Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nebyl nalezen gameport nebo jeho ovladače

jari93 (14)|6.10.2009 18:46
ahoj, mám volant Genius Speed Wheel force feedback, nainstaloval driver přímo od geniusu, ale mam jeden problém, když ho chci přidat do herního zařízení, tak to píše Gameport nebo jeho ovladače nejsou správně konfigurovány. Další informace naleznete na kartě Správce zařízení. Koukal jsem do toho správce zařízení a mam tam žlutý otazníček u Zařízení standardu HID a to konrétně u Herního zařízení standardu HID, dal jsem aktualizovat ovladač a nic novýho to nenašlo, nevím si rady. Pomůže mi, prosim někdo? Děkuji předem
Jiziii (796)|6.10.2009 18:53
nemáš v počítači bluetooth?
jari93 (14)|6.10.2009 18:56
nené, nemám
Jiziii (796)|6.10.2009 19:05
skus ten HId zakázat a nebo se podívej do nastavení toho programu a tam b pohledej nastavení
r34ktor (7477)|6.10.2009 19:07
Gameport? Volant se snad připojuje přes USB, ne?
Instaloval jsi ovladač z přiloženého CD, nebo webu?
jari93 (14)|6.10.2009 19:18
to je jasný že pomocí USB se připojuje, ale když ho chci přidat do herního zařízení tak to píše že nebyl nalezen gameport a jeho ovladače...ovladač mam přímo od geniusu z webu...zkusil jsem i zakázat to Herní zařízení standardu HID ale pořád jedno a to samý..hází to tu chybu
r34ktor (7477)|6.10.2009 19:50
Jaký používáš OS? Jiný USB port jsi zkoušel?
jari93 (14)|6.10.2009 19:59
používam Windows XP, jiný USb port jsem zkoušel ale nic..
r34ktor (7477)|6.10.2009 20:25
Zkus aplikovat tento postup (Overriding the Windows Default Driver in Windows):

Some newer Immersion Gaming devices are fully-implemented Human Interface Devices, as defined by the USB organization. Operating systems that were released after the standard was developed (Windows 2000, Windows ME) have some built-in support for such devices, and Windows will always install its default driver when a Human Interface Device is first plugged in. The procedure that follows describes how to install the proper driver for your Immersion Gaming device in these circumstances.

[LIST=1]
  • At this point, unfortunately, Windows has installed default drivers, and we instead want the Immersion Gaming Driver to be installed. Go to Start > Settings > Control Panel.
  • Double-click the System applet. This will bring up the System Properties dialog.
  • Click on the Device Manager tab.
  • Select the "View devices by type" radio button.
  • In the list of device types, there should be an entry called "Human Interface Devices". Click the plus sign next to that entry.
  • If you have additional Human Interface Devices connected to your system other than your Immersion Gaming device, you will see them listed here. This procedure assumes that there are no other Human Interface Devices connected to your system.
  • You should see two entries under the "Human Interface Devices" entry - a "HID-compliant device" and a "USB Human Interfrace Device". Select the USB Human Interface Device entry and click the Properties button (it's near the bottom left-hand corner of the window).
  • A new window titled "USB Human Interface Device Properties" will appear. Click on the Driver tab.

