyl novej jako ostatní komponenty, ale shruba o rok starší...
    A zbytek sestavy? Fortron jaký typ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    27

    Zbytek sestavy je starý 13 měsíců
    deska: Intel BLKDG33FBC Bulk - Intel G33
    CPU: Intel Core2 Duo E7200 2.53GHz 3MB 1066MHz 775pin BOX
    RAM: Kingston DIMM 2x2048MB DDR II 800MHz KVR800D2N5K2/4G

    Zdroj mám tady vyfocený... Jdu zkusit ten memtest
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSCF3659.JPG 
Zobrazení: 147 
Velikost: 1.09 MB 
ID: 13191  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Mno, kondiky vypadaji na fejky z Taiwanu (barva asi ma evokovat Nichicon, ale ty maji jiny popisy i povrch) a specialne jak se na tech zadnich vydouvaj jejich spodky az se kondik na PCB naklani, tak to nevzbuzuje zadnou duveru...

    Zatim neexplodovaly, takze ti nezbyva nez snizit ty takty a zkusit dat poradnych par hodin parby Crysis... aby to bylo jasne. Na pulce kmitoctu, nebo alespon tak nizko, jak to pujde k ni... Good luck!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    BSOD se týkají chyb 0x7E a 0x8E s kódem vyjímky 0xC0000005: STATUS_ACCESS_VIOLATION (chyba přístupu do paměti).

    Doporučuji tento postup:
    • Zkontroluj, zda-li máš dostatek místa na pevném disku
    • Otestuj moduly RAM pomocí GoldMemory
    • Aktualizuj ovladače grafické karty a OS (záplaty, service packy, apod)
    • Zkontroluj sys. protokol v Prohlížeči událostí, zda-li neobsahuje chyby, které by mohli pomoci k zjištění příčin BSOD
    • Proveď kontrolu pevného disku pomocí příkazu chkdsk s parametrem /r
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    27

    Místo na disku mám, RAMky jsou v pohodě, sw aktualizovaný, chkdsk proběhl bez problémů

    v Přohlížeči událostí byla tato chyba, mně ale nic moc neříká.


    Jinak zkusil jsem výměnu zdroje a problém trvá
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    27

    Hm tak problém je vyřešen... v Nvidii jsou asi na palicu, protože půl roku vydávají ovladače, které jsou údajně podporovány i typem mé grafiky, jenže to asi není tak uplně pravda.

    Nahodil jsem ovladače z dubna (182.50) a BSOD žádná...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Nikolaj91 Zobrazit příspěvek
    Hm tak problém je vyřešen... v Nvidii jsou asi na palicu, protože půl roku vydávají ovladače, které jsou údajně podporovány i typem mé grafiky, jenže to asi není tak uplně pravda.
    Nahodil jsem ovladače z dubna (182.50) a BSOD žádná...
    Ne vždy platí novější lepší
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Jsou i lide, kteri tvrdi, ze od 91.33 nevidala nVidia poradne ovladace, ale to jsou SLI useri s dual monitory a specialnim problemem...

    Takze obcas se doporucuje jit mnohem vyrazneji dolu ve verzich driveru...
    Odpovídat lze po přihlášení