Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xerox Phaser 3100MFP/S

trodas (1753)|10.10.2009 11:21
Nemá někdo starší ovladače na něj?

Kamarád se nechal zlákat a koupil si do kanceláře Xerox Phaser 3100MFP/S s tím, že bude mít laserovou tiskárnu, kopírku a scanner v jednom. Vše funguje jak má, jen skenování nefunguje vůbec.

Zkouším to už na druhých Windows 2000 SP4 a bezvýsledně. Po instalaci i test skeneru v ovládacích panelech proběhne v pořádku. Ale kdykoliv člověk dá skenovat, aplikace ve které tak učiní se zasekne a vyhodí "LFFV2SCN device not connected". Test ve Win skeneru projde, ale tot take vse.

Firmware je upgradovaný na 2.05u (byl 2.05a) a ovladač pro skener je 6.0.8.4 (poslední uváděný na webce Xeroxu jako pro Windows 2000 - http://www.support.xerox.com/go/results.asp?Xtype=download&prodID=3100MFP&Xlang=en_US&Xcntry=USA ).

Tisk jede v naprostém pořádku. StillImage service také běží, XML podpora z instalačního CD byla také doinstalována...

Při nastavení aby se po stisknutí tlačítka "Scan" spustil Photoshop se sice Photoshop spustí, ale tím aktivita také končí. Nic se do něj nikdy nenaskenuje a když zadám přímo Import obrázku do něj z 3100MFP, tak se zasekne a odmítne dál pracovat...

Na XP SP1.0a vse jede jak ma, protoze se take na scanner pristupuje jako na WIA zarizeni a NE pres TWAIN, coz dela ten problem s "LFFV2SCN device not connected". Pokud se nahradi STILFFV2SCN.dll z Windows (nebo kde se tam vzalo, mozna z instalace printeru?) tim z adresare scanner (o 3k mensi), tak je hlaska "LFFV2SCN device not connected" pryc a nasleduji zatuhy aplikaci, ktere se pokusi skenovat, at je to Photoshop ci FreeCapture.exe. Cokoliv "chytne" na TWAIN se sekne.

Phaser 3100MFP/S byl prodan jakoze podporujici Windows 2000, ale po 14 dnech dohadu s anglickou i ceskou podporou se tito uchylili k tomuto prohlaseni: "Rozhodujícím faktorem v tomto případě je bezesporu fakt, že OS Win 2000 již nepatří mezi operační prostředí, které Xerox v současnosti podporuje."

Klamava reklama rika, ze Windows 2000 jsou podporovany a kvuli jednomu scanneru s spatnym driverem se nikomu preinstalovavat Windowsy na XP nechce... No nic. Podpora dokonce pise (kdyz jsem chtel stary driver po nich), ze "Co se týče Vašeho požadavku na získání starší verze TWAIN driveru pro Win 2000,
zatím se mi nepodařilo zjistit, zda vůbec existuje starší verze než 6.0.8.4, která je na webu. Pokud by mi přece jen některý z oslovených kolegů v UK nějakou starší verzi poslal, ihned Vám ji přepošlu."

Jak mi selsky rozum rika, nejak se k verzi 6.0.8.4 dojit muselo, a logicky tedy bude existovat nejaka starsi verze, takze se ptam, jestli ji NAHODOU nekdo nema :p
StD (1963)|10.10.2009 16:01
Mno já tedy mám jen Phaser Printer (ještě když nebyl Xerox ale Tektronix) a Scanner mám Umax na SCSI, ale něco mi říká, že by možná stálo zato nainstalovat jen ovladač (a PPT) tiskárny a Twain dát generický (třeba z blbého Corelu) nebo najít nějaký starší. V PO se ti na to mrknu. Mám v práci v záložkách nějaké prameny.
trodas (1753)|10.10.2009 22:08
Za pokus to stoji, diky moc. Xeroxaci se snazili, ale je tam nekde fest krpa, mno...
StD (1963)|11.10.2009 07:51
Ještě mě tak po ránu napadlo - co tam je za Firewall? Je v něm ta služba LFFV2SCN povolená? U mne takto blbla tiskárna v síti (USB na druhé mašině), dokud jsem jí v ZoneAlarmu výslovně nepovolil a přepřipojil ji na přímý USB na skříni (když byla "schovaná" na Hubu, tak se nechytala). A dělalo to přesně to samý - podle OS tiskla a nedělo se nic...
StD (1963)|12.10.2009 09:56
Tak jsem tak chvilku googlil a brouzdal po netu a podle recenze na PCMagu by měly být na instalačním CD dvoje ovladače scanneru - TWAIN pouze pro W2K/NT4 a WIA 6.0.8.4 VÝHRADNĚ pro XP/Vista/Vista x64!

