Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Sestavy, notebooky a PDA: PC sestava

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: KAZI

    Znění dotazu:
    Zdravím všechny poskládal jsem si si sestavu a chtěl bych se zeptat jestli je to všechno kompatibilní. jedná se o tuto sestavu:

    Děkuji všem za odpovědi

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Sapphire HD4890 (11150-11-20R) 1GB, PCI-E
    Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX
    OCZ DIMM 4096MB DDR II 1100MHz OCZ2P11004GK Platinum XTC
    OCZ GameXStream 600W
    Western Digital Caviar Black WD6401AALS - 640GB
    Asus P5Q PRO - Intel P45
    CoolerMaster Elite 330 RC-330K-KKN1-G

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    kompatibilni to je, ale dobre poskladane ne



  3. #3

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Kompatibilní to je, ale stojí to za velké kulové.

    4890 - na co, za chvíli bude na skladech podobně výkonná 5850 s nižší spotřebou, DX11 atd.
    E8400 - nejnevýhodnější procesor na trhu.
    A ke zbytku se snad ani netřeba vyjadřovat - celé bych to poměnil a to není jen můj názor, na tom se shodneme všichni.
    Takže - Zděl nám prosím k jakému účelu bude PC používáno (předpokládám že asi primárně hry, ale je zde ještě nějaký jiný požadavek?) a jaký monitor se bude k sestavě používat (rozlišení). A finanční možnosti? Je zde nějaký pevný cenový strop?

  4. #4
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    Kompatibilní to je, ale stojí to za velké kulové.

    4890 - na co, za chvíli bude na skladech podobně výkonná 5850 s nižší spotřebou, DX11 atd.
    E8400 - nejnevýhodnější procesor na trhu.
    A ke zbytku se snad ani netřeba vyjadřovat - celé bych to poměnil a to není jen můj názor, na tom se shodneme všichni.
    Takže - Zděl nám prosím k jakému účelu bude PC používáno (předpokládám že asi primárně hry, ale je zde ještě nějaký jiný požadavek?) a jaký monitor se bude k sestavě používat (rozlišení). A finanční možnosti? Je zde nějaký pevný cenový strop?
    Monitor je Acer rozlišení:1280x1024 ale po vánocích by měl být nový lepší ještě ale nevím jaky:-). cenový strop je +/-18000kč a PC bude převážně používáno ke hraní her

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    sice je to lehce přes rozpočet ale imho good, oproti tomu tvýmu je to výkonější a je tam tišší zdroj
    Cooler Master Centurion 534 Light RC-534-KKNA-GP
    Corsair Power Supply HX520 520W
    Gigabyte GA-P55-UD3
    Intel Core i5-750 BOX
    WD Caviar Black 3.5" 640GB WD6401AALS
    2x Zeppelin 2GB 1600MHz
    HD5850 1GB DDR5

  6. #6

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Gigabyte GA-P55-UD3 (rev.1.0)
    Intel Core i5-750 BOX + Cooler Master Hyper 212 Plus
    Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) CL7 1333MHz
    Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB HD502HJ
    Cooler Master Centurion 534 Light
    Corsair Power Supply HX520 520W

    Tohle výjde asi na 14 tisíc + ATI Radeon 5850 za 5,3k a máš sestavu která si poradí s jakoukoli dnešní hrou úplně bez problému i ve vysokých rozlišeních Ale je tu teda jeden háček - musíš si na tu 5850 počkat, až bude skladem, ale rozhodně se počkat vyplatí!


    /hrome, jsem pomalý Ale i tak to jsou dvě skoro stejné sestavy..

  7. #7
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    sice je to lehce přes rozpočet ale imho good, oproti tomu tvýmu je to výkonější a je tam tišší zdroj
    Cooler Master Centurion 534 Light RC-534-KKNA-GP
    Corsair Power Supply HX520 520W
    Gigabyte GA-P55-UD3
    Intel Core i5-750 BOX
    WD Caviar Black 3.5" 640GB WD6401AALS
    2x Zeppelin 2GB 1600MHz
    HD5850 1GB DDR5
    tak ta sestava vypadá dost luxusně ten zbytek došetřím a jdu do toho díky moc:-)



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    ...
    HyperX nebrat, nevyplatí se

  9. #9

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    2x Zeppelin 2GB 1600MHz
    i5 si s frekvencí pamětí vyšší než 1333MHz neporadí

    kevin: nevyplatí se neznám, uveď nějaký racionální důvod a navrhni lepší řešení a bude to ok

  10. #10
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    i5 si s frekvencí pamětí vyšší než 1333MHz neporadí

    kevin: nevyplatí se neznám, uveď nějaký racionální důvod a navrhni lepší řešení a bude to ok
    tak tedka nevím tak jaké paměti by se tam měli dát?

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    paměti od zeppelinu aktuálně to nejlepší co sde dá koupit sice nevyužiješ 1600mhz ale jako jedny z mála drží specifikaci a chtěj jen 1,5V a stojí stejně jako 1333mhz (nebo i míň)

    TO Jiri@tncm ty kingstony co si napsal chtěj 1,7V

  12. #12

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    paměti od zeppelinu aktuálně to nejlepší co sde dá koupit sice nevyužiješ 1600mhz ale jako jedny z mála drží specifikaci a chtěj jen 1,5V a stojí stejně jako 1333mhz (nebo i míň)

    TO Jiri@tncm ty kingstony co si napsal chtěj 1,7V
    Tak jestli stojí stejně tak v tom nevidím problém. A 1,5 nebo 1,7V je pořád tak nějak "v normě", samozřejmě čím míň, tím líp, ale nehrotil bych to



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    Tak jestli stojí stejně tak v tom nevidím problém. A 1,5 nebo 1,7V je pořád tak nějak "v normě", samozřejmě čím míň, tím líp, ale nehrotil bych to
    Tam jde o to, ze Core i5 ma udajne s pametmi s voltazi nad 1,6V problemy

  14. #14

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Tam jde o to, ze Core i5 ma udajne s pametmi s voltazi nad 1,6V problemy
    O tom jsem ještě neslyšel, pokud to je pravda (žádné "údajně"), tak se omlouvám za chybu na mém vysílačí

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    Tak jestli stojí stejně tak v tom nevidím problém. A 1,5 nebo 1,7V je pořád tak nějak "v normě", samozřejmě čím míň, tím líp, ale nehrotil bych to
    stojí stejně jak adata 1333 ty kingstony jsou o 500 dražší(2150Kč) a imho v tý ceně je lepší kit KHX1600C8D3K2/4GX který stojí taky 2150 a je 1,65V ikdyž nevidím důvod si připlácet
    při taktování i5 se zvedá i frekvence ramek tak proč ji nevyužít když ta možnost je "zadarmo"

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední