IBM T42 - HW problém
Zdravím všechny a zároveň prosím o pomoc. Mám problém s mojí "T42kou" již dříve se mi stávalo že během práce mi z ničeho nic zhasl display.. Postupem času to bylo častěji a častěji.. Došlo to do takové fáze že notebook normálně naběhl a vše bylo OK, ale stačilo s ním jakkoli pohnout a zhasl display. Zkusil sem připojit externí monitor přes VGA výstup (D-sub konektorem), ale jakmile zhasl display tak zhasl i externí monitor. Teď už je to v takovém stádiu že se display vůbec nerozsvítí. Pouze BIOS po POST zapípá (1x dlouze a 2x krátce) což znamená "Display adapter error (MDA/CGA)". Nevíte prosím někdo co přesně to znamená a co se s tím dá dělat? Děkuji za rozumné odpovědi :-)
Ide o to že T40, T41 a T42 používali IGP Radeon 7500 ktorý sa veľmi rád odliepava od MoBo samotného nbooku z dôvodu zlého umiestnenia chipu . Pokiaľ ste trocha zručný a máte teplovzdušnú pištol tak si to môžete spraviť podľa tohto videa - .
Pokiaľ nie, tak to dajte nejakému človeku ktorý to je schopný spraviť. Stačí do gúglu :) zadať IBM T40 oprava a máte to.
Popr. sa dá na ebayi za pár $ kúpiť nová doska (cca 80$). Otázkou je, či sa takáto oprava vyplatí.
Pokiaľ nie, tak to dajte nejakému človeku ktorý to je schopný spraviť. Stačí do gúglu :) zadať IBM T40 oprava a máte to.
Popr. sa dá na ebayi za pár $ kúpiť nová doska (cca 80$). Otázkou je, či sa takáto oprava vyplatí.