Tudíž pokud jsi nainstalil ten driver 6.0.8.4 na W2K je to chyba.

Edit: Teď jsem to hledal půl hodiny na DriverGuide.com a model 3100 tam není ani ťuk, zato miliony jiných označení jako 3115, 3117, 3130 (ten je dokonce lokalizovaný do češtiny, v. 1.15 09032003), 3210, 3400, 3500 atd. Opravdu se ta tiskárna jmenuje jen 3100? :notsure

Na DLLFiles také není ani stopa po LFFV2SCN.DLL ani STILFFV2SCN.DLL se nechytám...
trodas (1753)|13.10.2009 01:11
S firewallem to moc spolecneho nema, PC sedi za routerem na vnitrni siti. Sluzba LFFV2SCN neexistuje, leda tak StillImageService - existuje a jede. Co se verze driveru tyce, tak kdyz se podivas na prvni prispevek, tak na tom linku uvidis, ze 6.0.8.4 je spravna verze:

Twain Scan Driver
Version: 6.0.8.4
Twain Scan Driver for the Phaser 3100 MFP supports Windows 2000.

WIA Scan Driver
Version: 1.1.23d
WIA Scan Driver for the Phaser 3100 MFP supports Windows XP and Windows Vista.

TWAIN na Win2k nejede, nicmene XP uzivatele nemusi mit obavy - WIA driver bez jedineho zaskobrtnuti na XP SP1.0a jede, odzkouseno.

Tiskarna se jmenuje Xerox Phaser 3100MFP/S presne.

To, ze ty dva soubory nikde nejsou, to jsem zjistil take - ke svemu prekvapeni. Pro tvou informaci, zkousel jsem i updatovat soubory TWAIN rozhrani z http://www.twain.org/
( http://sourceforge.net/projects/twain-dsm/files/TWAIN%20DSM%202%20Win/DSM%202.0.9/twaindsm-2.0.9.win.bin.zip/download )

Tak me ted napada, ze jsem nezkusil s temi updatovanymi soubory TWAINu obe dve verze toho LFFV2SCN.DLL ddlka... hmmm...
StD (1963)|13.10.2009 07:42
...no co jsem se dočetl já, tak to označení 6.0.8.4 měl všude právě ten driver WIA, u Twaínu žádná v. nebyla.

Já bych to tedy zkusil "Metodou 2" (popisovanou i v manuálu). tj. ručně bez toho instalátoru na CD a Twain nastavit až třeba ve PhotoShopu (Import - Vybrat zdroj Twain...)
trodas (1753)|18.10.2009 13:41
[quote]...no co jsem se dočetl já, tak to označení 6.0.8.4 měl všude právě ten driver WIA, u Twaínu žádná v. nebyla.[/quote]

Nechci se hadat, nevim co jsi cetl, ale pro pripad, ze mi FF rendruje ten odkaz z prvniho prispevku blbe, tady je screen s verzi:

Treba tam mas neco jineho?

[quote]Já bych to tedy zkusil "Metodou 2" (popisovanou i v manuálu). tj. ručně bez toho instalátoru na CD a Twain nastavit až třeba ve PhotoShopu (Import - Vybrat zdroj Twain...)[/quote]

Bez instalace se v importu zadne zarizeni neobjevi a Win po startu rvou, ze chcou drivery. Zatim jsme tam tedy na zkousku dali XPcka a po malych problemech se to i rozjelo... Polilo me horko kdyz jsem se dozvedel, ze i dcerunka ma ze sveho PC s Win2k SP4 tisknout na tu tiskarnu, ale nakonec to dobre dopadlo a tiskne. I kdyz Wi2k si "cuchly" k XP driveru pres sit a prohlasily, ze XP pouzivaji "spatny driver po zarizeni" a z CD to nainstalovat neslo, z webu stazene ovladace to ale nakonec zkouslo a jede to, ufff. Samo z W2k SP4 jen print, ne scan.