Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 23 z 23

Téma: Kde (popr. jak) naprogramovat autoklik.

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Ano, místo MyWindow dát název toho okna (měl by být vidět i v záhlaví toho okna). Stačí jeho část (ale zase taková, aby jednoznačně identifikovala to okno), když je WinTitleMatchMode nastavenej na 2, bere to část která je kdekoliv v názvu okna (viz dokumentace AutoIt k WinTitleMatchMode).

    RGB se sčítají a násobí, aby se z nich udělalo jedno číslo který značí celkovou barvu (plná červená je 0xFF0000, neboli 255 * 256 * 256, plná zelená je 0x00FF00, neboli 255 * 256, a plná modrá 0x0000FF). Nutno použít takovou barvu, jakou má ten bod, kterej chceš testovat.

    Co se týká pozice bodu, opravdu asi nejlíp to půjde změřit při maximalizovaným okně (anebo udělat screen přes Alt+PrtScr, vložit do Malování a zjistit to z obrázku).

    Případně můžeš zaměnit funkci GetWindowDC (vrací DC celýho okna včetně titulku, menu atd.) za GetDC (vrací pouze klientskou část okna, tj. bez záhlaví, menu atd.).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Dobre, uz jsem si na vetsinu odpovedel sam
    Jen jeste potrebuju, aby byla cinnost cteni pixelu provedena az po "refresh" okna. Nekdy se to totiz sekne a reseni v podobe Sleep(5000) neni ono. dik
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Aj, pardon. Nevsiml jsem si 2. stranky. Znate jeste zpusob jak urychlit hybani mysi (mouseclick)? - najizdi strasne pomalu. Ono je vlastne blbe, ze tam kurzor "najizdi", chtelo by to spise, aby se tam hned "objevil".
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Pokud používáš funkci MouseClick, zkus místo ní použít ControlClick, ta funguje tak, že není vůbec potřeba přesouvat kurzor myši (akorát je potřeba zjistit ID a součadnice controlu, na který se má klepnout - ale mělo by fungovat i v rámci celýho okna ...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    A jak jeste na ten "refresh" okna pro novou barvu? (na ten controlclick se jeste podivam), diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Tak s tim controlclick si nevim rady. AutoIT Win info mi vypise:
    >>>> Control <<<<
    Class: MozillaWindowClass
    Instance: 4
    ClassnameNN: MozillaWindowClass4
    Advanced (Class): [CLASS:MozillaWindowClass; INSTANCE:4]
    ID:
    Text:
    Position: 0, 28
    Size: 640, 509
    ControlClick Coords: 517, 475
    Style: 0x56000000
    ExStyle: 0x00000000
    Handle: 0x00010726

    A pokud controlclick neumi pracovat jen s koordinaty (neco takoveho v help bylo, ale nevim)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Teď jsem vyzkoušel že ControlClick funguje nejen s ID, ale i se jménem třídy ClassNameNN, tj. např.

    ControlClick("Mozilla Firefox", "", "MozillaWindowClass4", "main", 1, 360, 265)

    (jenže já tam mám MozillaWindowClass5, takže to asi bude závislý na tom, jak se zrovna firefoxu povede spustit, takže by to skutečný classnamenn chtělo vždycky nejdřív nějak zjistit aby se použilo aktuální - myslel jsem, že by mohlo fachčit zadat id jako "[CLASS:MozillaWindowClass]" ale to nefunguje, je potřeba zadat i Instance (což je opět to číslo, který se může měnit, takže jsme tam kde jsme byli)).


    A s tím refresh nevím přesně jak to myslíš - jakože skript má provést sám refresh? (= poslat click na tlačítko refresh) anebo má skript čekat na to, až "někdo" udělá refresh? (to by bylo obtížnější a nevím jestli vůbec v AutoIt řešitelný - bylo by nutný navázat hook na window proceduru okna, zjistit, na kterou win message je vlastně třeba reagovat atd.).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Diky controlclick funguje uzasne, hlavne je rychly (ani nestacim sledovat, co dela ) a neuziva mys k pohybu. K tomu refresh- nekdy se muze stat, ze se cekani na novou "barvu" sekne a ono to pak analyzuje tu starou. Z toho duvodu jsem nastavil Sleep(5000), ale neni to moc elegantni reseni. Existuje-li lepsi jednoduche reseni, budu rad. Jinak se holt bude muset pockat.

    Jeste potrebuju poradit s necim jinym: cyklus Do - Until chci zakoncit prikazem "delej dokud nezmacknu ESC, vypis Msgbox a ukonci skript"

    Dekuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Test IP kamer (popř. jakou)
    Od Pavel Kovač v sekci Internet
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-06-2011, 22:42