• Click the Update Driver button.
  • A new window titled "Update Device Driver Wizard" will appear. Select the "Specify the location of the driver (Advanced)" radio button, and click Next.
  • Select the "Search for a better driver than the one your device is using now (recommended)" radio button. If you are attempting to install the drivers on the CD provided by the manufacturer, make sure the checkbox that specifies "Removable Media (Floppy, CD-ROM...)" is checked. If you have downloaded a package from the web containing this driver, make sure the checkbox that specifies "Specify a location" is checked, and enter the path where the driver files are located (e.g., c:\drivers\mydevicename). Click Next.
  • At this point, once Windows has finished searching for your device drivers, you should see the name of your device, and some text indicating that Windows is ready to install the best driver for your device, and below that, the path displayed under "Location of driver" should correspond to the path you entered in the previous step (if you entered one). If it does not, you will have to consult your hardware manufacturer for technical assistance.
  • Click Next. Windows is now installing the Immersion Gaming driver.
  • Once Windows has completed updating the driver, click Finish.
  • jari93 (14)|6.10.2009 20:52
    # V seznamu typů zařízení, by měla být položka nazvaná "Human Interface Devices". Click the plus sign next to that entry. Klepněte na znaménko plus vedle dané položky. - a tady už se zaseknu páč nemůžu nikd najít to human interface devices..
    r34ktor (7477)|6.10.2009 21:03
    V prvním příspěvku jsi psal, že u něj máš žlutý otazník...
    jari93 (14)|6.10.2009 21:12
    nejde...vyzkoušel jsem přesně podle toho návodu ale nejde..
    r34ktor (7477)|6.10.2009 22:40
    Chtělo by to screenshot okna Správce zařízení a hardware ID Herního zařízení standardu HID, u nehož je žlutý otazník (zjistíš ho v Tento počítač ? Spravovat ? Správce zařízení ? Herní zařízení standardu HID ? Vlastnosti ? Podrobnosti ? ID hardwaru).
    jari93 (14)|7.10.2009 19:17
    tady je screen, co na to řikáš?
    2ihkp3s.jpg
    EditorPO (2819)|7.10.2009 22:08
    Dodrzal si postup, ze najprv nainstalujes ovladace a az potom pripojis volant?
    jari93 (14)|8.10.2009 07:14
    ne, zkusím to
    r34ktor (7477)|8.10.2009 13:59
    ID souhlasí s tím v ovladači. Pokud ho zkoušíš aktualizovat ručně, tak to skončí nějakou chybovou hláškou?
    jari93 (14)|8.10.2009 15:35
    Postup už jsem dodržel, ale stejně pořád nic, odinstaloval jsem ten driver...znovu nainstaloval, reset, pak sem připojil volant..ale stejně pořád to hází tu chybu že nebyl nalezen gameport nebo jeho ovladače, vůbec už to nechápu, když dam aktualizovat to herní zařízení standardu HID tak to pak ukazuje nakonci že to nenašlo lépe vyhovující software pro hardware, než ten, který je nainstalován
    r34ktor (7477)|8.10.2009 15:46
    A při ruční aktualizaci dáváš volbu instalovat z daného umístění, načež následně vybereš složku, kam jsi předtím rozbalil balík s ovladačem?
    jari93 (14)|8.10.2009 15:50
    jo ruční z danýho umístění
    r34ktor (7477)|8.10.2009 15:58
    Ještě zkus ovladač odinstalovat, restartovat PC, připojit volat, nechat nainstalovat výchozí ovladač od Microsoftu a pak zaktualizovat (ručně, bez instalátoru). V příloze pro jistotu přikládám zabalený driver od Geniusu.
    jari93 (14)|8.10.2009 16:32
    zkusil jsem, ale pořád to stejný.., ale objevil se mi další žlutej otazník u Standardního game portu, dal jsem aktualizovat ale žádnej lépe vyhovující sw to nenašlo..takže ted mam dva otazníky, u Standardního game portu a Herní zařízení standardu HID
    r34ktor (7477)|8.10.2009 16:48
    V systému musí být nějaká bota. :notsure Volant by se měl nainstalovat i bez jakéhokoli ovladače (ovšem bez funkčního FF).

Napadá mě už jen vrátit se pomocí Obnovení systému do doby před první instalací ovladače od Geniusu, a zkusit připojit volat jen tak, zda se korektně nainstaluje.
    Honza23 (490)|8.10.2009 16:48
    Tak zkus ten gameport v Biosu vypnout.
    jari93 (14)|8.10.2009 16:57
    vypnout ten gameport už jsem taky zkoušel ale nic., to samý obnovení systému
    jari93 (14)|10.10.2009 19:17
    už taky nevíte co s tim, co?