power error
Ahoj,
mám problém s PC který jsem právě sestavil (první mnou sestavované PC ;-)) všechny komponenty jsou na místě, ale místo toho aby mi po spuštění naběhla obrazovka se ozve jen rychlé krátké přerušované pípání pc speakeru (asi 4 sekundy pak pauza a zase rychlé pípání).
Podle beep code v manuálu u základovky to je "continuous short beeps" - což signalizuje jakýsi power error.. A teď si absolutně nevím rady jak mám tenhle power error lokalizovat a odstranit.. Je power error spojený s nějakou konkrétní komponentou, nebo je potřeba otestovat všechny součásti zvlášť?
Deska je gigabyte ga-p55-ud4, CPU Intel i5, graf. karta Gigabyte ATI HD4870 a RAM jsou A-DATA DDR3 1333MHz.
mám problém s PC který jsem právě sestavil (první mnou sestavované PC ;-)) všechny komponenty jsou na místě, ale místo toho aby mi po spuštění naběhla obrazovka se ozve jen rychlé krátké přerušované pípání pc speakeru (asi 4 sekundy pak pauza a zase rychlé pípání).
Podle beep code v manuálu u základovky to je "continuous short beeps" - což signalizuje jakýsi power error.. A teď si absolutně nevím rady jak mám tenhle power error lokalizovat a odstranit.. Je power error spojený s nějakou konkrétní komponentou, nebo je potřeba otestovat všechny součásti zvlášť?
Deska je gigabyte ga-p55-ud4, CPU Intel i5, graf. karta Gigabyte ATI HD4870 a RAM jsou A-DATA DDR3 1333MHz.
Jaký tam máš zdroj? není příliš slabý? zkoušel jsi to i s jiným?
Máš zapojené přídavné napájení grafiky? Máš zapojený takový ten 4-pin napájení procesoru?
Máš zapojené přídavné napájení grafiky? Máš zapojený takový ten 4-pin napájení procesoru?
Zdroj tam je fortron 550W takže v tom by problém být neměl.. ještě uvažuju, že bych ho zkusil zapojit do svého starého pc, jestli náhodou není vadný.
Jinak v grafice mám zapojené 2x6 pinové 12V větve a na základovce mám připojené hlavní ATX (20+4 piny) a pak přídavné 2x4 pinové 12V větve - je tohle to napájení CPU cos myslel?
Jinak v grafice mám zapojené 2x6 pinové 12V větve a na základovce mám připojené hlavní ATX (20+4 piny) a pak přídavné 2x4 pinové 12V větve - je tohle to napájení CPU cos myslel?
Když to zapneš bez grafiky (úplně ji vyndej, pokud máš tak do desky dej nějakou obyčenou PCI), změní se něco?
K čemu je dobré, když to zapojím mimo case?
Tu grafárnu jsem zkoušel vyměnit za starší co mám v druhém PC a dělá to pořád stejný signál..
Tu grafárnu jsem zkoušel vyměnit za starší co mám v druhém PC a dělá to pořád stejný signál..
Jestli nemáš někde zkrat. A donutí tě to všechno rozdělat a složit znovu. Tím vyloučíš nějakou náhodnou chybu zapojení.
Spíš zkus pořádně dotlačit grafiku do slotu, podobný problém jsem měl a mimo case mi sestava jela a v casu ne. Pak jsem zjistil, že mi při osazení v bedně neseděla graf úplně ve slotu a krapet jsem ten plech v casu musel ohnout a pak už to pořádně dosedlo.
[quote=blueangel;300103]A co třeba špatně zasunutý modul RAM?[/quote]
Jj, to by odpovidalo "nekonecnemu" pipani :thumb
Jj, to by odpovidalo "nekonecnemu" pipani :thumb
Stalo se mi, že jsem měl zdroj který měl 3x6pinový pomocný napájecí kabel. Dva byly pro PCI-E (grafárnu) a jeden pro něco jiného, teď si nevybavuji pro co, myslím že byl určen pro pomocné napájení základní desky. Rozdíl byl v zapojení a v zámcích konektoru. Ten samotný měl zapojený 4 piny GND a 2 piny 12V (nebo naopak? :-D) ty pro grafárnu mají 3 piny GND a 3 piny 12V myslím. Přestože měly rozdílné zámky, nebyl problém je zaměnit. Prohození by mohlo mít stejné důsledky, jako to co ty popisuješ. Mrkni se jestli to není náhodou tvůj případ.